خدمات حفظ باروری مانند فریز تخمک، تحت پوشش بیمه قرار ندارند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهترین سن فرزندآوری بین ۲۵ تا ۳۰ سال عنوان می‌شود، ولی به گفته کارشناسان و صاحب‌نظران، در ایران ازدواج و فرزندآوری به دلایل مختلف به تعویق می‌افتد و افراد در سنین بالاتر اقدام به ازدواج و فرزندآوری می‌کنند. به همین دلیل ممکن است به دلایل مختلف افراد از جمله کاهش کیفیت تخمک‌ها درگیر مشکل ناباروری‌ شوند.

محمدرضا صادقی رئیس پژوهشگاه ابن‌سینا جهاد دانشگاهی در پاسخ به این سوال که آیا با توجه به این شرایط، خدمات حفظ باروری مثل فریز تخمک و ... مشمول بیمه می‌شوند یا تسهیلاتی برای حفظ باروری ارائه می‌شود؟ گفت: بخشی از خدمات حفظ باروری باید برای زنانی انجام شود که ازدواج نکرده‌اند و برنامه‌ای برای ازدواج ندارند و می‌خواهند تخمک خود را برای آینده نگهداری کنند. در قانون جوانی جمعیت عنوان شده زوجی که سند رسمی ازدواج داشته باشند و در شناسنامه آن‌ها فرزندی ذکر نشده باشد و یا فرزند دارند و دچار ناباروری ثانویه شده‌اند، تحت پوشش درمان ناباروری قرار می‌گیرند. به همین دلیل خدمات حفظ باروری تحت پوشش بیمه‌های طرح جوانی جمعیت قرار نمی‌گیرند.

وی افزود: تحت پوشش قرار گرفتن خدمات حفظ باروری می‌تواند پیگیری و درخواست شود، گاهی مسئولین و تصمیم‌گیران عنوان می‌کنند که این کار، یک مسیر فرعی ایجاد می‌کند چراکه تمام تلاش نظام و سیستم، برنامه‌ریزی برای تسهیل ازدواج است. اعلام این‌که زنان می‌توانند تخمک‌های خود را فریز کنند و نگران ازدواج نکردن نباشند، می‌تواند مسیر فرعی ایجاد کند. بنابراین شاید یک دغدغه‌ای که این خدمات را پوشش نمی‌دهند، این موضوع باشد.

به گزارش ایسنا رئیس پژوهشگاه ابن‌سینا جهاد دانشگاهی در پایان اظهار کرد: در حال حاضر بخش عمومی خدمات حفظ باروری مثل دارو و اعمال جراحی پوشش داده شده و مورد حمایت بیمه‌ای قرار می‌گیرد ولی به طور حتم فریز تخمک و هزینه‌ای که سالیان متمادی برای نگهداری از این تخمک پرداخت می‌شود، شامل پوشش بیمه‌ای نخواهد شد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.