پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
میزان هزینه بیمه سلامت برای بیماران مبتلا به کرونا از ابتدا تاکنون
 به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حنان حاجی محمودی به میزان هزینه بیمه سلامت برای بیماران مبتلا به ویروس کرونا از ابتدای شیوع کرونا تاکنون اشاره کرد و گفت: کل هزینه بستری بیمه شدگان سازمان بیمه سلامت تا خردادماه بالغ بر 3 هزار میلیارد تومان شده است که با احتساب 90 درصد سهم سازمان و کسر مبالغ خارج از تعهد، تا کنون بالغ بر دو هزار و 316 میلیارد تومان آن پرداخت شده است.

وی افزود: هزینه‌های بستری این بیماران در بخش دولتی به طور میانگین 8 میلیون و 600 هزار تومان تمام می شود و بسته به نیاز بیماران به ای سی یو، این هزینه ها بیشتر نیز خواهد شد. همچنین هزینه بستری این بیماران در بخش خصوصی طرف قرارداد که از طریق سامانه سپاس به سامانه رسیدگی سازمان ارسال شده است، به طور میانگین 22 میلیون تومان بوده است. همچنین در بیمارستان‌های غیر طرف قرارداد با رعایت ضوابط مربوطه ، امکان محاسبه و پرداخت سهم بیمه پایه هزینه های بستری برای صندوق های بیمه پرداز در قالب خسارت متفرقه با ارائه اسناد مثبته "صورتحساب بستری و ضمائم" فراهم است.   

مدیر کل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران ادامه داد: میانگین سهم سازمان پرداختی در سال جاری بابت هر پرونده بستری درمان کرونا معادل 6 میلیون و 700 هزار تومان بوده است، با توجه به اینکه تعهد سازمان‌های بیمه گر براساس تعرفه‌های دولتی است، پرداخت بیمه شده "بدون احتساب بیمه تکمیلی" از حداقل 10 درصد در بخش دولتی و حداکثر 70 درصد در بخش خصوصی متغیر است.

حاجی محمودی با اشاره به اینکه تاکنون 65 میلیارد تومان هزینه داروی رمدسیویر و 15 میلیارد تومان هزینه داروی فاوی پیراویر در بخش سرپایی در قالب نسخه الکترونیک به داروخانه های طرف قرارداد پرداخت شده است گفت: هزینه داروی پرونده‌های بستری تا خردادماه بالغ بر 761 میلیارد تومان شده است که این هزینه ها در چندین نوبت برای تامین نقدینگی مورد نیاز برای داروهای کرونا به صورت علی الحساب به بیمارستانهای طرف قرارداد پرداخت شده است.

وی اظهار کرد: هزینه ی داروی رمدسیویر برابر ضوابط ابلاغی به سازمان و پروتکل های ابلاغی وزارت بهداشت ابتدا تا سقف قیمت 700 هزار تومان تحت پوشش سازمان قرار گرفت و پس از آن با تمهیدات انجام شده، قیمت تولید داخل این داروها در یک مرحله به 550 هزار تومان و در مرحله بعدی به 370 هزار تومان کاهش پیدا کرد. هزینه های این دارودر بخش بستری به میزان 90 درصد و در داروخانه سرپایی منوط به ممهور شدن نسخه به مهر بیمارستان به میزان 70 درصد تحت پوشش سازمان قرار دارد.

مدیر کل دفتر خدمات تخصصی سازمان بیمه سلامت ایران با بیان اینکه در بخش سرپایی به دلیل عدم امکان تفکیک دقیق هزینه ها و خدمات "ویزیت، دارو، اسکن، آزمایش و ..." تعیین میزان دقیق هزینه و میانگین ریالی آن دشوار است گفت: در حوزه پاراکلینیک سرپایی، برای تست پی سی آر تشخیص کرونا تاکنون مبلغ 70 میلیارد تومان و برای اسکن ریه مرتبط به این بیماری مبلغ 60 میلیارد تومان هزینه به عنوان سهم سازمان بیمه سلامت ثبت شده است، همچنین پوشش تعرفه دولتی تست تشخیص کرونا با رعایت ضوابط مربوطه از 70 درصد به 100 درصد افزایش یافته است.
 
حاجی محمودی گفت: اقدامات مقتضی در راستای پوشش هزینه خدمات درمانی مرتبط از جمله پوشش تخت‌های جدید مراقب‍تهای ویژه و همچنین اقدامات اجرایی در زمینه کاهش تردد بیمه شدگان و تسهیل در دریافت خدمات به عمل آمده است، اخیرا داروی توسیلیزوماب نیز جهت درمان بیمه شدگان مبتلا به کرونا در بخش بستری بر اساس راهنمای بالینی ابلاغی وزارت بهداشت برای بیماران در فاز التهابی شدید و هیپوکسی مقاوم که به کورتیکواستروئید پاسخ نداده اند به تعهدات سازمان افزوده شده است.

به گزارش روابط عمومی سازمان بیمه سلامت وی در پایان به پذیرش فعالیت آن دسته از پزشکانی که به واسطه شیوع بیماری کرونا با صدور مجوز دانشگاه علوم پزشکی مبنی بر جابجایی بخش های عادی بیمارستان به سایر بیمارستانهای غیر دانشگاهی، در آن مراکز فعالیت می کنند اشاره کرد و گفت: امکان مراجعه بیمه شدگان صندوقهای مشمول یارانه خدمات تشخیصی - درمانی به مراکز غیر دولتی که در چارچوب تفاهمنامه با دانشگاه‌های علوم پزشکی و رعایت ضوابط تعریف شده از جمله تعرفه دولتی، به عنوان بخش دولتی برای درمان بیماری کرونا یا سایر بیماریها معرفی شده اند و تمدید مهلت پذیرش اسناد خسارت متفرقه بیمه شدگان از دیگر اقداماتی است که سازمان بیمه سلامت ایران انجام داده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/5Pt0