عشایر بالای ۵۰ سال تا پایان مرداد ماه واکسینه می‌شوند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا رئیسی در سی و سومین آیین پویش ره سلامت که صبح امروز در نمایشگاه بین المللی شهر آفتاب برگزار شد با بیان اینکه یکی از افتخارات نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران این است که در اقصی نقاط کشور پوشش همگانی سلامت وجود دارد گفت: این اقدام بیش از 45 سال است که جزو برنامه بوده است. برای همه جمعیت های هزار نفری یک خانه بهداشت در سراسر کشور وجود دارد که این گستردگی خدمات از افتخارات جمهوری اسلامی ایران است.
 
وی افزود: هنگام شیوع کرونا اگر ایران از مراکز بهداشتی و درمانی کافی برخوردار نبود نمی ‌توانست جزو بهترین کشورها در مدیریت کرونا باشد که این موضوع در تاریخ دیده خواهد شد، وجود شبکه گسترده بهداشت و درمان "به ویژه سطح یک" یکی از توفیقاتی است که کشور ما در بحث مدیریت کرونا دارد؛ اگر مثل کشورهای ثروتمند دنیا می ‌خواستیم با درمان و تخت بیمارستان جلو برویم این توانایی در ما وجود نداشت. در کشور ما به ازای هر هزار نفر یک و نیم تخت داریم و این در حالی است که در بسیاری از کشورهای اروپایی که جلوی کرونا زانو زده اند به ازای هر هزار نفر هفت تخت وجود دارد. ارائه خدمات سطح یک باعث شد هیچ بیماری پشت در بیمارستان نماند.
 
سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: خدمت رسانی به عشایر اقدام جدیدی نیست، در گذشته هم عشایری که در نزدیکی خانه های بهداشت و مراکز بهداشت و درمان روستایی و شهری مستقر می شدند همه خدمات را دریافت می کردند و همکاران من به صورت سیاری به آنها خدمات ارائه می ‌دادند. کانکس هایی که به این مناطق اعزام می شوند ثابت نبوده و جا به جا  می شوند.
 
رئیسی از انتخاب بهورزان از دل عشایر که موضوع مهمی است خبر داد و گفت: این افراد در دوره‌های ما شرکت می‌ کنند و شروع به کار می کنند. با توجه به بیماری های واگیر و بیماری های مشترک بین انسان و دام که ممکن است عشایر بیشتر در معرض خطر باشند، به محتوای آموزشی این افراد برجسته تر توجه خواهد شد. این کانکس‌ ها از تمام استانداردها برخوردار هستند و انواع داروها در این خانه های بهداشت وجود دارد، یک میلیون و 186 هزار و 830 نفر در قالب 212 هزار و 660 هزار خانوار عشایر در کشور وجود دارد که باید آنها را پوشش دهیم.

وی اضافه کرد: در به کار گیری بهورزان عشایر هیچ محدودیتی نداریم، اکنون  ۲۱۶ مجوز استخدامی دریافت کرده ایم اما از آنجایی که اصرار داریم افراد از دل خود عشایر انتخاب شوند، گزینش آنها با دقت بیشتری صورت می ‌گیرد. در حال حاضر ۹۲ بهورز جدید جذب شده‌ اند که 45 نفر در حال آموزش هستند و 47 نفر دیگر هم مراحل گزینش را طی می کنند، تا پایان مرداد 165 کانکس به تعداد خانه های بهداشت سیار عشایری اضافه می شود.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت در خصوص واکسیناسیون عشایر گفت: تا پایان مرداد ماه تمام گروه های بالای ۵۰ سال عشایر را جلوتر از برنامه کشوری واکسینه خواهیم کرد و تا پایان شهریورماه همه افراد بالای ۴۰ سال و تا پایان آبان ماه همه افراد بالای ۱۸ سال عشایر واکسینه می شوند، خیلی خوشحالم که اعلام کنم علی رغم اینکه زیر بار سنگین مدیریت کرونا بودیم ما سایر خدمات بهداشت و درمان را فراموش نکردیم، در منطقه علی رغم وجود کرونا سایر خدمات بهداشت اعم از مراقبت مادران باردار و واکسیناسیون کم نشد بلکه ارائه خدمات به مادران باردار در این دوران ۱.۲ دهم بیشتر شد.

رئیسی در حاشیه آین مراسم در جمع خبرنگاران درباره شلوغی مراکز واکسیناسیون گفت: هیچ‌گونه کمبودی در زمینه تزریق دوز دوم واکسن‌ها وجود ندارد و واکسن‌ به میزان کافی تامین و توزیع شده است، همچنین به دانشگاه‌های علوم پزشکی هم ابلاغ کرده‌ایم تا افراد بالای ۷۰ سال که دوز اول واکسن را دریافت نکرده‌اند با اعلام فراخوان دوز اول واکسن را دریافت کنند.

وی افزود: از هفته آینده نزدیک به یک میلیون و ۷۰۰ هزار دوز واکسن ایرانی و خارجی به صورت هفتگی به دست ما خواهد رسید و این روند شش هفته ادامه پیدا خواهد کرد و بر اساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته حدود ۹ میلیون دوز واکسن به دست ما می‌رسد و به محض اینکه محموله اول هفته آینده به دست ما رسید واکسیناسیون افراد ۶۵ سال به بالا را شروع می‌کنیم، جمعیت این گروه (۶۵-٧٠) حدود یک میلیون ٨٠٠ هزار نفر است و یک هفته یا ١٠ روز بعد فراخوانی برای افراد ۶۰ سال به بالا اعلام خواهد شد که جمعیت آن‌ها ٢ میلیون و ۴۶٠ هزار نفر است و در این صورت واکسیناسیون سالمندان در فاز دوم به پایان می‌رسد.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در خصوص واکسیناسیون بیماران خاص و جانبازان در بخش دوم فاز دوم گفت: واکسیناسیون جانبازان ۵۰ درصد به بالا انجام شده است و در برخی از استان‌ها جانبازان بالای ۴۰ درصد هم واکسن دریافت کرده‌اند و جانبازان ۲۰ درصد نیز در فاز بعد واکسینه می‌شوند، در مرداد ماه دو کار بسیار مهم انجام می‌شود و بر این اساس واکسیناسیون اساتید دانشگاه و معلم‌ها در دستور کار قرار دارد.

رئیسی در خصوص بازگشایی مدارس اظهار کرد: برای افراد زیر ۱۸ سال واکسن موجود نیست و واکسیناسیون فعلا شامل حال دانش آموزان نخواهد شد اما راننده‌های سرویس مدارس و کارکنان آموزش و پرورش واکسینه خواهند شد، نیاز است آموزش و پرورش فاصله گذاری اجتماعی در کلاس‌ها را رعایت و تعداد دانش آموزان حاضر در کلاس کاهش پیدا کند، به شدت به دنبال آن هستیم که واکسیناسیون تسریع شود، خوشبختانه واکسن پاستور در حال نهایی شدن است و در صورتی که نتایج بالینی آن با موفقیت طی شود برای افراد زیر ۱۸ سال مفید خواهد بود و می‌توان برای واکسینه کردن این افراد از آن استفاده کرد.

وی در خصوص واکسن‌های داخلی و هجمه‌ها علیه واکسن برکت افزود: ما ۶ پلت فرم واکسن تولید داخل داریم که یکی برکت بوده که پلت فرم آن ویروس غیرفعال است و شاید ٧٠ سال سابقه استفاده از این نوع واکسن باشد و این پلت فرم‌ها کمترین عارضه را دارند و اکنون نتایج اولیه بسیار خوب است، اینکه آنقدر می‌گویند چرا فاز سه واکسن برکت طی نشده است و تزریق می‌شود؛ مگر اسپوتنیک و سینوفارم و سینووک فاز سه را کامل طی کرده بودند و تزریق شدند؟! این‌ها هم در همین مرحله تزریق شدند و مهمتر از همه اینکه مقام معظم رهبری این واکسن را زدند که بالاترین اطمینان بخشی به جامعه است، مطالعات فاز سه واکسن برکت در حال انجام بوده و مجوز مصرف اضطراری را گرفته است.

سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا ادامه داد: واکسن پاستور هم در این هفته یا هفته آینده مجوز مصرف اضطراری دریافت خواهد کرد تا آماده تزریق شود. واکسن رازی هم به احتمال زیاد تا دو ماه آینده یا نهایت شهریور ماه به بازار خواهد آمد و شاید زودتر هم این اتفاق بیفتد.

رئیسی از واکسیناسیون گروه‌های هدف تا پایان سال خبر داد و گفت: ما این اطمینان را می‌دهیم که از شهریور ماه از تولید داخل حداقل ماهیانه ١٠ میلیون دوز واکسن به دستمان خواهد رسید وبا این حساب در ٧ ماه پایانی سال ٧٠ میلیون دوز واکسن در اختیار خواهیم داشت و ١٠ میلیون نفر هم تا پیش از شهریور ماه واکسینه می‌شوند، گروه هدف ما برای تزریق دوز اول ۶٠ میلیون نفر هستند و بنابراین به میزان کافی واکسن در اختیار داریم و این را در کنار واکسن‌هایی که خریداری کرده‌ایم بگذارید و من مطمئنم قولی که داده‌ایم محقق خواهد شد و گروه هدف ما واکسن خواهند زد.

وی در پایان در خصوص واکنش‌ها به تاخیر در واکسیناسیون اظهار کرد: برخی تشویش ایجاد می‌کنند، تعلل و تاخیر از طرف ما نبوده است و باید توجه داشت، طرف‌هایی که می‌خواستند به ما واکسن بدهند، واکسن ندادند و ما نمی‌توانیم کاری بکنیم و در این شرایط تولید واکسن داخلی موجب افتخار است و باید قدر جوانانمان را بدانیم، اگر واکسن داخلی نبود با این قدرت و صراحت نمی‌توانستیم صحبت کنیم. وبدا _ باشگاه خبرنگاران جوان

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.