پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
لزوم سرعت بخشیدن به تخصیص ارز برای واردات دارو
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید کاظم موسوی در خصوص تخصیص ارز واردات دارو و تجهیزات پزشکی گفت: در ارتباط با ثبت سفارش و تخصیص ارز برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی باید وضعیت طوری باشد که بیماران در داخل کشور به علت کمبود این اقلام، به مشکل بر نخورند، کاهش سرعت ترخیص کالای پزشکی و دارو می تواند بیماران، خصوصا بیمارانی که با بیماری های خاص دست و پنجه نرم می کنند را با خطر از دست دادن جانشان تهدید کند.

وی افزود: اگر این واردات، نوش داروی پس از مرگ سهراب شود، ارزشی ندارد، هم ارز از کشور خارج شده و هم جان بیمارمان گرفته شده است. لذا مسئولین امر باید در تسریع این امر تلاش بیشتری کنند، گویا مسئولین سازمان غذا و دارو گلایه داشته‌اند که از زمان ثبت سفارش تا زمانی که دارو "تولید داخل و وارداتی" وارد بازار شود، متوسط ۲ تا ۴ ماه طول می کشد و طبیعتا زمانی که ارز با تاخیر تخصیص و تامین شود، باعث ایجاد کمبود مقطعی دارو می شود، بنابراین در این خصوص نقش بانک مرکزی و هماهنگی آن با سازمان غذا و دارو، وزارت صمت و گمرک نقش اساسی را دارد.

نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص اینکه تعلل ترخیص کالاهای سلامت‌محور از سوی چه ارگانی است گفت: ترخیص به موقع کالا جزو وظایف سازمان گمرک است و تعلل در این امر خطای نابخشودنی است، اگر مسئولین سازمان غذا و دارو معتقدند که گمرک در این امر کوتاهی کرده، به ما اعلام کنند تا از طریق قانونی و وظایف نمایندگی خود، با این سازمان برخورد کنیم.

موسوی در پایان در خصوص این که برخی از اقلام دارویی که تحت نظارت سازمان بهداشت جهانی"WHO" هستند باید با ارز خاص "مانند روپیه هند برای واردات برخی داروهای اعصاب و روان" خریداری شوند و طبق اعلام غذا و دارو این همکاری از طرف بانک مرکزی وجود ندارد تاکید کرد: این روند باید هرچه سریعتر اصلاح شود تا مشکلی برای بیماران کشور پیش نیاید. اگر تعلل یا تخلفی صورت گرفته به ما گزارش دهند تا پیگیری لازم را انجام دهیم. بانک مرکزی باید ارز مورد نیاز را برای واردات داروها تامین کند، تخصیص ارز به واردات داروهای بیماران خاص با توجه به این که برخی از این داروها در کشور تولید نمی شوند و زندگی و حیات بیماران به این واردات وابسته است، باید سریعتر از سایر اقلام انجام شود. 

به گزارش فارس با توجه به اصلاح سیاست های ارزی برای تامین دارو، تخصیص ارز و ترخیص به موقع داروها از گمرکات، یکی از الزامات برای جلوگیری از به‌هم‌ریختگی بازار دارو و همچنین نجات جان بیماران است.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/8Wmp