احتمال تغییر نرخ ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی در سال آینده
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان غذا و دارو، از احتمال تغییر نرخ ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی در سال آینده خبر داد و گفت: وزارت بهداشت موافق است که ارز ترجیحی روی عدد ۲۸.۵۰۰ باقی بماند و دولت این موضوع را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش بینی کرده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، فرشته میرزازاده فت: ارز تجهیزات پزشکی تنها ارزی است که دولت با ۴۲۰۰ اختصاص داده و برای ۶ ماه اول سال ۱۴۰۳ به طور کامل تخصیص دادند و برای ۶ ماه دوم سال جاری نیز تفاهمنامه ها آماده شده و امید داریم هیچ مشکلی رخ ندهد و به زودی شرکتهایی که ارز ترجیحی میگیرند، میتوانند ثبت سفارشات خودشان را برای واردات تجهیزات و مواد اولیه تجهیزات، انجام دهند.
معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان غذا و دارو با اشاره به تغییر نرخ ارز ترجیحی در سال آینده از ۴۲۰۰ به ۲۸.۵۰۰ تومان گفت: با توجه به فاصلهای که بین ارز ۴۲۰۰ با ارز بازار وجود دارد و شائبه رانت و…پیش نیاید پیش بینی شده که نرخ ارز ترجیحی از ۴۲۰۰ به ۲۸.۵۰۰ تغییر کند.
وی در پاسخ به این سوال که احتمال میرود ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی به طور کلی برای سال آینده حذف شود اظهار کرد: وزارت بهداشت موافق است که ارز ترجیحی روی عدد ۲۸.۵۰۰ باقی بماند و دولت این موضوع را در لایحه بودجه ۱۴۰۴ پیش بینی کرده است.
میرزازاده در خصوص تخصیص ارز دارویار نیز تصریح کرد: ما فکر میکنیم سهم یارانه دارو، تجهیزات و شیرخشک در لایحه بودجه سال آینده نه تنها کاهش نخواهد یافت بلکه پیش بینی میشود بین ۳۰ تا ۴۰ درصد افزایش داشته باشد.
به گزارش مهر معاون توسعه مدیریت و منابع سازمان غذا و دارو در پایان اضافه کرد: البته اگر ارز تجهیزات پزشکی تغییر کند و از ۴۲۰۰ به ۲۸.۵۰۰ برسد، سهم دارویار حدود ۱۰۰ درصد افزایش خواهد یافت و اگر غیر از این باشد که بعید است، پیش بینی رشد ۴۰ درصدی خواهد داشت.
پایان پیام/
نظر خود را بنویسید
1 نظر
رضا بحرانی
۱۹ آبان ۱۴۰۳ - ۱۱:۱۹
هر نوع سوبسید ارزی با هر نرخی کمتر از ترخ روز بازار، رانت هست! چه ارز ۴.۲۰۰ تومانی باشد و چه ۲۸.۵۰۰ تومانی! اینکه تبدیل نرخ ارز دارو و تجهیزات پزشکی به ارز ترجیهی منجر به افزایش شوکآور هزینه درمان خواهد شد امری بدیهی و البته اجتنابناپذیر است. اینکه همه حکومتها باید و ناچارند در مواردی مثل درمان، سوبسید (یارانه) به اتباع خود بدهند هم بدیهی است! تفاوت حاکمیت ما با دنیا در طریقه و راه ارائه این سوبسید هست! دنیا این سوبسید را از طریق افزایش قدرت و پوشش بیمهها پرداخت میکنند و ایران از طریقه ارائه ارز ارزان و پایین نگه داشتن دستوری تعرفه درمان. راه اول ریختن رانت به جیب خودیها و از مابهتران است و راه دوم پرداخت سوبسید از جیب درمانگران! اگر هدف اصلاح اقتصاد و از جمله اقتصاد درمان است، راهی جز واقعی کردن تعرفهها و نرخ ارز و در کنار آن روش شناختهشده و امتحان پسداده تقویت بیمهها وجود ندارد! مشکل اینجاست که حاکمیت عادت کرده راههای شناخته شده و اثبات شده دنیا را نپذیرد، نه از سر ندانستن! بلکه از روی نخواستن! چرا که راهی است برای تامین رانت و پرکردن جیب خودیها.