برنامه‌ریزی برای حک نشان اهدای عضو بر روی کارت نظام پزشکی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا سلیمی با اشاره به روز ملی پیوند اعضا که مصادف با 31 اردیبهشت ماه است اظهار داشت: بحث پیوند اعضا در ایران به طور جدی دنبال می‌شود و با این اقدام می‌توان افراد زیادی را به زندگی امیدوار کرد و تعدادی از این افراد این شانس را دارند که زندگی جدیدی را آغاز کنند.

معاون آموزشی سازمان نظام پزشکی ادامه داد: باید توجه کرد که بحث فرهنگسازی برای اهدای بیشتر عضو بسیار ضروری بوده و نیازمند یک بسیج عمومی است. در این زمینه رسانه‌ها می‌توانند بسیار موثر بوده و نقش مهمی را ایفا کنند تا اهدای عضو بیشتری انجام شود. در حال حاضر در کشور یک لیست انتظار 27000 نفره داریم، یعنی 27000 نفر در لیست انتظار پیوند عضو هستند.         

وی افزود: سالانه حدود 1000 مورد از افراد مرگ‌ مغزی به اهدای عضو می‌رسند و به طور متوسط هر کدام 2.5 عضو اهدا می‌کنند، بنابراین سالانه در کشور حدود 2500 عضو اهدا می‌شود. البته تعدادی پیوند کلیه هم داریم که عمدتا از طریق کسانی که رابطه فامیلی دارند،‌ انجام می‌شود. بنابراین همچنان باید بر روی فرهنگسازی اهدای عضو کار کرد؛ چراکه هر بیمار مرگ مغزی می‌تواند بین یک تا هشت عضو را اهدا کند. 
        
سلیمی با اشاره به تاریخچه اهدای عضو در کشور، گفت: اهدای عضو تاریخچه قابل احترامی در ایران دارد و آغاز اهداي عضو از بيماران مرگ مغزي  به فتوای حضرت امام خمینی (ره) در سال 1368 بازمی‌گردد که این راه را برای ما هموار کردند تا بتوانیم از افراد مرگ‌مغزی برای اهدای عضو استفاده کنیم. از آن زمان تاکنون افراد کثیری زمان زیادی را وقف کردند که این چرخه به گردش افتاده که بسیار باارزش است. به‌طوریکه امروز سالانه 2500 عضو از بیماران مرگ مغزی اهدا می‌شود، اما همچنان می تواند میزان اهدای عضو بیش از این باشد.
     
معاون آموزش و پژوهش سازمان نظام پزشکی با بیان اینکه این سازمان می‌تواند در دو بعد آموزش همگانی و فرهنگسازی اهدای عضو فعال باشد، گفت: در این زمینه جلسات متعددی با انجمن‌های ذیربط حوزه اهدای عضو داشته‌ایم که به تفاهماتی هم منجر شده است. به هر حال فرایند اهدای عضو فرآیندی علمی و مدیریتی بسیار پیچیده‌ای است و از زمانی که مرگ مغزی رخ می‌دهد تا زمانی که به اهدا برسد، پروسه‌ای بسیار پیچیده و جدی، علمی و مدیریتی را باید طی کنیم که امیدواریم در این زمینه سازمان نظام پزشکی در بحث‌هایی چون آموزش، فرهنگ سازی و ... پرنگ‌تر عمل کند.        
وی خاطرنشان کرد: از طرفی سازمان نظام پزشکی با انجمن‌های ذیربط حوزه اهدای عضو تفاهم نامه ای را تدوین کرده است که بر اساس آن بتوانیم نشان  اهدای عضو را بر روی برخی کارت‌های عمومی حک کنیم. این اقدام در بسیاری از کشورها انجام می‌شود و اگر فردی تمایل به اهدای عضو داشته باشد، نشان اهدای عضو را بر روی کارت‌هایی مانند گواهی‌نامه رانندگی و... حک می‌کند. بر همین اساس می‌توانیم این نشان را بر روی کارت سازمان نظام پزشکی نیز حک کنیم.      
    
به گزارش روابط عمومی سازمان نظام پزشکی کشور سلیمی در پایان اضافه کرد: این اقدام هم جنبه تشویقی و تبلیغی داشته و هم اینکه بازماندگان فرد دچار مرگ‌مغزی شده به نیات قلبی فرد پی می‌برند. هرچند که باز هم اولیای دم باید رضایت دهند، اما با این اقدام پروسه رضایت‌گیری راحت تر می‌شود. امیدوارم به زودی با تاييد شوراي عالي و سير مراحل قانوني بتوانیم این اقدام را انجام دهیم و نشان اهدای عضو را بر روی کارت‌های نظام پزشکی حک کنیم.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.