پایین آمدن کیفیت آموزش علوم پزشکی ظلم به مردم است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محمدرضا ظفرقندی صبح امروز «پنج شنبه 1 آذرماه» در نشست مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور که به مناسبت هفته بسیج برگزار شد با اشاره به نارسایی ها و مشکلات در حوزه سلامت ضمن تاکید بر اینکه با درک واقعیت ها باید با کار جسورانه، فکورانه و علمی راه حل ارائه دهیم، از مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی و دانشجویان خواست تا پیشنهادات و راه حل های خود در حوزه های مختلف سلامت را ارائه دهند.

 جوانی جمعیت در کوتاه مدت به نتیجه نمی رسد

وزیر بهداشت با اشاره به پیگیری قانون جوانی جمعیت در کشور گفت: امروز مسئله جمعیت یک مسئله جدی و نگران کننده است و فقط در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی خلاصه نمی شود بلکه بسیاری از مولفه ها همچون مسائل فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اقتصاد سلامت و حتی تعرفه های پزشکی نیز در آن دخیل هستند و در کوتاه مدت نمی توان به نتیجه رسید، در بحث جوانی جمعیت نخست باید شیب را اصلاح کرد تا شیب نزولی متوقف و سپس صعودی شود اگر این شیب اصلاح شد آنگاه است که می توان امیدوار بود.

هشدار در خصوص چاه جمعیتی


وی افزود: امروز ما شاهد این هستیم که بسیاری از کشورهای غربی و حتی منطقه آسیای شرقی همچون کره جنوبی و ژاپن از چاله جمعیتی در چاه جمعیتی گرفتار شده اند و این هشدار را می دهم اگر کشوری در چاه جمعیتی افتاد بیرون آمدن از آن دشوار و حتی غیرممکن خواهد بود، نرخ باروری اکنون از ۲.۰۱ در سال ۹۵ به ۱.۶۶ رسیده است و‌ اگر به ۱.۱ برسد در چاله و چاه جمعیتی گرفتار می‌شویم. طبق بررسی‌های ما در سال ۱۴۰۳ برای اولین بار در تاریخ میزان ولادت در ایران به زیر یک میلیون نفر خواهد رسید که بسیار جای نگرانی دارد. بنابراین همه دستگاه ها باید به وظیفه خود در قبال جوانی جمعیت عمل کنند. 

جوانی جمعیت یک بحران ملی است که عزم ملی با رویکرد علمی را می طلبد

ظفرقندی ادامه داد: جوانی جمعیت یک بحران ملی است که عزم ملی با رویکرد علمی را می طلبد بنابراین با اقدامات سطحی به نتیجه نمی رسیم و باید رویکرد های اجتماعی و فرهنگی اصلاح و همه دستگاه ها وارد شوند، برای خروج از چاله جمعیتی نیازمند موج هستیم، این موج باید در عرصه فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی صورت گیرد.

امروز باید وفاق بین نسلی ایجاد کنیم

وزیر بهداشت در ادامه هنر بسیج را نداشتن حصاربندی های مختلف دانست و گفت: بسیجی باید بتواند با همه دانشجویان گفتمان کند و امروز باید وفاق بین نسلی ایجاد کنیم، ما هم اوایل انقلاب تند و تیز بودیم. فکر می کردیم اگر فردی از بین 10 صفت، 9 صفت خوب و یک صفت بد دارد این باید از قطار انقلاب پیاده شود اما امروز اینگونه فکر نمی کنم. اکنون معتقدم اگر فردی از 10 صفت 5 صفت خوب را داراست باید او را سوار بر قطار انقلاب کنم و با خود همراه کنم. این کنش و واکنش ها است که ارزش افزوده ایجاد می کند.

بدون باز کردن حصارها و خارج شدن از فضای ایزوله ای راه به جایی نخواهیم برد

وی خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه تاکید کرد: بدون تعامل چهره به چهره، باز کردن حصارها و خارج شدن از فضای ایزوله ای راه به جایی نخواهیم برد. باید بتوان وفاق و گفت و گو را با همه سلیقه ها ایجاد کنیم. باید با "کار فرهنگی"، "گفت و گو" و "کم کردن فاصله های سلیقه ای" و "ایجاد وفاق و گفتمان" مسائل مختلف را اصلاح کنیم.

انتصابات یک مسیر خیلی ساده نیست!

ظفرقندی در خصوص برخی از انتقادات مسئولان بسیج دانشجویی دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور در کُندی روند انتصابات گفت: انتصابات یک مسیر خیلی ساده نیست! بنده معتقد نیستم که فلان دوست یا فلان فرد نزدیک مسئولیتی بگیرد بلکه افرادی باید مسئولیت بگیرند که مقبول جامعه دانشگاهی باشند و روند رشد آنان از پائین به بالا باشد.

وزیر بهداشت اضافه کرد: افراد در کمیته انتصابات مورد بررسی قرار می گیرند و گاهی برای انتخاب یک رئیس دانشگاه ۸ مصاحبه انجام می شود و بعد از رسیدن به فرد نهایی باید طبق قانون استعلام های وی بررسی و اخذ شود و ما اکنون 68 مرکز دانشگاه علم پزشکی در سراسر کشور داریم.

افزایش ظرفیت رشته های علوم پزشکی دو پیوست داشته که هیچ کدام اجرا نشده است 

وی در ادامه به برخی از انتقادات مطرح شده در خصوص افزایش ظرفیت رشته های علوم پزشکی اشاره کرد و افزود: افزایش ظرفیت رشته های علوم پزشکی و دندانپزشکی مصوبه وزارت بهداشت نیست بلکه مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی است و از 4 سال پیش تاکنون 100 درصد افزایش ظرفیت صورت گرفته است.

ظفرقندی ادامه داد: افزایش ظرفیت علوم پزشکی و دندانپزشکی دارای دو پیوست بوده که هیچ کدام اجرایی نشده است، هزینه تحصیل هر دانشجوی علوم پزشکی یک میلیارد تومان است. هزینه های دانشجوی علوم پزشکی برای خوابگاه، درس و غذا دیده نشده است. دومین پیوست تامین اساتید بوده که این پیوست هم در نظر گرفته نشده است.

وزیر بهداشت گفت: بنده که 35 سال معلم هستم به هیچ عنوان این روش آموزش رو قبول ندارم که ظرفیت یک کلاس از 150 نفر به 250 نفر برسد. اصلا جهت آموزشی این نیست و خط قرمز ما در آموزش علوم پزشکی کیفیت است و با 300 نفر نمی توان آموزش را گفت و گو محور و مسئله محور جلو برد، دانشجوی فارغ التحصیلی که قرار است فردا در بیمارستان ها و درمانگاه ها عزیزان و جگر گوشه های مردم را مداوا کند اما از کیفیت آموزش مناسبی برخوردار نبوده باشد نوعی ظلم به مردم است.

وی در خصوص جذب دانشجویان بین المللی در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و پیراپزشکی افزود: همه جای دنیا دانشجوی بین المللی را می پذیرند و فقط هم برای پول است. دانشجوی بین المللی که در کشور ما تحصیل می کند باید هزینه اش را بدهد و این کاری است که در دنیا در حال انجام است و ما باید همه هزینه را بگیریم و کار خوب تحویل دهیم.

به گزارش وبدا ظفرقندی در پایان در خصوص چرایی کمبود متخصص در کشور اظهار کرد: باید بررسی شود که چرا در برخی رشته ها با کمبود متخصص رو به رو هستیم. اکنون در برخی رشته ها همچون طب اورژانس، بیهوشی و اطفال و جراحی قلب با کاهش ورودی مواجه هستیم، متاسفانه باید اعلام کنیم که اکنون جراحی قلب دیگر ورودی ندارد، دانشگاه‌ علوم پزشکی تهران ۱۶ سایت جراحی قلب دارد که کمتر از 2 سایت آن ورودی دارد.

پایان پیام/

نظر خود را بنویسید

  • نظرات ارسال شده پس از تایید در وب سایت منتشر خواهند شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشند تایید نمی شوند.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی باشند منتشر نخواهند شد.