پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
چرا آزمون استخدامی وزارت بهداشت برگزار نمی شود؟
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، کمبود نیروی انسانی در بیمارستان‌های دولتی، سازمان اورژانس کشور، سازمان انتقال خون و… باعث شد تا وزارت بهداشت برای دریافت مجوز استخدام تلاش کند و در نهایت توانست برای جذب ۲۵ هزار و ۱۰۰ نفر نیروی انسانی جدید، از دولت مجوز بگیرد.

از سال گذشته که تلاش‌های وزارت بهداشت برای دریافت مجوز آغاز شد، تا امروز که گفته می‌شود سازمان امور استخدامی با این مجوز موافقت کرده است هنوز به طور قطعی مشخص نیست چه زمانی آزمون استخدامی این تعداد نیروی انسانی مورد نیاز وزارت بهداشت برگزار خواهد شد، زیرا آن طور که مسئولان وزارت بهداشت در سال گذشته وعده داده بودند قرار بود این آزمون در اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار شود. اما حالا گفته می‌شود که در روزهای آخر خرداد ۱۴۰۲ این آزمون برگزار می‌شود.

اما به راستی علت تأخیر در برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت چیست و چرا یک زمان قطعی برای آن اعلام نمی‌شود.

این در حالی است که بعد از فروکش کردن پاندمی کرونا در کشور، به یکباره شاهد قطع همکاری بیمارستان‌ها با پرستاران طرحی و قراردادی بودیم به طوری که بیش از ۱۷ هزار پرستار خانه نشین شده اند، آن طور که از وزارت بهداشت خبر می‌رسد، دلیل تأخیر در برگزاری آزمون استخدامی ۲۵ هزار و ۱۰۰ نفر نیروی مورد نیاز این وزارتخانه، اختلاف نظر سازمان برنامه و بودجه با تعداد مجوزهای استخدامی است.

گفته می‌شود سازمان برنامه و بودجه با ۱۷ هزار مجوز موافقت کرده و بودجه مورد نیاز این تعداد نیرو را تأمین می‌کند. در حالی که سازمان امور استخدامی، مجوز ۲۵ هزار و ۱۰۰ نفر نیروی انسانی مورد نیاز وزارت بهداشت را صادر کرده است، این در حالی است که هر دو سازمان از مجموعه دستگاه‌های دولتی محسوب می‌شوند و نمی‌بایست این اختلاف نظر پیش بیاید. زیرا سازمان امور استخدامی نمی توانسته بدون هماهنگی با سازمان برنامه و بودجه مجوز برگزاری آزمون را صادر کند.

به نظر می‌رسد اختلاف ۸ هزار نفری در جذب نیروی انسانی مورد نیاز وزارت بهداشت می‌تواند با مشکلات عدیده ای برای مراکز درمانی دولتی که به شدت از کمبود نیرو رنج می‌برند همراه باشد.

آن طور که عباس عبادی معاون پرستاری وزارت بهداشت عنوان کرد: از مجموع مجوز جذب ۲۵ هزار نیروی انسانی مورد نیاز وزارت بهداشت، ۵۰ درصد سهم گروه پرستاری است و ۸۸۸۰ نفر پرستار در بخش درمان، ۳۵۰۰ نفر در اورژانس‌های پیش بیمارستانی و ۲۷۰ نفر بهیار در این دوره بعد از سال‌ها استخدام خواهند شد.

حالا اگر قرار باشد ۸ هزار نفر از تعداد ۲۵ هزار و ۱۰۰ نفر کم شود قطعاً سهمیه پرستاری هم کاهش خواهد یافت. در حالی که فقط ۱۷ هزار نفر پرستار اخراجی چشم انتظار بازگشت به کار هستند.

بررسی حقوق و دستمزد دریافتی هر پرستار در وزارت بهداشت، ماهانه بین ۱۲ تا ۱۳ میلیون تومان است. اگر دستمزد سالانه هر پرستار رقمی در حدود ۱۴۰ میلیون تومان در نظر گرفته شود سازمان برنامه و بودجه می‌خواهد منابع اعتباری برای ۱۷ هزار نیروی استخدامی از مجموع ۲۵ هزار و ۱۰۰ نفر را تأمین کند. در واقع، بودجه‌ای برای ۸ هزار نفر باقی مانده که محل اختلاف است ندارد.

رقمی بالغ بر هزار و ۱۲۰ میلیارد تومان برای ۸ هزار نفر نیروی استخدامی را نمی‌پذیرد که باید سالانه در بودجه پیش بینی شود همین موضوع محل اختلاف بر سر برگزاری آزمون استخدامی وزارت بهداشت است و همچنان مشغول رایزنی هستند تا توافق حاصل شود.

البته با جذب ۲۵ هزار و ۱۰۰ نفر نیروی انسانی مورد نیاز وزارت بهداشت، فقط گوشه‌ای از مشکلات کمبود نیروی انسانی در بیمارستان‌های دولتی حل خواهد شد. زیرا در شرایط کنونی گفته می‌شود با کمبود ۱۰۰ هزار نیروی پرستاری مواجه هستیم. مهر

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/E4iP