متادون در داروخانهها به راحتی عرضه می شود
رئیس کانون کشوری پزشکان درمانگر اعتیاد گفت: در حال حاضر ۲۴ درصد از جوانان اولین تجربه اعتیادشان مصرف ترامادول است و دسترسی آسان و ارزان به آن نگران کننده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی غلامی با غیر کارشناسی دانستن توزیع داروهای مخدر در برخی داروخانهها گفت: طبق کنوانسیون جهانی ۱۹۶۱ که ایران نیز جزء آن است، تعهد شده که داروهای تحت کنترل باید در محلی که پزشک، پرستار و تجهیزات احیاء موجود است استفاده شده، که قطعا داروخانه هیچ شباهتی با آن ندارد.
رئیس کانون کشوری پزشکان درمانگر اعتیاد ادامه داد: سالی ۳ هزار میلیارد تومان پول خرید مراکز درمان اعتیاد از معاونتهای غذا و دارو بوده و باید نظارت کافی در این زمینه اتخاذ شود.
وی افزود: مافیای دارو و مواد مخدر برای رقم ۳همت به صورت سالیانه از توزیع داروی متادون در داروخانهها دندان تیز کرده است. در حالیکه درآمد حاصل از فروش داروهای تحت کنترل در بودجه سالانه دولت ردیف بودجهای دارد و سازمانهای نظارتی باید پاسخگو باشند.
به گزارش ایرنا غلامی در پایان با اشاره به عرضه داروهای مخدر توسط داروخانه که خطراتی همچون اعتیاد داروخانهای را بهمراه خواهد داشت اضافه کرد متادون در داروخانهها به راحتی عرضه می شود و و دسترسی آسان و ارزان به آن اولین اعتیاد جوانان به این دارو است.
به گزارش ایرنا غلامی در پایان با اشاره به عرضه داروهای مخدر توسط داروخانه که خطراتی همچون اعتیاد داروخانهای را بهمراه خواهد داشت اضافه کرد متادون در داروخانهها به راحتی عرضه می شود و و دسترسی آسان و ارزان به آن اولین اعتیاد جوانان به این دارو است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
2 نظر
ناشناس
۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۳
شخصا به چندین داروخانه در سطح شهر مراجعه کردم و هیچ کدوم متادون نداشتند، به چند عطاری مراجعه کردم که هم شربت و هم قرصش را داشتند، به چند مرکز ترک اعتیاد مراجعه کردم که جز یکی که گفت پذیرش جدید نداریم، بقیه مشکلی با در اختیار دادنش نداشتند البته به قیمت بالا.ااز اینرو بعید به نظر میرسه که هم اکنون متادون در داروخانهها که فعلا سهمیه ندارند به راحتی و آنهم ارزان عرضه بشه و اینکه دکتر غلامی گفته : "متادون در داروخانهها به راحتی عرضه می شود و و دسترسی آسان و ارزان به آن اولین اعتیاد جوانان به این دارو است." درست بنظر نمیرسه.بخصوص که سود مواد مخدر در کم فروشی و گرانفروشی است. حالا سه هزار میلیارد تومان سود دارویی است که توسط وزارت بهداشت در اختیار مراکز قرار میده یا کل پول داروست؟ اگه سود دارو باشه با احتساب سود ۲۰_۳۰ درصدی ، لابد مقدار دارویی که در اختیار مراکز قرار میگیره باید حدود ۴ برابر فعلی باشه و اگر کل پول دارو باشه ، این به اشتباه انداختن عمدی شنونده و خواننده است. ظاهرا آنچه که مشهود است در دعوای بین وزارت و مراکز درمان، آنچه که در درجه چندم اهمیت است بیمارانند و اخلاق.
ناشناس
۱۵ اسفند ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
در اکثر مراکز mmt پرونده ها جعلی است و داروها روانه بازار آزاد و عطاری ها می شود، در اصل یکی از علل سهل الوصول بود داروهای مخدر برای جوانان نشت دارو از مراکز mmt است.