پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
سرانه نوشتن آنتی بیوتیک در نسخ ما از میانگین جهانی بیشتر است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی فاضلی گفت: سرانه نوشتن آنتی بیوتیک در نسخ ما از میانگین جهانی بیشتر است. حدود ۵۰ درصد نسخ ما شامل یک قلم آنتی بیوتیک است به طوری که سرانه مصرف به ۳۹ تا ۴۰ درصد رسیده، این در حالی است که کمتر از یک سوم نسخی که در جامعه نوشته می‌شود می‌تواند حاوی یک قلم آنتی بیوتیک باشد، یکی از دلایل افزایش مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک در کشور تجویز آن از سوی پزشک است، به دلیل تجویز و تشخیص پزشک مصرف آنتی بیوتیک در کشور افزایش یافته و از سوی دیگر نیز بیماران به صورت خودسرانه اقدام به تهیه آنتی‌بیوتیک از داروخانه‌ها می‌کنند.

نایب رئیس انجمن داروسازان ایران با اشاره به اینکه نوشتن آنتی بیوتیک در کشور ما بیش از حد نرمال است ادامه داد: آنتی‌بیوتیک‌هایی در جامعه ما مصرف شده، هیچ وقت در نسخه پزشکی درج نشده و این موضوع نگران کننده است. افراد به صورت مستقیم و بدون نسخه اقدام به تهیه آنتی‌بیوتیک می‌کنند و متاسفانه آمار و اطلاعات دقیقی در این خصوص وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه آموکسی سیلین و کوآموکسی کلاو از پرمصرف‌ترین آنتی بیوتیک‌های خوراکی در کشور ما هستند افزود: ما در دنیا یکی از کشور‌هایی هستیم که بیشترین نرخ سرانه مصرف آنتی بیوتیک را داریم، ژلوفن، پروفن و یا خیلی از مسکن‌های دیگر در رده دارو‌های otc قرار می‌گیرند و لذا آنتی‌بیوتیکی نداریم که در رده دارو‌های otc باشد، مصرف بی‌رویه آنتی‌بیوتیک می‌تواند مشکلاتی را برای دستگاه گوارشی ایجاد کند، در بلندمدت حتی می‌تواند سبب کاهش سیستم ایمنی بدن شود، حتی برخی از آنتی بیوتیک‌ها می‌تواند سبب مرگ مصرف کننده شود.

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان فاضلی در پایان با اشاره به اینکه بدن در مقابل آنتی‌بیوتیک مقاومت ایجاد می‌کند گفت: باکتری‌هایی که در سطح جامعه وجود دارد به تدریج به آنتی‌بیوتیک مقاومت نشان می‌دهند و دیگر نمی‌توان از آنتی بیوتیک برای درمان استفاده کرد، این در حالی است که ساخت آنتی بیوتیک سرعت کمی در دنیا دارد و در مقابل، مقاومت به آنتی بیوتیک زیاد شده است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/LqrW