ساز و کار مجلس برای نوسازی چرخه تجویز تا مصرف دارو
با تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی، ارائه هرگونه دارو و تجهیزات پزشکی مشمول فهرست ابلاغی سازمان غذا و دارو توسط داروخانهها و مراکز درمانی بدون استعلام و احراز اصالت از طریق سامانههای دارای مجوز و مورد تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ممنوع است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جریان جلسه علنی نوبت دوم امروز مجلس، بخش هزینه ای لایحه بودجه ۱۴۰۲ را بررسی کرده و با پیشنهاد فاطمه محمدبیگی مبنی بر الحاق یک بند به تبصره ۱۷ لایحه موافقت کردند.
بر اساس این بند الحاقی به تبصره ۱۷؛ به منظور ایجاد زیرساخت و سازوکار مورد نیاز نظام نوسازی چرخه تجویز تا مصرف دارو و ارائه خدمات سلامت در بستر الکترونیک کلیه خدمات بهداشتی، درمانی، دارویی و تشخیصی:
1_ پس از استقرار کامل طرح نسخه الکترونیک حداکثر ۶ ماه پس از ابلاغ قانون صرفاً سامانههای ارائه دهنده خدمات سلامت مورد تأیید آزمایشگاههای ارزیابی نرمافزار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و دارای گواهینامه تطابق با استانداردهای پرونده الکترونیکی سلامت، مجاز به فعالیت میباشند. شورای عالی بیمه سلامت مکلف است بر حسن اجرای این جزء نظارت نموده و به صورت ماهانه گزارش پیشرفت را به کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی و دیوان محاسبات کشور ارائه نماید.
2_ ارائه هرگونه دارو و تجهیزات پزشکی مشمول فهرست ابلاغی سازمان غذا و دارو توسط داروخانهها و مراکز درمانی بدون استعلام و احراز اصالت از طریق سامانههای دارای مجوز و مورد تأیید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ممنوع است، سازمانهای بیمهگر پایه مجاز به پذیرش اقلام فاقد اصالت نبوده و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی مکلف به نظارت بر حسن اجرای این بند است.
3_ شورای عالی بیمه سلامت مکلف است با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات دستورالعمل نحوه رسیدگی و جبران خسارت بیمه شدگان در موارد ارائه خدمات خارج از بستر الکترونیک با عدم رعایت قوانین و مقررات جاری در پوشش بیمهای بیمه شده درمان توسط ذینفعان در فرآیند نسخهنویسی و نسخهپیچی الکترونیک را ظرف دو ماه تدوین و جهت اجرا ابلاغ نمایند.
4_ کلیه ارائه دهندگان خدمات و سامانههای اطلاعاتی حوزه سلامت اعم از دولتی و غیردولتی و سازمانهای بیمهگر پایه مکلفند ظرف سه ماه سامانههای اطلاعاتی/ خدمات "سرویسهای" خود را به امکان درج امضای الکترونیک و صحتسنجی آن مبتنی بر زیرساخت کلید عمومی وزارت بهداشت تجهیز نموده و در تبادل اطلاعات با پایگاه ملی سلامت عملیاتی نماید. ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/jkZ7