تکذیب تولید اسنک از ذرت دامی
در حالیکه پیشتر سخنگوی سازمان غذا و دارو اعلام کرده بود که ۲ برند معروف تولیدکننده اسنک پف کرده از ذرت دامی در تولید محصولاتشان استفاده کرده و مرتکب تخلف شدهاند، رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآوردههای حجیم شده بر پایه ذرت، اظهار کرده که در این زمینه هیچ تخلف بهداشتی صورت نگرفته و سازمان غذا و دارو نیز این موضوع را تایید کرده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون، جهانیان با بیان اینکه واژهای به نام "ذرت دامی" از نظر تکنیکی و بهداشتی وجود ندارد، گفت: شش واریته ذرت وجود دارد که در انسان و حیوان مشترک است و برای انسان بیماری ایجاد نمیکند. در استانداردهای اروپایی نیز این شش واریته یک استاندارد دارند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآوردههای حجیم شده بر پایه ذرت گفت: تنها بعضی فاکتورهای کیفی در استاندارهای مربوط به دو نوع ذرتی که توسط انسان و حیوان مصرف میشود، تفاوت دارد که در مقایسه با استانداردهای کشورهای اروپایی بعضی از فاکتورهای استاندارد ذرت انسانی حذف شده است.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآوردههای حجیم شده بر پایه ذرت گفت: تنها بعضی فاکتورهای کیفی در استاندارهای مربوط به دو نوع ذرتی که توسط انسان و حیوان مصرف میشود، تفاوت دارد که در مقایسه با استانداردهای کشورهای اروپایی بعضی از فاکتورهای استاندارد ذرت انسانی حذف شده است.
جهانیان با بیان اینکه گندم با استانداردهای مخصوص خود بررسی میشود و پیش از ورود به کارخانه با آزمون آن مطابقت داده میشود، اظهار کرد: همه مجموعههایی که ذرت مورد نیاز خود را از واردکنندگان خریداری می کنند، آن را همچون گندم ارزیابی کرده اند.
وی یادآور شد: سال گذشته از سوی این اتحادیه در جلسهای با سازمان غذا و دارو مطرح شد که برای ذرت نیز همچون گندم بخشنامه داخلی تهیه شود که این سازمان نیز پذیرفته بود که این موضوع شکافی است که در وزارت بهداشت وجود دارد و با همکاری سازمان استاندارد یک بخشنامه اجرایی تهیه شود؛ اما تهیه بخشنامه مذکور در ماههای گذشته آغاز شده و احتمالاً تا یک ماه آینده حاضر خواهد شود.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآوردههای حجیم شده بر پایه ذرت، با بیان اینکه هیچ کالای تولیدی با استانداردهای مربوطه مغایرت نداشته است، تصریح کرد: همه سازمانها بیش از یک سال است که از این موضوع اطلاع دارند و آزمایشهای بهداشتی و استاندارد به صورت دورهای انجام میشود.
جهانیان ادامه داد: لزومی به برخورد از سوی انجمن با واحدهای تولیدی که از این نوع ذرت برای تولید اسنک پف کرده استفاده کرده اند، وجود ندارد، اظهار کرد: هیچ تخلف بهداشتی به این معنی که محصول نهایی دارای اشکال بهداشتی باشد، صورت نگرفته است.
جهانیان ادامه داد: لزومی به برخورد از سوی انجمن با واحدهای تولیدی که از این نوع ذرت برای تولید اسنک پف کرده استفاده کرده اند، وجود ندارد، اظهار کرد: هیچ تخلف بهداشتی به این معنی که محصول نهایی دارای اشکال بهداشتی باشد، صورت نگرفته است.
وی در ادامه با اشاره به اینکه هر مصرفکننده حق دارد بداند چه چیزی مصرف میکند، اظهار کرد: علت اینکه روی این محصولات کلمه ترا ریخته درج نشده، در اصل غیر متمرکز بودن بخشنامههای وزارت بهداشت است؛ چراکه بخشنامهها مدام باطل میشوند یا تغییر میکنند.
رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان انواع چیپس و فرآوردههای حجیم شده بر پایه ذرت تصریح کرد: طبق بخشنامههای ابلاغی، اگر محصول نهایی ترا ریخته باشد، تولیدکننده ملزم به به درج عنوان ترا ریخته روی محصول است، اما واحدهای تولیدی میگویند که طبق بررسی آنها محصول نهایی اسنک پفک کرده که از ذرت مورد استفاده دام تولید شده، غیر تراریخته بوده است.
وی افزود: یا وزارت بهداشت کوتاهی کرده، یا خوب آموزش نداده یا برداشت واحدهای تولیدی از این بخشنامه اشتباه بوده که در هر حالت وزارت بهداشت باید واحدها را راهنمایی کند.
جهانیان در پایان مدعی شد که در حال حاضر هر دو واحد تولیدی مدنظر سازمان غذا و دارو از لحاظ بهداشتی اجازه فعالیت دارند.
به گزارش ایسنا در این میان حرفهای ضد و نقیضی درباره بیماریزا بودن یا نبودن محصولات تولید شده با ذرت دامی مطرح شده است. سخنگوی سازمان غذا و دارو پیشتر گفته بود که بسیاری از مواد اولیه جزو مواد اولیه مشترک بین تولیدات خوراکی برای انسان و دام هستند و باید دید ذرتی که این شرکت ها استفاده کردهاند در همین دسته است یا در دسته ای قرار دارد که به دلیل برخی ویژگی ها صرفا برای تهیه خوراک ادم از آن استفاده میشود.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید