سوپرمارکتها و نانواییها همچنان در صدر اخطارهای کرونایی
کرونای دلتا با شتاب بیشتر می تازد و هر روز بیشتر ۵۰۰ نفر از هموطنان مان را از بین می برد، کسانی که می توانستند سال ها به سلامت زندگی کنند، حالا زیر خروارها خاک خفته اند. در این شرایط باز هم گویا رعایت پروتکل های بهداشتی خریدار ندارد و همچنان عده ای بر طبل پروتکل شکنی می کوبند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رعایت پایین پروتکل های بهداشتی همچنان ادامه دارد و در حال حاضر بر اساس اعلام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت میانگین رعایت پروتکل های بهداشتی به ۳۸.۴۷ درصد رسیده است. در عین حال در چنین شرایطی شاهد صعود بیش از پیش و ویرانگر کرونای دلتا هستیم. در این شرایط تعطیلی شش روزه ای برای کنترل کرونا و کاهش بار بیمارستان ها از سوی ستاد ملی مقابله با کرونا، به تصویب رسید و بر این اساس از ۲۵ مرداد ماه تعطیلات کرونایی آغاز شده و تا ۳۰ مرداد ادامه دارد، اما این تعطیلات قطعا به معنای پروتکل شکنی بیشتر نیست.
در این شرایط خطرناکی که کرونا خانه به خانه می رود و اعضای خانواده را راهی بیمارستان کرده و گاهی نفس شان را بند می آورد و در شرایطی که آمارهای روزانه مرگ و میر در کشور حتی از مرز ۵۰۰ نفر نیز عبور کرده است، انتظار می رود که مردم در خانه هایشان بمانند، سفر نروند، دورهمی برگزار نکنند تا بتوان مقداری از فشار بیماری را از روی مراکز درمانی و بیمارستان ها برداشت و خدمات بهتری به بیماران مبتلا به کرونا ارائه داد تا هدف نهایی یعنی کاهش ابتلا و مرگ و میر محقق شود.
باید بدانیم که عدم رعایت پروتکل های بهداشتی قطعا بر میزان ابتلا خواهد افزود و منجر به افزایش گسترده موارد مثبت بستری در کشور بیش از ظرفیت تخت های بیمارستان ها شده و در نتیجه بسیاری از هموطنان مان را به کام مرگ می فرستد. اتفاقی که هم اکنون هم در بیمارستان ها شاهدش هستیم.
در نقشه زیر میتوانید میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استانهای مختلف را تا ۲۰ مرداد ماه مشاهده کنید. استانهای با رنگ نارنجی با رعایت ۴۱ تا ۴۹ درصدی بیشترین میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی را به خود اختصاص دادهاند. همچنین استانهای با رنگ قرمز دارای ۳۱ تا ۴۰ درصد رعایت پروتکل های بهداشتی هستند. در عین حال استان های با رنگ قرمز تیره نیز با میزان رعایت ۲۲ تا ۳۰ درصد دارای کمترین میزان رعایت پروتکلها هستند.
در عین حال بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، میانگین رعایت پروتکلهای بهداشتی در اماکن عمومی استان های کشور از ۱۲ تا ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۰ بالغ بر ۳۸.۴۷ درصد بوده است.
همچنین میانگین رعایت بهداشت فردی مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور، در این تاریخ ۶۰.۹۳ درصد بوده است.
در عین حال میانگین رعایت تهویه مناسب در اماکن عمومی استانهای کشور در این تاریخ ۵۹.۹۵ درصد بوده است.
میانگین درصد موارد استفاده از ماسک در اماکن عمومی استانهای کشور ۱۲ تا ۲۰ مرداد ماه، ۵۶.۱۰ درصد بوده است.
همچنین میانگین درصد رعایت پروتکل فاصلهگذاری در اماکن عمومی کشور در این تاریخ ۳۸.۴۷ درصد بوده است.
در عین حال طبق اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، بر اساس اقدامات ناشی از تشدید بازرسیها از تاریخ ۱۲ تا ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۰، از تعداد ۳ میلیون و ۵۷۷ هزار و ۸۰۷ مراکز تهیه، توزیع و عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی تحت پوشش، ۲۵۲۳۲۸ مرکز مورد بازرسی قرار گرفتهاند.
همچنین طی این مدت، تعداد ۳۹۵۷۲ مرکز از مراکز تهیه، توزیع، عرضه و فروش مواد غذایی، اماکن عمومی و واحدهای کارگاهی اخطار گرفته و به مراجع قضایی معرفی شدهاند و ۳۱۷۳ مرکز از این مراکز نیز پلمب شدهاند.
باید توجه کرد که از ۱۲ تا ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۰ به ترتیب سوپرمارکت و خواروبار فروشی، نانواییها و رستورانها رتبههای اول تا سوم دریافت اخطار و معرفی به مراجع قضایی را در میان اماکن عمومی را به خود اختصاص دادهاند و بعد از آن فروشگاه های زنجیره ای، بانک ها، مراکز ورزشی، مطب ها، ادارات و سازمانها، تالارهای پذیرایی، آرامستان ها، پاساژها، اماکن متبرکه و مساجد، پیشخوان و پلیس+۱۰، پایانههای مسافربری درون شهری و داروخانه ها قرار دارند.
در حوزه صنایع نیز به ترتیب کارگاهها و صنایع کوچک، کشاورزی، دامپروری و معادن، صنایع تولیدی، نفت، گاز و انرژی و سایر، مراکز شمارهگذاری و معاینه فنی و صنایع ساخت و ساز بیشترین اخطار و معرفی به مراجع قضایی را طی مدت ۱۲ تا ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۰ دریافت کردهاند.
ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/OTLx