پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تعیین تعرفه‌های بخش خصوصی حق سازمان نظام پزشکی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علی سالاریان گفت: سیاست سازمان نظام پزشکی در تعیین تعرفه‌ها این است که قیمت تمام شده خدمات سلامت توسط شرکت‌های حسابرسی معتمد و مستقل که وزارت بهداشت و شورای عالی بیمه سلامت معرفی می‌کنند، مورد ارزیابی قرار بگیرد و بر اساس آن، حق الزحمه خدمات سلامت را تعیین کنند.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با اشاره به نرخ تورم و شرایط اقتصادی حاکم بر کشور گفت: نگاه سازمان نظام پزشکی در این شرایط، این است که خرج از جیب مردم بیشتر نشود که این امر مستلزم این است که بیمه‌ها تقویت شوند، ما خواستار انتقال این مباحث از سوی بیمه‌ها به دولت و مجلس هستیم، بیمه‌ها باید از دولت و مجلس بخواهند که بهای تمام شده خدمات سلامت را بپردازند، اگر تعرفه‌ها واقعی نباشد، در نهایت منجر به افزایش خرج از جیب پنهان، درمان القایی و زیرمیزی می‌شود و کیفیت خدمات سلامت را کاهش می‌دهد و باعث می‌شود مثل سال‌های قبل، شاهد ترک شغل و مهاجرت پزشکان باشیم.

وی افزود: سازمان نظام پزشکی معتقد است که قیمت گذاری خدمات سلامت نباید مثل سال‌های گذشته باشد. اینکه بیمه‌ها بخواهند نبود منابع را بهانه کنند، منطقی نیست، با توجه به حذف ارز مرجع و افزایش هزینه‌های خدمات پزشکی، هزینه‌های مراکز رادیولوژی، آزمایشگاه‌ها و… به ۷ تا ۸ برابر افزایش یافته اما تعرفه‌ها نسبت به هزینه‌ها، افزایش نداشته است، به عنوان مثال تعرفه آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی ۳۰ درصد افزایش داشته اما قیمت کیت آزمایشگاهی ۷۰۰ درصد افزایش یافته است، در چنین شرایطی که هزینه‌ها به شدت افزایش یافته است، آدم از کار کردن مراکز خدمات تشخیصی و درمانی تعجب می‌کند. زیرا مجبور خواهند شد که از کیفیت خدمات بزنند و یا اینکه به شکلی خدمات مورد نیاز مردم و بیماران را ارائه بدهند که مورد رضایتبخش نباشد، مردم ما مستحق دریافت بهترین خدمات سلامت هستند و اگر قصوری رخ می‌دهد، متوجه جامعه پزشکی نیست و حاکمیت باید پاسخگو باشد.

سالاریان در خصوص اینکه چرا در طول سال‌های گذشته قیمت خدمات سلامت واقعی نشده، آیا مشکلی غیر از تأمین منابع وجود داشته است گفت: هیچ مشکلی وجود نداشته بلکه جهل مدیریتی باعث شده قیمت خدمات سلامت واقعی نشود، با اقتصاد دستوری نمی‌توانیم بازار را قیمت گذاری کنیم، امکان ندارد با اقتصاد دستوری، کارها را پیش برد. بلکه فقط باعث افزایش تخلف و کاهش کیفیت خدمات سلامت خواهد شد، با توجه به افزایش قیمت اجزای فنی در مقایسه با سال‌های گذشته، به راحتی می‌توان بر اساس نرخ تورم و افزایش قیمت دارو، تجهیزات و…، حساب کرد جز فنی چقدر بالا رفته است.

معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی گفت: این شرایط باعث شده تا بیمارستان‌های دولتی و خصوصی، اشتیاقی به انجام برخی از امور تخصصی نداشته باشند. به طور مثال یک فوق تخصص جراحی قفسه صدری که شاید در یک استان فقط یک نفر هم نباشد به سراغ انجام عمل‌های زیبایی فاقد ارزش‌های حیاتی برود، جامعه پزشکی به اندازه کافی از نگاه اقتصاد دستوری لطمه خورده است بیمه‌ها باید قیمت واقعی خدمات سلامت را پرداخت کنند نباید با تصمیمات غیر علمی، مردم را مقابل جامعه پزشکی قرار دهند. زیرا متهم اصلی دولت و بیمه‌ها هستند که زیربار واقعی شدن قیمت تمام شده خدمات سلامت نمی‌روند.

وی در خصوص تعیین تعرفه‌های بخش خصوصی توسط سازمان نظام پزشکی که چند سالی هست به شورای عالی بیمه واگذار شده اظهار کرد: حق سازمان نظام پزشکی است که تعرفه‌های بخش خصوصی را تعیین کند، در سال‌هایی که تعرفه‌های بخش خصوصی توسط سازمان نظام پزشکی تعیین می‌شد، شاهد درخشش جامعه پزشکی کشور بودیم، به طوری که می‌توان میزان خروجی پزشکان و نارضایتی و قصور در درمان را با سال‌هایی که تعیین تعرفه‌های بخش خصوصی را از سازمان نظام پزشکی گرفتند مقایسه کرد، اگر شرایط حوزه سلامت در آن سال‌ها که تعرفه‌های بخش خصوصی را سازمان نظام پزشکی تعیین می‌کرد بهتر بود یعنی اینکه سازمان نظام پزشکی مرجع شایسته ای برای تعیین تعرفه‌های بخش خصوصی است، وزارت بهداشت در خصوص برای بازگشت اختیار تعیین تعرفه‌های بخش خصوصی با سازمان نظام پزشکی همکاری نمی‌کند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/UeKf