رنج مضاعف بیماران اوتیسم از ناهماهنگی‌های بین‌بخشی
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، عالیه زمانی روز سه شنبه در نشست هم‌اندیشی نمایندگان انجمن اوتیسم با بیمه سلامت مازندران گفت: خدمات توانبخشی بیماران اوتیسم به صورت کامل و در همه سنین گسترش یابد.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با تأکید بر مداخله تمامی متولیان مرتبط با بیماران اوتیسم ادامه داد: اطلاع رسانی در خصوص خدمات قابل دریافت توسط بیماران اوتیسم باید گسترده‌تر شود، همچنین یکپارچگی در فعالیت‌های تشکل‌های مردم نهاد بخش اوتیسم که در حال حاضر به صورت جدا از هم فعالیت می‌کنند امری ضروری است، این ناهماهنگی‌ها موجب عدم ساماندهی امور مربوط به کودکان با نیازهای ویژه خواهد شد.

وی با اشاره به پیشنهاد مدیر کل بیمه سلامت مازندران در زمینه تشکیل کارگروه استانی ساماندهی امور مربوط به بیماران اوتیسم خواستار تشکیل این کارگروه با حضور تمامی فعالان این بخش در استان شد و افزود: تولیت حمایت از بیماران اوتیسم در استان مازندران به صورت واحد و توسط معاونت سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری و به صورت متمرکز پیگیری شود، افزود: ما باید برای تمامی کودکان با نیازهای ویژه یک متولی مشخص و تعریف شده در کشور داشته باشیم تا تمامی مداخله‌گران، سازمان‌ها و نهادهای مسئول این بیماران در چهارچوب مشخص فعالیت و ارائه خدمت نمایند همچنین پاسخگو نیز باشند.

زمانی از کودکانی که با نیازهای ویژه متولد می‌شوند به عنوان فرشتگانی از جانب خداوند یاد کرد و گفت: یقیناً این آفرینش در راستای این است که آنهایی که در کنار این بیماران هستند به کمال انسانی خود برسند و ما باید از حضور این فرشتگان آسمانی در مسیر تکامل انسانی خود بهره ببریم.

در این نشست که با حضور معاونان و جمعی از مسئولان و کارشناسان اداره کل بیمه سلامت مازندران و همچنین نمایندگانی از جامعه بیماران اوتیسم استان برگزار شد نمایندگان بیماران اوتیسم ضمن بیان مسائل، درخواست‌ها و مشکلات خود ضمن تقدیر از خدمات بیمه سلامت خواستار توجه هرچه بیشتر نهادهای مسئول در خصوص رفع مشکلات این بیماران شدند.

اوتیسم «Autism» یا درخودماندگی نوعی اختلال رشدی از نوع روابط اجتماعی است که با رفتارهای ارتباطی و کلامی غیرطبیعی مشخص می‌شود و علایم این اختلال تا پیش از سه‌ سالگی بروز می‌کند و علت اصلی آن هنوز ناشناخته است، به افرادی که این اختلال را دارند اوتیستیک یا درخود مانده گفته می‌شود. این اختلال در پسران شایع‌تر از دختران است و وضعیت اقتصادی، اجتماعی، سبک زندگی و سطح تحصیلات والدین نقشی در بروز اوتیسم ندارد.

این اختلال بر رشد طبیعی مغز در حیطه تعاملات اجتماعی و مهارت‌های ارتباطی تأثیر می‌گذارد و کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم در ارتباطات کلامی و غیرکلامی، تعاملات اجتماعی و فعالیت‌های مربوط به بازی مشکل دارند و ارتباط با دیگران و دنیای خارج برای آنان دشوار می‌شود.


پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.