در حال حاضر داروهای معمولی هم نایاب یا کمیاب هستند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، همایون سامه‌یح بخت‌آبادی در خصوص بحران کمبود دارو گفت: متاسفانه در حال حاضر داروهای معمولی هم نایاب یا کمیاب هستند و کمبود دارو فقط شامل داروهای خیلی مهم یا داروهای بیماری‌های خاص نیست، اگر طرح دارویار از ابتدا تمام زیرساخت‌هایش انجام می‌گرفت و بعد اجرایی می‌شد، طرح بسیار خوبی بود. طبق مصوبه مجلس در سال ۱۴۰۱ قانون داشتیم که پرداختیِ بیمار باید با شهریور ۱۴۰۰ مساوی باشد. در سال ۱۴۰۱ طرح دارویار اجرایی شد اما متاسفانه به دلیل آماده نبودن زیرساخت‌ها با مشکل مواجه شدیم.

وی افزود: با توجه به سابقه‌ای که از سال ۱۳۹۹ تا الان داریم، هر سال، هنوز سال به پایان نرسیده، بودجه دارو به اتمام می‌رسد و سازمان برنامه و بودجه درنهایت خواه ناخواه بالاجبار بودجه اضافی برای دارو اختصاص می‌دهد و مبلغ را تامین می‌کند. حالا کم یا زیاد، بالاخره این چند سال همیشه کجدار و مریز تمام شده و رفته است. امسال هم پیش‌بینی من این است که تا مهرماه و در خوشبینانه‌ترین حالت، تا برج نهم/ آذرماه بودجه دارو تمام می‌شود. البته به این معنی نیست که بگویند پولی دیگر نداریم و کاری دیگر انجام نشود. به نظرم بعید است. سال‌های پیش هم به همین مشکل برخورده بودیم و درنهایت سازمان برنامه و بودجه یک بودجه دلاری برای دارو اختصاص داد و کمبودها را تا حدی تامین کرد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: پیشنهاد من این است که فرانشیز بیمه "فرانشیز درصدی از بیمه است که هزینه آن بر عهده شرکت بیمه نیست و فرد بیمه‌شده باید آن را پرداخت کند." مثل سال ۱۴۰۰ به ۳۰ درصد افزایش پیدا کند. البته بعضی از داروها ۹۰ تا ۹۵ درصدش را بیمه پرداخت می‌کند. بسیاری از داروهایی که قبلا شامل بیمه نبودند، با طرح دارویار بیمه شدند. در جلسه کمیسیون بهداشت، بنده و چند نماینده دیگر، مخالفت خود را در مورد تحت پوشش بیمه قرار دادن داروهایی که قبلا شامل بیمه نبود مطرح کردیم. چون پیش‌بینی می‌شد که زمانی به این مشکل عظیم برخورد کنیم.

سامه‌یح گفت: نظر من به عنوان یک نماینده این است که اگر همه ما گاهی به اشتباهات خود اقرار کنیم و اذعان کنیم که اشتباه کردیم و ماجرا را به حالت قبل برگردانیم، مشکلات بهتر حل می‌شود. در این مورد باید بیاییم فرانشیز بیمار را مثل سال ۱۴۰۰ به ۳۰ درصد برگردانیم. به این ترتیب مشکل کمبود دارو هم رفع می‌شود. وقتی بدهی بیمه‌ها زیاد بشود و نتوانند آن را پرداخت کنند، طبیعتا فشار اصلی آن به صنعت دارو وارد می‌شود. متاسفانه خیلی از کارخانه‌های تولید دارو تعدادی از دستگاه‌های خود را به خاطر مشکلات مالی خاموش کرده‌اند. من فکر می‌کنم باید مشکلات مالی کارخانجات و صنعت دارو برطرف شود و به این ترتیب اوضاع نه صددرصد، ولی بهتر از قبل خواهد شد، به نظر من تنها راه این است که فرانشیز بیمار را به ۳۰ درصدِ سال ۱۴۰۰ برگردد و به این ترتیب بالاخره یک مقدار گردش مالی بهتر می‌شود.

وی در پایان در پاسخ به این سوال که مجلس برنامه‌ای برای حل بحران دارو دار یا خیر اظهار کرد: ما در مجلس در این خصوص جلسه می‌چینیم ولی هنوز نتیجه خاصی در این مورد گرفته نشده و تا الان جمع‌بندی خاصی نداشته است. سلامت نیوز _ همشهری آنلاین

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.