ابلاغ دستورالعمل کشوری مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری تب کنگو
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ابلاغ دستورالعمل کشوری مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو خبر داد و گفت: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انـسان و حیـوان بوده و به لحاظ اهمیـت و امکانـات باید تحت مراقبت باشد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، بهنام عرشی گفت: تب کریمه کنگو یک عفونت ویروسی مشترک بین انسان و حیوان است، این بیماری از طریق گزش کنه به حیوانات منتقل میشود و آنها را بیمار میکند، اما علائمی در حیوان ایجاد نمیکند که باعث تشخیص شود و ظاهر حیوان کاملاً طبیعی است، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از مهمترین بیماریهای قابل انتقال بین انـسان و حیـوان بوده و به لحاظ اهمیـت و امکانـات باید تحت مراقبت باشد.
وی افزود: با توجه به اهمیت و سیمای اپیدمی بیماری در کشور و نیز شیوع و پراکندگی آن دراکثر استان ها مرکز مدیریت بیماریهای وزارت بهداشت با همکاری اعضای کمیته تب کریمه کنگو در کشور دستورالمعل آن به روز رسانی شده و در جهت هدف کاهش بروز و کشندگی ایـن بیمـاری در کـشور، راهکارهـای ارتقاء سیستم مراقبت بیماری، هماهنگی بین بخشی، آموزش جامعـه وگـروه هـای در معـرض خطـر و آمـوزش پزشـکان و کارشناسـان بخـش بهداشـت ودرمـان و همچنین دامپزشکی در تمامی دانشگاههای علوم پزشکی اجرا می شـود.
سرپرست مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: بـه لحاظ تهدید کـشور از مرزهـا و کـشورهای همـسایه و همچنـین سـهولت نقـل و انتقالات دام و در نتیجه وقوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور باید امکانات مقابله با آن فراهم شود، در سال گذشته بیش از ۴۵ نفر به این بیماری مبتلا شدند و ذبح دام بدون رعایت دستورالعمل های بهداشتی عامل بیماری زا است، دامپروران، کشاورزان، قصاب و کارگران کشتارگاهها بیشتر در معرض خطر هستند و باید از وسایل محافظتی حین کار استفاده کنند.
به گزارش ایرنا عرشی در پایان گفت: این بیماری میتواند به صورت مستقیم از دام به انسان یا از طریق گزش انسان توسط کنه آلوده منتقل شود، اکثر موارد این بیماری در افرادی دیده میشود که با دام سروکار داشتهاند زیرا بیماری تب کریمه کنگو از طریق گزش دام توسط کنه آلوده ایجاد میشود، این بیماری از طریق تماس با خون حیوانات، ترشحات بدنی هنگام ذبح در کشتارگاهها یا در فرآیندهای بعد از ذبح حیوان، حتی در قصابیها ممکن است فرد را مبتلا کند؛ اگر از گوشتهای مورد تأیید سازمان دامپزشکی استفاده نشود، احتمال انتقال بیماری زیاد است.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/uJut