تزریق واکسن خطر ابتلاء به آنفلوانزا را در پاییز و زمستان کاهش میدهد
رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشت گفت: مقامات بهداشتی جهانی تشویق میکنند تا کشورها برنامهریزی واکسیناسیون آنفلوانزا را از هم اکنون آغاز کنند، اکثر مردم در هر دوره فقط به تزریق یک دوز واکسن آنفلوانزا نیاز دارند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، همزمان با ورود به نیمه دوم سال و سرد شدن هوا شاهد افزایش موارد سرماخوردگی و آنفلونزای فصلی هستیم، شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس باعث میشود سر و کله بیماریهای واگیردار نیز پیدا شود و ما شاهد افزایش موارد سرماخوردگی و به دنبال آن شیوع آنفلوانزای فصلی هستیم.
در چنین شرایطی محیطهای عمومی همچون مدارس بهترین مکان برای انتقال این قبیل بیماریها هستند و از همین طریق بیماری به داخل منازل برده میشود و به یکباره، موج بیماریهای واگیردار شدت می یاید. از همین رو سازمان جهانی بهداشت بر اهمیت واکسیناسیون آنفلوانزا در جوامع به ویژه برای افرادی که بیشتر در معرض ابتلاء به بیماریهای فصلی هستند تاکید دارد.
خطر ابتلاء به آنفلوانزا در پاییز و زمستان
علیرضا ناجی رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این خصوص گفت: تزریق واکسن آنفلوانزا به استثنای موارد نادر به همه افراد از سن ۶ ماهگی به بالا توصیه میشود، تزریق این واکسن خطر ابتلاء به آنفلوانزا و عوارض جدی آن را در پاییز و زمستان کاهش میدهد، مقامات بهداشتی جهانی تشویق میکنند تا کشورها برنامهریزی واکسیناسیون آنفلوانزا را از هم اکنون آغاز کنند، اکثر مردم در هر دوره فقط به تزریق یک دوز واکسن آنفلوانزا نیاز دارند.
بهترین زمان تزریق واکسن آنفلوانزا
وی افزود: معمولاً ماههای شهریور و مهر بهترین زمان برای واکسیناسیون آنفلوانزا در اکثر افراد خصوصاً گروههای پرخطر است، واکسیناسیون آنفلوانزا در ماههای تیر و مرداد برای همه افراد توصیه نمیشود، اما ملاحظاتی در مورد واکسیناسیون در ماههای تیر و مرداد برای گروههای خاص وجود دارد.
مادران باردار هم واکسن بزنند
رئیس مرکز تحقیقات ویروسشناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه زنان بارداری که در سه ماهه سوم بارداری خود هستند میتوانند در ماههای تیر و مرداد واکسن آنفلوانزا را دریافت کنند ادامه داد: همچنین کودکانی که به دو دوز واکسن آنفلوانزا نیاز دارند باید اولین دوز واکسن خود را به محض در دسترس قرار گرفتن این واکسن دریافت کنند.
ناجی تاکید کرد: کودکان باید حداقل چهار هفته پس از نوبت اول واکسینه شوند، این کودکان شامل تمامی افراد ۶ ماه تا ۸ سال هستند که یا برای اولین بار واکسن آنفلوانزا میزنند، یا قبلاً سابقه تزریق تنها یک دوز از واکسن را داشتهاند و یا اینکه اصلاً سابقه واکسیناسیون آنها مشخص نیست، واکسنهای بهروز شده آنفلوانزا «۲۰۲۴-۲۰۲۵» همگی چهار ظرفیتی هستند و افراد را در برابر ویروس آنفلوانزای A از زیر تیپهای H1N1، H3N2 و دو سویه از واکسن آنفلوانزا B محافظت میکنند، ضمناً تفاوت ترکیب واکسن این فصل نسبت به فصل گذشته قرار گرفتن ویروس جدید آنفلوانزای A H3N2 است.
وی در پایان با بیان اینکه تزریق واکسن آنفلوانزا سالانه باعث نجات جان میلیونها نفر در دنیا میشود استفاده از این واکسن را برای کودکان بالاتر از ۶ ماه، زنان باردار، سالمندان و افراد مبتلا به مشکل ضعف سیستم ایمنی ضروری دانست و اضافه کرد: در عین حال که تزریق واکسن آنفلوانزا برای اکثر گروههای مختلف سنی و جنسی اهمیت دارد اما برخی افراد هم هستند که نباید واکسن آنفلوانزا بزنند. مهر
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید