تدوین بستههای آموزشی با هدف خود مراقبتی و پیشگیری از مصرف انواع موادمخدر و الکل
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت گفت: وزارت بهداشت بستههای آموزشی با هدف خود مراقبتی و پیشگیری از مصرف انواع موادمخدر و الکل را تدوین کرده است، همچنین در پایگاههای سلامت و مراکز جامع خدمات سلامت غربالگری مصرف موادمخدر و الکل به صورت رایگان از سوی کارشناسان مراقب سلامت روان ارائه میشود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی اسدی اظهار کرد: در حال حاضر نوجوانان و جوانان جزو گروههای پرخطر در هر جامعهای محسوب میشوند که به دلیل بروز مسائل مختلف در آنها ریسک اقدام به خودکشی بیشتر از سایر گروهها است.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت ادامه داد: سابقه خانوادگی مصرف مواد، طلاق والدین و پایین بودن سطح سلامت روان نوجوانان از جمله عوامل بروز خودکشی در بین نوجوانان محسوب میشود. همچنین برخی از نوجوانان به دلیل ارتباط کم با دیگر هم سن و سالهای خود، نبود نهادهای لازم ارتباطی، نداشتن استعداد حل مسئله به همراه نداشتن مدیریت استرس و خشم اقدام به خودکشی می کنند.
وی افزود: اختلال روانی یکی از اعضای خانواده و یا خانواده ناهنجار و از هم گسسته میتواند انگیزه اقدام به خودکشی در نوجوانان را تشدید کند، در دسترس بودن موادمخدر و الکل، سختگیری بیش از حد والدین و بروز آسیبهای اجتماعی و اقتصادی میتواند اقدام به خودکشی را در بین نوجوانان افزایش دهد.
اسدی با اشاره به برنامههای وزارت بهداشت برای مدیریت استرس در کاهش اقدام به خودکشی گفت: وزارت بهداشت بستههای آموزشی با هدف خود مراقبتی و پیشگیری از مصرف انواع موادمخدر و الکل را تدوین کرده است، همچنین در پایگاههای سلامت و مراکز جامع خدمات سلامت غربالگری مصرف موادمخدر و الکل به صورت رایگان از سوی کارشناسان مراقب سلامت روان ارائه میشود.
معاون دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به شیوع ۲۳.۶ درصدی اختلالات روانی در بین سنین ۱۵ تا ۶۴ سال کشور، گفت: بیشترین آمار اختلالات روانی مربوط به افسردگی و مشکلات اضطراب است. وزارت بهداشت برای مدیریت اختلالات روانی بیش از ۱۸۰۰ کارشناس سلامت روان را جذب کرده و این افراد در مراکز خدمات جامع سلامت مستقر شده و خدمات خوبی به مراجعهکنندگان به خصوص نوجوانان ارائه میکنند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان وی در پایان اضافه کرد: وزارت بهداشت اقدام به آموزش جمعیت تحت پوشش مراکز بهداشتی- درمانی در پایگاههای سلامت و مراکز جامع خدمات سلامت کرده است و این کار با هدف پیشگیری از اختلالات افسردگی و اضطراب، شناسایی افراد در معرض خطر اختلالات روانی، ارائه خدمات روانشناختی به افراد مبتلا انجام داده است.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید