دُز چهارم واکسن کرونا هم ایمنی کافی در برابر امیکرون ایجاد نمیکند
"رویترز" در گزارشی از یافتههای جدید درباره واکسن کرونا منتشر کرد: سطح پادتن در خون پس از تزریق دُز چهارم واکسن کرونا افزایش مییابد اما به اندازهای نیست که به طور کامل از ابتلا به سویه اُمیکرون جلوگیری کند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، دفتر خبرگزاری رویترز در خاورمیانه گزارش داد: نتایج اولیه بررسیها حاکی از آن است که اُمیکرون، سویه جدید کروناویروس به اندازهای سرایتپذیر است که حتی میتواند افرادی که چهارمین دُز واکسن کرونای فایزر را تزریق کردهاند، آلوده کند.
به گفته متخصصان، دُز چهارم واکسن فایزر سطح پادتنها در خون را افزایش میدهد اما به اندازه کافی از ابتلا به اُمیکرون جلوگیری نمیکند. دو هفته پس از تزریق چهارمین دُز، سطح پادتنها در مقایسه با تزریق دُز سوم افزایش مییابد اما این افزایش به اندازهای نیست که بتواند در برابر اُمیکرون ایمنی کامل ایجاد کند.
تحقیقات نشان میدهد که یک هفته پس از تزریق دُز چهارم، سطح پادتن در خون پنج برابر میشود اما باز هم پایینتر از آن میزانی است که محققان انتظار داشتند. سطح مورد نیاز پادتن برای حفاظت از بدن در برابر اُمیکرون بسیار بالاتر از مقداری است که یک واکسن خوب میتواند ایجاد کند.
نتایج این تحقیق در مورد واکسن مدرنا نیز مشابه است.
با این حال تزریق دُز چهارم برای افراد در معرض خطر و سالمندان توصیه میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از ایندیپندنت اُمیکرون سویه ای از کروناویروس با قدرت سرایت بالاست که از آفریقا شایع شد و در حال حاضر روزانه صدها هزار نفر در سطح جهان به آن مبتلا می شوند. برخی کشورها امیدوارند این سویه که معمولا در مبتلایانی که به طور کامل واکسینه شده و دُز تقویتی را دریافت کردهاند با بروز علائم خفیفی همراه است، بتواند به ایمنی جمعی کمک کند.
نقش دُز تقویتی در کاهش خطر ابتلا یا خفیفتر شدن علائم پس از ابتلا به سویه اُمیکرون تاکنون از سوی بسیاری از مراکز تحقیقاتی و پزشکی تایید شده است.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/4Xof