"ترومبوز" مهمترین عامل مرگ و میر قابل پیشگیری در بیمارستانهاست
دبیر انجمن علمی ترومبوز هموستاز ایران گفت: ایجاد لخته در عروق خونی که در اصطلاح پزشکی "ترومبوز" نامیده می شود، سبب یک چهارم مرگ و میرها در سراسر جهان است اما در بسیاری موارد می توان با داشتن آگاهی های لازم در این زمینه از این عارضه مرگبار پیشگیری کرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مینو احمدی نژاد به مناسبت روز جهانی ترومبوز ۲۱ مهر ماه افزود: ترومبوز مهمترین عامل مرگ و میر قابل پیشگیری در بیمارستان هاست و عامل زمینه ای و قابل پیشگیری سکته های قلبی، سکته های مغزی و ترومبوآمبولی های وریدی است که برخی از افراد واجد ریسک بالاتری برای مواجهه با ترومبوز هستند.
دبیر انجمن علمی ترومبوز هموستاز ایرانز بستری شدن طولانی مدت در بیمارستان را یکی از این عوامل دانست و افزود: بیمارانی که قرار است جراحی های زانو و مفصل ران روی آن ها صورت گیرد، در معرض خطر هستند و همچنین بیماران سرطانی، چهار برابر افراد عادی در معرض ایجاد ترومبوز هستند.
وی اظهار کرد: بی حرکتی طولانی مدت، سن بالای ۶۰ سال، سابقه فامیلی یا شخصی ترومبوز از جمله سکته های مغزی، ضربه، استفاده از داروهای هورمونی با محتوای استروژنی، چاقی، استعمال دخانیات و مصرف الکل را از عوامل خطرساز ترومبوز است که با حذف این فاکتورها به راحتی می توان از اتفاقات مرگبار ناشی از ترومبوز پیشگیری کرد.
به گزارش ایرنا احمدی نژاد در پایان گفت: انجمن بین المللی ترومبوز به پزشکان توصیه کرده است برای پیشگیری از ترومبوز از طریق تهیه یک استاندارد دقیق، عوامل خطر ایجادکننده لخته در عروق برای بیماران را ارزیابی کنند تا بتوان از مرگ و میرهای ناشی از ایجاد لخته در خون هر چه موثرتر پیشگیری کنند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید