پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
ابتلا به کووید- ۱۹ باعث مصونیت در برابر گونه‌های جهش‌یافته نمی‌شود
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، مطالعات اخیر در انگلیس حاکی از آن است که مصونیت طبیعی سیستم ایمنی بدن شش ماه پس از ابتلا به ویروس کرونا و بسته به شرایط فیزیکی فرد، متغیر است.

پزشکان می‌گویند نتیجه مطالعات آن‌ها هرچند هنوز به تایید دیگرمحققان نرسیده، تاکیدی است بر اینکه همه مردم باید برای کسب حداکثر مصونیت مقابل ویروس واکسینه شوند زیرا واکسن بیش از مصونیت طبیعیِ ناشی از ابتلا به بیماری، واکنش سیستم ایمنی را ترغیب می‌کند.   

دکتر کریستینا دوُلد، مولف این گزارش از دانشگاه آکسفورد، می‌گوید: تحقیق‌های ما یکی از فراگیرترین پژوهش‌ها در مورد واکنش سیستم ایمنی در افراد پس از ابتلا به کووید بدون عارضه و با عارضه است. ما به این نتیجه رسیده‌ایم که واکنش ایمنی افراد پس از ابتلا به کوویدـ ۱۹ بسیار متفاوت است و در "سیستم ایمنی" برخی از مبتلایان ـ چه با عارضه و چه بدون عارضه ـ شش ماه پس از ابتلا یا حتی کمتر هیچگونه نشانه‌ای از خاطره مصونیت باقی نمانده است.  

وی افزود: نگرانی ما این است که به ویژه با وجود انواع  جدید "ویروس" این افراد در خطر ابتلای مجدد به کوویدـ ۱۹ باشند. این به معنای آن است که بسیار مهم است همه ما دعوت به تزریق واکسن را بپذیریم حتی اگر پیشتر به کوویدـ ۱۹ مبتلا شده باشیم.

این مطالعه موسوم به "پیچ" که بودجه آن را وزارت بهداشت و خدمات اجتماعی انگلیس "دی‌اچ‌اس‌سی" تامین کرده شامل کارشناسانی از دانشگاه‌های آکسفورد، لیورپول، شفیلد، نیوکاسل و بِرمینگام است که از حمایت کنسرسیوم ایمونولوژی ویروس کرونای این کشور برخوردار بوده است.  

کارشناسان در این تحقیق‌ها که تصور می‌شود تاکنون متمرکزترین و دقیق ترین مطالعه در زمینه مدت‌زمان حفظ مصونیت بدن است، واکنش سیستم ایمنی بدن  ۷۸ تن از کارکنان بخش پزشکی که به کووید با عارضه و بدون عارضه مبتلا شده بوده‌اند مورد ارزیابی قرار دادند. 

هشت بیمار دیگر که به نوع حاد کوویدـ ۱۹ دچارشده بودند نیز برای مقایسه در این آزمایش انتخاب شدند. خون این افراد هر ماه به مدت شش ماه پس از بهبود از کووید- ۱۹ برای ردیابی عناصر ایمنی در آن مورد آزمایش قرار گرفت.

این آزمایش‌ها شامل اندازه‌گیری پادتن و نیز ارزیابی واکنش‌های سلول‌های ایمنی موسوم به سلول‌های بی و سلول‌های تی بود. 

کارشناسان به این نتیجه رسیدند که افرادی که سیستم ایمنی بدنشان پس از شش ماه ابتلا به کوویدـ ۱۹ نشانه‌ای از مصونیت مقابل بیماری ندارد، در برابر جهش‌های آلفا و بتای ویروس کرونا مصون نیستند.

به گزارش ایرنا متخصصان می‌گویند این نتیجه‌گیری به این احتمال دامن می‌زند که ابتلا به کووید- ۱۹ به آن اندازه پادتن در بدن تولید نمی‌کند که از عفونت‌های بعدی جلوگیری کند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/scTo