برگزاری "آزمون دستیاری با منابع قدیمی" غیرقانونی است
دبیر کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت با بیان اینکه برگزاری "آزمون دستیاری با منابع قدیمی" غیرقانونی است گفت: در حال حاضر میبینیم که سه قوه بر سر یک موضوع بسیار بدیهی دارند وقت و هزینه میگذارند و آن هم این است که منابع آزمون پزشکی در ایران باید بهروز باشد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، هامون سبطی درباره آزمون دستیاری و مسائل پیرامونی آن گفت: موضوع سادهای درباره آزمون دستیاری وجود داشت که به دلیل برخی سوء تفاهمها، مشکل ایجاد شد و امیدواریم با ورود ریاست نظام پزشکی تهران و پیگیری و پشتیبانی ریاست نظام پزشکی کشور، گرهگشایی شود؛ البته در کنار این موضوع یک سری ایرادات و خلأهایی کشف شده است که میتوانیم برای حل آن برنامهریزی کنیم.
دبیر کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت با اشاره به ایرادات و خلأهای مطرح شده گفت: اینکه مجلس شورای اسلامی بخواهد درباره مسائل گوناگون به ویژه مواردی که در آن حساسیت بالایی وجود دارد، اختیارات خود و درواقع مردم را به شوراهای گوناگون بسپارد، محل اختلاف شده و هزینه از کشور و نظام آموزشی کشور میگیرد.
وی افزود: آزمون دستیاری در حد آزمون سراسری حساسیتزاست، آزمون دستیاری آینده یک بخشی از نخبگان کشور است که همه باید همت کنیم و در ایجاد بستر مناسبی جهت رضایت و برای ماندنشان در ایران کوشا باشیم؛ در حقیقت موضوع ملی است و نمیشود تصمیمگیری درباره چنین آزمونی را به یک هیأت یا شورا سپرد. بلکه باید تمام نمایندگان مجلس که قریب به 300 نفر با 300 نگاه و خواسته گوناگون هستند، بیایند و پس از بررسی قوانین در کمیسیون های تخصصی و مرکز پژوهشها با صبر و درایت آنچه که اکثریت میپذیرد به عنوان قانون پذیرفته و اجرا شود.
سبطی با تأکید بر اینکه آزمون دستیاری آنقدر مهم است که باید مجلس درباره آن تصمیم بگیرد و سپردن آن به شورای آموزش پزشکی و تخصصی کار درستی نبود گفت: متأسفانه درباره کنکور سراسری نیز برخی در این قضیه که قوانین مجلس دارای اولویت است، اما و اگرهایی آوردند که البته در نهایت اینگونه نشد و پس از کش و قوس های تنشزا و هزینه افزا، قانون مجلس با پیشینه فلسفی و تفکری که دارد، نهایتا قرار است اجرا شود.
دبیر کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت ادامه داد: مشکل دیگر این است که شورا نمیتواند مسؤولیت و اختیاراتش را به هیأت یا فرد دیگری واگذار کند و در کمال شگفتی میبینیم سخن از این است که برخی اختیارات این شورا به وزیر بهداشت داده شود یا در اختیار معاونی گذاشته شود که چند سمت را با هم دارد، مسؤولیت به این مهمی را نمیتوان به یک یا چند نفر سپرد این موضوع با گستره ملی دارد و محفلی حل نمی شود. در ضمن اینجا بحث تعارض منافع هم کاملا قابل طرح است و بالاخره این افراد پزشکان جوانی هستند که میخواهند با پزشکانی که سالهاست در عرصه پزشکی کار کردند و در منصب مسؤولیتهای وزارت بهداشت حضور دارند، رقابت کنند.
وی اضافه کرد: در حال حاضر میبینیم که سه قوه بر سر یک موضوع بسیار بدیهی دارند وقت و هزینه میگذارند و آن هم این که "منابع آزمون پزشکی در ایران باید بهروز باشد". در سنگاپور و مالزی هم منابع پزشکی بهروز است، پس در ایران که قطب پزشکی به حساب میآید حتما باید به روز باشد و این گفتوگو ندارد، گیریم که یک کتاب که هیچ، حتی بحث یک صفحه باشد.
سبطی اظهار کرد: در این موضوع بدین آشکاری میبینیم که هم قوه مقننه وارد شده است و تعدادی از نمایندگان قبل از عید نوروز، به وزیر بهداشت تذکر دادهاند و هم رأی دیوان عدالت اداری صادر شده است مبنی بر اینکه وزارت بهداشت در این مورد تخلف کرده است و هم قوه مجریه درگیر این موضوع است و مسلما دلش نمیخواهد کار به نقطه بحران بکشد، زیرا رأی قاضی برپایه کتاب حقوق است نه مصالح. رأی دیوان مشخص است و بر اساس آن آزمون ۴۹ باید در پاییز امسال برگزار شود، پس رأی بینابینی نداریم. حال که اجرای این رأی به صلاح سیستم بهداشت و درمان نیست، باید مصلحت اندیشانی وارد شوند و کاری کنند رضایت شاکیان جلب شده و توافقی خردمندانه و خداپسندانه عملی شود.
دبیر کارگروه آموزش دیده بان شفافیت و عدالت اضافه کرد: بر همین اساس گمان میکنم ورود سازمان نظام پزشکی به عنوان نماینده قانونی صنف پزشکان میتواند بسیار به هنگام و به جا باشد و با این پادر میانی تا چند روز آینده، مشکل حل شود و اگر نیاز باشد با حمایت دیدهبان شفافیت و عدالت و نمایندگان مجلس، این موضوع ختم به خیر شود.
به گزارش فارس وی در پایان افزود: باید شأن احکام دیوان عدالت اداری و شأن قانونگذاری مجلس حفظ شود، این نهادهای مترقی متعلق به کشور است و پاسداشت آنها وظیفه همه است، باید فعلا حاشیههایی که به وجود آمده است را نادیده بگیریم البته بعدا علت یابی شود و اقداماتی انجام شود تا شبیه آن رخ ندهد، در هرحال اکنون باید منابع آزمون دستیاری بهروز شود و آزمون با این منابع قدیمی در هر زمان که بخواهد برگزار شود، غیرقانونی است و نتایج آن قابل استناد نیست و با ورود سازمان نظام پزشکی انشاءالله هم این منابع بهروز میشوند و هم زمان کافی که سیستم بهداشتی کشور را مختل نکند، در اختیار داوطلبان قرار داده می شود تا منابع جدید را مطالعه کنند و مشکل پیش نیاید.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/pKBq