تولید و توزیع عادلانه واکسن کرونا مهم ترین چالش برای پایان همه گیری است
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت با بیان اینکه تولید و توزیع عادلانه واکسن ها مهم ترین چالش پیش رو برای پایان دادن به مرحله حاد همه گیری است، گفت: در برخی کشورها هنوز کادر درمان و گروه های پرخطر واکسن دریافت نکرده اند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، تدروس ادهانوم با بیان اینکه این نهاد بین المللی در حال حاضر ۳۶ میلیون دوز واکسن به ۸۶ کشور جهان تحویل داده است که در هفته جاری به حدود ۱۰۰ مورد نیز می رسد گفت: با این وجود تولید و توزیع عادلانه واکسن ها همچنان مهم ترین چالش پیش رو برای پایان دادن به مرحله حاد همه گیری است.
وی افزود: طبق آمار رسمی این سازمان، با وجود اینکه بیش از ۶۰۴ میلیون دوز واکسن در سراسر جهان ارائه شده است، اما شمار ابتلا و مرگ و میر ناشی از عوارض مرتبط با بیماری همه گیر، از ۱۳۳ میلیون نفر مبتلا و ۲۸۸ جانباخته در سطح جهان فراتر رفته است، سازوکار کوواکس برنامه محافظت از ۲۰ درصد جمعیت کشورهای عضو طرح را برای سال ۲۰۲۱ پیش بینی کرده است که عمدتا شامل گروه پرخطر در برابر ابتلا به کووید ۱۹ نیز می شود.
مدیرکل سازمان جهانی بهداشت گفت: در برخی کشورها هنوز کادر درمان و گروه های پرخطر واکسن دریافت نکرده اند، از همه کشورها خواستیم که کارکنان بهداشت و افراد سالمند را در ۱۰۰ روز نخست سال۲۰۲۱ واکسینه کنند که این هفته به صدمین روز می رسیم، اگرچه همه ما از تبعات همه گیری متاثر شده ایم، اما قشر فقیر و حاشیه نشینان بار سنگین تری از نظر اقتصادی به دوش می کشند.
ادهانوم گفت: قاره آمریکا با وجود دسترسی به واکسن، بدترین آمار پاندمی "بیش از ۵۶ میلیون مبتلا و یک میلیون و ۳۰۰ هزار جانباخته" را نشان می دهد، اگرچه واکسیناسیون کرونا در ایران با کندی پیش میرود و تاکنون بیش از ۲۵۰ هزار نفر واکسینه شدهاند، در عین حال همه چشم به راه محمولههای جدید واکسن و آماده شدن واکسنهای تولید داخل هستند تا این قطرهها بتوانند حداقل زندگی را قدری به شرایط عادی برگردانند.
به گزارش وبدا وی در پایان اضافه کرد: با این همه، هیچ واکسنی به طور ۱۰۰ درصد تضمین نمیکند که فرد دریافت کننده هیچ گاه بیمار نشود، هرچند اطلاعات واکسیناسیون در سطح ملی محدود است، اما شواهد موجود نشان میدهد موارد ابتلاء به بیماری پس از دریافت واکسن بسیار محدود هستند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/dpRA