تصویب سند ۱۰ ساله امنیت غذا و تغذیه در کشور
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، زهرا عبداللهی در نشست مجازی در خصوص روند امنیت غذا و تغذیه در جهان و ایران که با حضور روسا و کارشناسان دبیرخانه‌های سلامت و امنیت غذایی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور و مسئولین دبیرخانه‌های سلامت دستگاه‌های اجرایی و سازمان‌ها برگزار شد به بررسی چالش‌ها و راهکارهای امنیت غذا و تغذیه در ایران و جهان پرداخت.

رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی با اشاره به روند رو به افزایش ناامنی غذایی در کشورهای جهان به دلیل تنش‌های سیاسی و شوک‌های اقتصادی ناشی از آنها به بیان تبعات اقتصادی همه گیری‌ها از جمله کووید۱۹ از جمله از دست دادن شغل و کاهش درآمد افراد به خصوص در جوامع کم درآمد، اختلال در زنجیره تامین غذا، نوسانات قیمت غذا در کشورهای کم درآمد و افزایش قیمت غذا در جهان پرداخت.

وی با اشاره به برخی بحران‌ها از جمله خشکسالی، کاهش بارندگی، سیل و طوفان، تحریم ها و کاهش واردات در کشورهایی که وابسته به واردات غذا، انرژی و نهاده‌های کشاورزی هستند، کاهش دسترسی به غذا به دلیل افزایش قیمت و کاهش کمک‌های غذایی بشردوستانه، ضایعات و تلفات غذا در جهان خاطرنشان کرد: براساس گزارشات فائو و سازمان جهانی بهداشت اگر کشورها به موقع مداخلات و برنامه‌هایی را برای ارتقای امنیت غذایی اجرا نکنند، روند سوء تغذیه و گرسنگی در جهان افزایشی خواهد بود.

عبداللهی گفت: در جمهوری اسلامی ایران، مقام معظم رهبری بر امنیت غذایی و بهره مندی همه اقشار جامعه از سبد غذایی کافی و مغذی و سالم و تامین تغذیه سالم به عنوان یک موضوع کلیدی و اولویت‌دار تاکید کرده‌اند و رییس جمهور در شانزدهمین جلسه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی تدوین سند ملی و جامع امنیت غذا و تغذیه با مشارکت همه دستگاه های اجرایی ذی نقش را در دستور کار شورای عالی قرار داد، سند ملی امنیت غذا و تغذیه ۱۴۱۱-۱۴۰۲ در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی تنظیم و در هفدهمین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در تاریخ ۳۱ فروردین ماه امسال به تصویب رسید.

به گزارش ایسنا رئیس گروه هماهنگی سیاست های امنیت غذا و تغذیه دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در پایان گفت: در این سند ملی ۱۰ ساله، راهبردها و اقدامات و برنامه‌هایی که در حیطه های مختلف امنیت غذا و تغذیه از جمله تولید و تامین غذا، دسترسی فیزیکی و اقتصادی آحاد جامعه به غذا، تامین نیازهای تغذیه‌ای و حفظ و ارتقای سلامت تغذیه‌ای مردم به خصوص مادران باردار و شیرده، کودکان و نوجوانان و سالمندان که آسیب پذیری بیشتری نسبت به کمبودهای تغذیه‌ای و سوء تغذیه دارند و همچنین سلامت و ایمنی غذا و وظایفی که هر یک از دستگاه‌های اجرایی برعهده دارند، با همکاری کارشناسان و خبرگان امنیت غذایی در دستگاه‌های ذی ربط و مراکز علمی و تحقیقاتی کشور تدوین شده است و دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی بر اساس وظایف قانونی خود پایش و رصد استقرار سند ملی را از طریق کارگروه تخصصی امنیت غذا و تغذیه و کمیته‌های فنی مربوطه بر عهده دارد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.