وزارت بهداشت نگران گسترش بیماری از طریق پشه آئدس است
مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت گفت: کمپین «شهر پاکیزه» با محوریت دفع پسماند و مدیریت آب های راکد و لایروبی رودخانه های راه اندازی شود.

به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، قباد مرادی امروز «سهشنبه، ۲۶ فروردین» در شورای سلامت استان گیلان که با محوریت تب دانگ و حیوان گزیدگی برگزار شد با اشاره به برنامه کشوری مدیریت بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس گفت: وزارت بهداشت نگران گسترش بیماری های منتقله از طریق پشه آئدس، یعنی تب دانگ، زیکا و چیکونگونیاست.
مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر لزوم شناسایی زودهنگام ورود ناقلان و کنترل موثر آنها و مدیریت صحیح موارد بیماری اظهار کرد: در آستانه فصل گرم هستیم و امکان انتشار بیماری وجود دارد، پشه آئدس بازپدید و نوپدید است و در دو سه دهه اخیر گسترش پیدا کرده است، بیش از ۱۴۰ کشور درگیر پشه آئدس هستند.
وی با اشاره به صید پشه آئدس در کشور از سال ۱۳۹۸ افزود: پشه آئدس اجیپتی در نوار جنوبی کشور و آلبوپیکتوس در نوار شمالی شناسایی شده است. این پشه با مکیدن خون فرد مبتلا انسان سالم را بیمار می کند، ۱۲۷ مورد پشه آئدس را در گیلان صید کردیم، البته انتقال محلی بیماری نداشتیم، قبلا موارد بیماری در کشور وجود داشت اما از سال گذشته شاهد ۸۹۷ مورد انتقال محلی بیماری بودیم و با توجه به اقلیم مستعد گیلان برای گسترش بیماری باید آمادگی لازم را برای کنترل و پاسخ سریع و موثر داشته باشیم.
مرادی تب و بدن درد را سندرم بالینی تب دانگ دانست و اظهار کرد: این بیماری با تب استخوان شکن شناخته می شود، بهسازی محیط در کاهش جمعیت پشه اثرگذار است. بنابراین باید مدیریت پسماند و فاضلاب و آب های سطحی و رودخانه ها را جدی بگیریم. آب راکد و پسماند سبب افزایش جمعیت پشه آئدس میشود. باید دفع زباله و پسماند و فاضلاب در اماکن نظامی و انتظامی جدی گرفته شود.
مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با اشاره به گردشگرپذیری استان گیلان، از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواست در زمینه اطلاع رسانی درباره پشه آئدس اقدام کند.
وی به گسترش روزافزون حیوان گزیدگی در کشور اشاره کرد و افزود: سال گذشته ۴۰۰ هزار مورد حیوان گزیدگی در کشور ثبت شد که ۲۴ هزار مورد مربوط به گیلان است، تا کنون ۱.۲ میلیون دز واکسن هاری تزریق شده است، هر دز این واکسن هفت یورو هزینه دارد و منابع ارزی زیادی را صرف آن کردهایم، ایران در سال های گذشته جزو کشورهای پیشرو در کنترل بیماری هاری است و شایسته ایران نیست که مرگ و میر ناشی از هاری داشته باشد.
به گزارش ایسنا مدیر مرکز بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در پایان با اشاره به انتقال هاری از وحوش به سگ های ولگرد گفت: قوانین بالادستی برای کنترل سگ های ولگرد وجود دارد که باید اجرایی شود تا بار بیماری را کم کنیم.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید