مخالفت سازمان نظام پرستاری با احیای دوره بهیاری
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمد میرزابیگی در اجلاس مدیران پرستاری و رؤسای دانشکده‌های پرستاری و مامایی کشور گفت: سازمان نظام پرستاری دارای قانون است، گذشته از اینکه همه در مجموعه نظام و انقلاب و کشور، اعتقاد داریم که باید به عنوان فدایی عمل کنیم و در دولت نیز به عنوان افرادی که موفقیت دولت را می‌خواهند عمل کنیم، در وزارتخانه‌ها هم قطعا حرکت باید در همین عقربه‌ای باشد که کلیت نظام و دولت انجام می‌دهد و در نهایت به سازمان‌ها و وزارتخانه‌ها می‌رسد و سازمان نظام پرستاری نیز وظایف و مصوباتی دارد.

وی افزود: در سازمان نظام پرستاری برخی مباحث وجود دارد. یکی بحث مقررات انسانی و اخلاق حرفه‌ای است؛ برای مثال در بحث انتظامات و نظامات حرفه‌ای ما هیأت‌های انتظامی را داریم در بحث اخلاق حرفه‌ای نیز این موارد وجود دارد، در سال ۹۹ که مقام معظم رهبری در بحث تعرفه گذاری خدمات پرستاری ورود کردند، کدهای اخلاقی را نوشتیم و منشور اخلاقی را تدوین کردیم و بنا شد که دو واحد بحث اخلاق حرفه‌ای در دانشکده‌ها تدریس شود، در زمینه استانداردهای حرفه‌ای، استانداردهای خدمتی را داریم که در این زمینه کتاب استانداردهای خدمتی و بسته‌های خدمتی تدوین شده که بحث نیروی انسانی هم یکی از آن‌ها است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: یکی دیگر از مسائلی که وجود دارد، بحث تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری است؛ ای کاش آقای وزیر بهداشت و مسئولین دیگری به جز معاونت پرستاری هم در این اجلاس حضور داشتند، ما هفته گذشته با رئیس‌جمهوری این موضوع را مطرح کردیم و رئیس‌جمهور در جریان هستند و دستگاه‌های نظارتی نیز در جریان این موضوع قرار دارند؛ اینها نه زیاده‌خواهی و نه تعرض به کسی است، ما تمامی فعالیت‌ها را گرامی می‌داریم، اما نقص وجود دارد که باید برطرف شود، نه اینکه صورت مسئله پاک و یا خدایی ناکرده برای آن جایگزین غلطی معرفی شود.

میرزابیگی گفت: ما در برابر تاریخ و خدای خودمان و حرفه‌ خودمان باید پاسخگو باشیم. تعرفه‌ خدمات پرستاری در بخش‌های بالینی به شکل یک بسته خدمتی ارائه می‌شود. در بخش‌های ستاره‌دار به صورت گلوبال است البته در بخش‌های بالینی فقط برای خدمات تکرارشونده بسته خدمتی است، کسی که فقط در بخش بالین و بستری کار کند، به صورت بسته خدمتی این تعرفه را دریافت می‌کند، اما اگر به صورت خدمت غیر روتین باشد، باید "فی‌فور سرویس" محاسبه شود برای بخش‌های ستاره‌دار مثل بخش‌های آنژیوگرافی و دیالیز خدمت گلوبال و فرمول آن نیز کاملاً مشخص است، برای بخش‌های سرپایی و هوم‌کر نیز "فی‌فور سرویس" است، اما لازمه این‎ها ثبت خدمات در سیستم "اچ آی اس" بیمارستان‌ها است.

وی تصریح کرد: یکی دیگر از الزامات تعرفه‌گذاری این است که نرم‌افزارها ارتقا پیدا کند، اگر "اچ آی اس" مشکل دارد، قاصدک دیگری به نام کارآمد و ناکارآمد به آن اضافه نکنیم. ثبت خدمات یعنی ۸۲۰ میلیون "K" خدمت که با تمام جزئیاتش اعلام شده، اما برخی از افراد، خارج از حرفه پرستاری اقداماتی انجام می‌دهند که اصل تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری اجرا نشود، برآورد ما این است که سالانه ۸۲۰ میلیون "K" خدمت توسط ۲۰۰ هزار پرستار به مردم در سال ارائه می‌شود، این در حالی است که متأسفانه پرداخت‌ها به صورت علی‌الحساب انجام می‌شود، در صورتی که قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری مصوبات مجلس، دستورات مقام معظم رهبری، مصوبات شورای عالی بیمه و دولت را دارد و ۵ تا ۶ دستورالعمل برای اجرای آن ابلاغ شده است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: در سال جاری ۲۵ هزار میلیارد تومان برای تعرفه‌های خدمات پرستاری وارد نظام سلامت می‌شود. اگر هر دستگاهی کم کاری کند، پرستاران باید در موضع حق‌خواهی باشند، موضوع بعدی بحث استخدام نیروهاست، الآن در شرایط بررسی و تصویب برنامه هفتم توسعه قرار داریم اما وزارت بهداشت، سازمان نظام پرستاری را در جلسات بررسی و ارائه پیشنهادات در این برنامه دعوت نکرده است، در لایحه برنامه هفتم توسعه از موضوع پرستاری چیزی وجود ندارد، اظهار کرد: البته پیشنهاداتی در این لایحه مطرح کرده‌ایم که در جلسات با معاونت پرستاری مورد استقبال قرار گرفته است. انتظار همه ما این است که جلوی تعرض به قانون ارتقای بهره‌وری گرفته شود.

میرزابیگی تأکید کرد: برای استخدام در سال‌های ۹۸ و ۹۹، حدود ۵۲ هزار و ۲۰۰ نفر سقف استخدام بود و الآن هم ۲۵ هزار نفر است که البته همه آن برای پرستاری نیست و بخشی از آن به بیمارستان‌های تازه تأسیس اختصاص دارد که انتظار می‌رود در سالجاری نیز استخدام‌ها افزایش یابد، بحث دیگر، بحث احیای دوره کاردانی بهیاری و کمک بهیاری است، سازمان نظام پرستاری با این طرح مخالف است و هر تغییری که بخواهد ایجاد شود، باید معاونت پرستاری و سازمان نظام پرستاری و مجموعه‌های علمی دور هم بنشینند و تصمیم بگیرند.

به گزارش ایسنا وی در پایان خاطرنشان کرد: موضوع دیگر، بحث پرستاران طرحی و تمدید طرحی در ایام کرونا است که دولت وقت وعده داده بود این پرستاران استخدام می‌شوند رئیس‌جمهور نیز در روز پرستار فرموده است که من کماکان روی قولم هستم و بنا است که وزارت بهداشت کارگروهی را تشکیل دهد تا این موضوع را بررسی کند و نیروهای طرحی ایام کرونا مشغول به کار شوند، درخواست ما نیز این است که ستاد کرونا در این زمینه تشکیل شود.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.