راهبردهای ایران برای کنترل کووید ۱۹ درحال تحول و شکل گیری است
مدیر منطقه ای فوریت های سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی در پایان سفر خود به ایران اعلام کرد: در این بازدید پنج روزه، شاهد بودیم که راهبردها و اولویت های ایران برای کنترل بیماری کووید ۱۹ با پیمودن مسیری صحیح درحال تحول و شکل گیری است و در زمینه های مدیریت مبتلایان، آزمایشگاه ها و ارتباطات در مخاطرات، گام های استواری برداشته شده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، هیات تخصصی متشکل از کارشناسان سازمان جهانی بهداشت "WHO" اعضای شبکه جهانی هشدار و پاسخ به طغیان "بیماری" ها "GORAN" موسسه رابرت کخ در برلین و مرکز کنترل بیماریهای چین، مأموریت پشتیبانی فنی برای مواجه با بیماری کووید19 "COVID-19" از ایران را در تاریخ بیستم اسفند ۹۸ به پایان رساندند.
ریچارد برنن که هدایت این هیات کارشناسی را برعهده داشت گفت: در پی نشست ها و بازدیدهای گسترده پنج روزه، شاهد بودیم که راهبردها و اولویت های ایران برای کنترل بیماری با پیمودن مسیری صحیح درحال تحول و شکل گیری است. در حال حاضر رویکردی جامع و هماهنگ اعمال می شود، و به ویژه در زمینه های مدیریت مبتلایان، آزمایشگاه ها و ارتباطات در مخاطرات، گام های استواری برداشته شده است. ما همچنین از تعامل سایر بخش های جامعه تحت تأثیر قرار گرفتیم. مقامات و کارکنان بهداشت و درمان به وضوح بسیار سخت کار می کنند و متعهد هستند که این طغیان "بیماری" را کنترل کنند و جان انسانها را نجات دهند. دولت، از نظام قدرتمند ملی سلامت و ظرفیتهای مدیریت بحران و بلایا برای پاسخ به این طغیان بهره می گیرد.
مدیر منطقه ای فوریت های سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی ادامه داد: با این وجود اقدامات بیشتری باید انجام شود. بر اساس تجربیات مبتنی بر شواهد چین و سایر کشورها، ما در مورد ارتقاء ظرفیتهای موجود در بسیاری از زمینه های اولویت دار با مسئولین ملی حوزه سلامت به توافق رسیدیم. ما مذاکرات مفیدی در مورد روشهای ارتقاء جمعآوری و تحلیل دادههای همه گیر شناسی "اپیدمیولوژیک" داشتیم که برای درک بهتر مسیر تحول طغیان بیماری و انجام اقدامات متناسب برای مهار بیماری نقش کلیدی دارند. همه ما در مورد این ویروس جدید هنوز در حال آموختن هستیم، بنابراین باید گسترش و سرایت آن را از نزدیک ردیابی کنیم و به سرعت اقداماتی را که برای سلامت عمومی به اثبات رسیده اند، مانند تشخیص زودهنگام، قرنطینه و درمان زودهنگام، ردیابی افراد در تماس با مبتلایان و اطلاع رسانی در مورد مخاطرات را اعمال کنیم. همچنین برای محافظت از کارکنان حوزه سلامت، اقدامات بیشتری لازم است.
وی افزود: مبارزه با ویروس کرونا در جمهوری اسلامی ایران همچنان ادامه دارد و اکنون همه آحاد کشور در پاسخگویی "به این بحران" مشارکت دارند. اقدامات صحیح و به موقع سلامت عمومی که در مقیاس مناسب انجام شود، تفاوت چشمگیری ایجاد خواهد کرد.
ریچارد برنن تصریح کرد: پیشرفت چشمگیری در افزایش تعداد آزمایشگاههای تشخیص کووید19 "بیماری ناشی از کروناویروس جدید" مشاهده می شود، در حال حاضر در سطح کشور بیش از 30 آزمایشگاه توانایی انجام این آزمایش را دارا هستند و حداقل 20 آزمایشگاه دیگر نیز به این تعداد افزوده خواهد شد. سازمان جهانی بهداشت تاکنون حداقل 110 هزار کیت آزمایشگاهی به همراه هفت تن و نیم تجهیزات و وسایل حفاظتی "از آلودگی" فراهم کرده است. ردیابی افراد در تماس با مبتلایان در حال گسترش است و نقاهتگاه های جدیدی در تهران و قم افتتاح شده اند تا در آنجا از مبتلایان رو به بهبود مراقبت شده و بار اضافی بیمارستانها تقسیم شده و کاهش یابد.
مدیر منطقه ای فوریت های سازمان جهانی بهداشت در منطقه مدیترانه شرقی گفت: همانند سایر کشورها در سراسر جهان، سیستم بهداشت و درمان ایران با طغیان "این بیماری" به طور قابل توجهی به چالش کشیده شده است. در طول مأموریت تیم در ایران، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بسیج ملی مبارزه با کرونا را در کشور آغاز کرد. این پویش ملی بر تشخیص زود هنگام، ردیابی افراد در تماس با مبتلایان، جدا سازی بیماران "قرنطینه" درمان و مشارکت جامعه تأکید دارد.
به گزارش ایسنا کریستف هاملمن، نماینده سازمان جهانی بهداشت در ایران نیز تاکید کرد: سازمان جهانی بهداشت از نزدیک با جمهوری اسلامی ایران، در هماهنگ سازی و ارایه حمایت های بین المللی ضروری به ایران حین طغیان این بیماری همکاری می کند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید