پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
بار سنگین افزایش قیمت چندین باره تجهیزات پزشکی بر دوش مردم
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، غلامرضا حمزه لو از افزایش چند باره قیمت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی خبر داد و گفت: زنجیره تامین کیت و تجهیزات آزمایشگاهی با اختلال مواجه است، دلیل این موضوع هم عدم تخصیص ارز و تعرفه‌های نامناسب است. سهمیه ارز کافی برای همه کیتها و مواد مصرفی تخصیص داده نمی‌شود.

همچنین شهروز همتی رئیس کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی نیز با انتقاد از از عدم افزایش تعرفه آزمایشگاهها گفت: بیمه‌هایی که برای ما تعرفه‌گذاری می‌کنند خریدار خدمت هستند و تعرفه را تعیین می‌کند، لذا برای هزینه کمتر تلاش می‌کند تعرفه افزایش پیدا نکند، 30 درصد تعرفه را باید مردم بپردازند و بیمه‌ها 70 درصد را پرداخت کنند اما امروز این موضوع برعکس است، حذف ارز ترجیحی واردات کیت را دشوارتر کرده است و آزمایشگاه با تعرفه موجود توان خرید کیت را ندارد، در آینده با تعطیلی برخی آزمایشگاه‌های شهرهای دوردست مواجه خواهید بود، در نهایت بیماران هستند که از این موضوع ضرر می‌کنند.

وی اضافه کرد: با توجه به افزایش نرخ دلار هنوز تعرفه آزمایشگاه اعلام نشده است، شرکتهای تجهیزات پزشکی تعرفه‌های خود را چندین بار و چندین برابر افزایش داده‌اند و اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت هیچ نظارتی نداشته است، پیامد این سیاست اشتباه از بین رفتن آزمایشگاه‌های کوچک است و دسترسی مردم به خدمات آزمایشگاهی محدود خواهد شد. تبدیل شدن ارز نیمایی به ارز آزاد قیمت کیت آزمایشگاهی را 5 برابر افزایش داشته است و استفاده از برخی کیتها برای آزمایشگاه صرفه اقتصادی ندارد.

در همین راستا محمد رئیس زاده رئیس کل سازمان نظام پزشکی هم هفته گذشته در نامه‌ای به رئیس جمهور در خصوص افزایش فزاینده قیمت تجهیزات پزشکی نکاتی را مطرح کرد.

رئیس زاده در این نامه از اعمال تغییر قیمت تجهیزات پزشکی گلایه کرده و گفت: با عنایت به عدم شفافیت نحوه تخصیص ارز تجهیزات پزشکی و سازوکار پرداخت مابه التفاوت آن در قانون بودجه سال 1402، به یکباره و بدون اطلاع قبلی، اولویت‌های کالایی بسیاری از تجهیزات پزشکی از نیمه فروردین ماه در سامانه جامع تجارت تغییر نموده که این مسئله باعث افزایش فزاینده قیمت تجهیزات پزشکی خواهد شد، این درحالی است که سازوکاری در خصوص پرداخت مابه التفاوت تغییر نرخ ارز تجهیزات پزشکی ازسوی بیمه‌های پایه صورت نپذیرفته است و اساساً در قانون بودجه سنواتی به جز مبلغ 69 هزار میلیارد تومان، محل دیگری جهت تامین مابه التفاوت در نظر گرفته نشده است.

رئیس کل سازمان نظام پزشکی ایران در ادامه پیشنهاد داده است که به منظور جلوگیری از تبعات ناشی از تغییر نرخ ارز تجهیزات پزشکی، تغییر اولویت‌های کالایی اعمال شده در سامانه جامع تجارت، به الگوی سال 1401 تغییر یابد.

همزمان مسعود پزشکیان نماینده تبریز در مجلس پیش از این در کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نسبت به وضعیت بودجه دارو و تجهیزات در سال جاری هشدار داده و گفته بود: واقعیت این است که با برداشتن ارز دارو دچار مشکلات زیادی خواهیم شد و سال آینده وضع بدتر خواهد شد، آنچه به عنوان مابه‌التفاوت ارز دارو در بودجه دیده شده، از محل هدفمندی یارانه‌ها است و نزدیک به سه میلیارد دلار ارز دارو و تجهیزات بود که باید از این محل می‌دیدند، زیرا نرخ ارز در بازار تعیین می‌شود، با این وضعیت، در سال آینده با مشکل کمبود دارو و تجهیزات مواجه خواهیم شد. بیمارستان‌ها هم پولی برای جایگزینی نخواهند داشت. ارز نیمایی وجود ندارد، با دستور و…، نمی‌توان نرخ ارز را تعیین کرد. سلامت نیوز

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/L7x5