حذف حق خدمات دارویی، داروسازان را به داروفروش تبدیل میکند
رئیس انجمن داروسازان کشور گفت: تصمیم دیوان عدالت اداری مبنی بر حذف حق خدمات دارویی در داروخانه ضربه مهلکی به داروسازان میزند، داروسازان را به داروفروش تبدیل میکند و کوچ داروسازان را از کشور افزایش میدهد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رهبر مژدهی آذر گفت: خدمات دارویی در داروخانه ها تاریخچه مفصلی دارد و در کشورهای مختلف دریافت تعرفه به ازای این خدمات نهادینه شده است. در ایران چند سالی است که دریافت تعرفه خدمات دارویی به ازای مشاوره داروساز در داروخانه تصویب و اجرا شده اما جای تعجب است که دستگاهی مانند دیوان عدالت اداری که نقش مستقیمی در اداره نظام سلامت ندارد با دخالت، به سلامت مردم آسیب می رساند.
رئیس انجمن داروسازان کشور ادامه داد: طبق قانون وزارت بهداشت، وزیر بهداشت این اختیار را دارد که تعرفه خدمات پزشکی و دارویی را اعلام کند اما دیوان عدالت اداری با لغو تعرفه خدمات دارویی به فعالیت داروخانه ها ضربه زده است. مسئولان دیوان عدالت اداری باید بدانند که داروخانه نیاز به حمایت دارند و ورشکستگی و نابودی آنها به زیان مردم و دانش آموختگان رشته داروسازی تمام می شود.
وی افزود: قبول داریم که خدمات دارویی در داروخانه ها نیازمند تقویت است و مردم از این خدمات رضایت ندارند اما دلیل عمده این نارضایی بی توجهی به جایگاه آنان است و با این مصوبه همان ۵۰ درصدی که تاکنون در داروخانه ها به مردم خدمات مشاوره ای ارائه می کردند نیز از این پس این خدمات به مردم ارائه نمی کنند، دلیل کیفیت پایین خدمات دارویی در داروخانه ها این است که با مصوباتی نظیر مصوبه اخیر دیوان عدالت اداری داروسازان را به داروفروش در داروخانه ها تبدیل می کنیم بدون اینکه توجه کنیم برای تربیت یک داروساز چقدر هزینه شده و چه علم و مهارتی را کسب کرده است.
مژده آذر گفت: دانشکده های داروسازی داروفروش تربیت نمی کنند بلکه داروساز تربیت می کنند اگر نظر دیوان عدالت اداری این است که تحصیلکردگان رشته داروسازی فقط دارو فروش باشند و هیچ مسئولیتی در قبال سلامت مردم نداشته باشند مصوبه دیوان عدالت اداری مبنی بر لغو تعرفه خدمات دارویی در داروخانه ها جای دفاع دارد در غیر این صورت باید بدانیم که خدمات دارویی در داروخانه ها داروفروشی نیست و مسئولیت های سنگینی برای داروسازان وجود دارد.
رئیس انجمن داروسازان کشور یادآور شد: در گذشته داروها شکل ساده تری داشتند اما اکنون تولید داروهای پیچیده با عوارض مختلف و مسائل ناشی از تداخلات دارویی، مسئولیت سنگینی را برای مسئولان فنی داروخانه ها به وجود آورده است. موارد متعددی بوده که داروساز به علت بی توجهی به این مسئولیت به علت ارائه داروی اشتباه به بیمار دچار قصور شده و در دادگاه های نظام پزشکی محکوم شده است، اگر قرار است حق فنی داروساز لغو شود بنابراین مسئولیت داروساز در قبال عوارض و خطرات دارویی برای بیماران نیز جای پیگیری ندارد و داروسازان به عنوان داروفروش در داروخانه ها فقط دارو را به بیمار می دهند و خداحافظی می کنند.
به گرارش ایرنا وی در پایان اظهار کرد: این تصمیم دیوان عدالت اداری نه تنها به زیان سلامت مردم است بلکه یک عقبگرد برای طبقه دانشگاهی است. انجمن داروسازان ایران با این تصمیم مخالف است و نهایت تلاش خود را می کند که این مصوبه غیر علمی اصلاح شود و برای استفاده از دانش داروسازان در داروخانه ها که موجب بهبود سلامت مردم می شود فعالیت می کند اما این تصمیم دیوان عدالت اداری ضربه مهلکی به جایگاه داروسازان می زند و کوچ داروسازان را از کشور بیشتر می کند.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید