شرایط ادامه تحصیل ۵۵ پزشک افغانی در دوره فوق تخصص در ایران را فراهم کنید
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فیروز فیروز الدین در دیدار با سعید نمکی با قدردانی از مهمان نوازی ایران در شصت و ششمین اجلاس وزرای بهداشت منطقه مدیترانه شرقی، اظهار کرد: امیدواریم در این اجلاس بتوانیم از تجارب، دستاوردها، نظرات و افکار یکدیگر برای پیدا کردن راه حل برای بهبود سلامت مردم بهره ببریم.

وزیر بهداشت افغانستان ادامه داد: به نمایندگی از مردم افغانستان از جمهوری اسلامی ایران به دلیل میزبانی از مهاجران افغانی طی ۳۰ سال گذشته و ارائه خدمات در زمینه آموزش، پرورش و سلامت قدردانی و تشکر می کنم. سهم ایران از بازار دارویی افغانستان  به ۱۵ الی ۲۰ درصد می‌رسد، و ما خواستار افزایش صادرات داروهای ایرانی هستیم.

وی با اشاره به برنامه وزارت بهداشت این کشور برای بهره گیری از دانش و تکنولوژی روز کشورهای همسایه افزود: ما با ایران از لحاظ فرهنگ و زبان  مشترکات بسیاری داریم که می‌توانیم از تکنولوژی ایران بهره ببریم، در حالی که هزینه های کلانی را به کشور های دیگر می پردازیم و به نتایج محدودتری دست پیدا می‌کنیم، بنابراین مشتاق هستیم که همکاری‌های بیشتری را با ایران داشته باشیم و از ظرفیت های ایران در زمینه های مختلف استفاده کنیم.

فیروز الدین با اشاره به امضاء تفاهم نامه همکاری بین وزارت بهداشت ایران و افغانستان و پنج سند همکاری بین دو کشور گفت: امیدواریم تمام موارد این اسناد عملیاتی شده و اهداف در نظر گرفته شده آن محقق شود.

وزیر بهداشت افغانستان با اشاره به تقاضای ادامه تحصیل ۵۵ پزشک افغانستانی در دوره فوق تخصص در ایران نیز گفت: با توجه به نیاز مردم افغانستان به دریافت خدمات تخصصی، بسیاری از بیماران برای دریافت این خدمات مجبور به مراجعه به کشورهای دیگر هستند که مشکلات و هزینه های بسیاری به دنبال دارد، بر این اساس خواستاریم پروسه پذیرش این دانشجویان در ایران تسریع و تسهیل شود تا بتوانیم پس از بازگشت آن‌ها خدمات تخصصی را به مردم افغانستان ارائه دهیم.

وی افزود: تنها ۱۵ تا ۲۰ درصد بازار دارویی افغانستان توسط داروهای ایرانی تامین می شود، این میزان اخیراً کمتر نیز شده است در حالی که مردم افغانستان از کیفیت داروهای ایرانی راضی بودند اما در حال حاضر داروهایی با کیفیت پایین تر جایگزین داروهای ایرانی در بازار افغانستان شده است که باید سهم داروهای ایرانی را در این بازار افزایش دهیم؛ چرا که داروهای ایرانی برای ما از لحاظ کیفیت و قیمت صرفه اقتصادی بیشتری دارد، همچنین در مرحله بعد می توانیم در بعد انتقال تکنولوژی ساخت داروها با ایران همکاری داشته باشیم.

یه گزارش وب‌دا فیروز الدین در پایان با اشاره به تردد مهاجران در مرز دو کشور و احتمال انتقال بیماری های واگیردار گفت: باید با همکاری های بیشتر بین وزارت بهداشت دو کشور این موضوع را حل کنیم، باید همکاری ها را بین دو کشور گسترش دهیم تا بتوانیم از توانایی ها و ظرفیت های شایسته ایران استفاده کنیم، در مورد مشکل بروکراسی‌های اداری برای رجیستری داروهای ایرانی در افغانستان نیز راهی برای تسریع و تسهیل ایجاد شده و تعهد می‌کنیم در این بخش از هیچ کمکی برای تسهیل روند فروگذار نباشیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.