پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
پوشش بیمه‌ای خدمات اتیسم سال ۹۹ محقق شد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سعیده صالح غفاری روز دوشنبه در مراسم معرفی پوشش بیمه‌ای خدمات توانبخشی اختلالات اتیسم که در سازمان بیمه سلامت برگزار شد گفت: در سال ۱۳۹۷ نشست‌هایی با خانواده‌ها داشتیم و همه صحبت ما این بود که درمان اتیسم، خدمات توانبخشی است. خدمات توانبخشی نیز گران است و ابتدا و انتهای آن مشخص نیست. این‌که آیا زمان تشخیص درست است یا نه. انجمن اتیسم ایران امسال هفتمین سال تاسیس خود را پشت سر گذاشت و به جرات می‌توان گفت سال ۱۳۹۹ باور نکردنی بود زیرا نهاد مدنی در کنار بخش دولتی و خیرین و بخش خصوصی اگر بتوانند تعامل مثبت و ارتباط همسو داشته باشند، حاصل آن همین خواهد بود.

وی افزود: اتیسم در سرفصل بیماری‌های خاص قرار گرفت، اما اعتبار آن باید نشاندار شود تا وزارت بهداشت بداند برای هر سال چه مبلغی را برای اتیسم باید در نظر بگیرد، اگر سازمان‌ها، انجمن‌های مردم نهاد را باور کرده و در سطوح تصمیم گیری و اجرایی و نظارتی از انجمن‌ها استفاده شود، شاهد این خواهیم بود که جامعه هدف نفع می‌برد، بحث غربالگری اتیسم از طریق شبکه بهداشت مطرح و به صورت آزمایشی آغاز شده، اما در عمل اتفاق خاصی نیفتاده است. سال ۱۴۰۰ بسیار زمان مناسبی است تا بحث غربالگری اتیسم را جدی دنبال کنیم. بحث خدمات درمانی و دندان پزشکی نیز مطرح است و آیین نامه‌های آن به ساماندهی نیاز دارد.

مدیرعامل انجمن اتیسم ایران در پایان اضافه کرد: بخش عمده مشکلات جامعه اتیسم این است که یک سازمان متولی همه امور اتیسم باشد. در مرحله غربالگری و تشخیص زودهنگام اگر وزارت بهداشت به عنوان نهاد اصلی بر عهده بگیرد، سردرگمی جامعه اتیسم کمتر می‌شود. تا آن زمان نیازمند همسویی کامل آموزش و پرورش، بهزیستی و وزارت بهداشت هستیم.

علی اصغر باقرزاده نایب رییس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم گفت: در بودجه سال ۱۴۰۰ همه تلاش این بود که نگاه ویژه‌ای به حوزه سلامت داشته باشیم. با توجه به موضوع کرونا، از بیماری‌های خاص غافل نشدیم و سعی کردیم همه تلاش را در حد بضاعت انجام بدهیم.

وی افزود: با این‌که بودجه ۱۴۰۰ به طور رسمی ابلاغ شده، شاهد رونمایی از سطوح مختلف توانبخشی برای بیماران هستیم. این نشان می‌دهد که برنامه ریزی مناسبی انجام شده و جای تشکر دارد، همه تلاش خود را انجام می‌دهیم که دغدغه بیماران کاهش پیدا کند. برای بیماری‌های نادر نیز برنامه ریزی‌هایی انجام شده که با همکاری وزارت بهداشت، سازمان بیمه سلامت، تامین اجتماعی و بهزیستی باید انجام شود.

به گزارش ایرنا نایب رییس اول کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در پایان گفت: امیدواریم بتوان گامی بلند برای رفع مشکلات بیماران برداریم. گره گشایی‌ها چه در بودجه و چه در قوانین باید انجام شود. اگر قوانینی دست و پا گیر است، باید برداشته شود. انجمن‌ها همواره کمک حال نظام سلامت بوده‌اند. در بحث کرونا نیز سازمان‌های مردم نهاد بسیار خوش درخشیدند. این مجلس دست یاری و کمک را به سمت انجمن‌های مردم نهاد دراز می‌کند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/RHPA