سازمان نظام پزشکی بعد از ۳۰ سال نیاز به یک پوستاندازی دارد
پزشکان و قانون: رئیس کل سازمان نظام پزشکی کشور ضمن قدردانی از تلاشهای پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا) در حوزه شفافسازی فعالیتهای این سازمان، در گفتوگو با خبرنگار پالنا، گفت: « سازمان نظام پزشکی بعد از ۳۰ سال نیاز به یک پوستاندازی دارد مثل هر ساختار دیگری اگر خودمان به این اصلاحات و به این دگردیسی و پوستاندازی دست نزنیم، حتما و حتما سازمانهای دیگر و خود اجتماع ما را مجبور به این کار خواهند کرد. لذا بهتر است قبل از اینکه مجبور شویم در یک وضعیت اضطراری این کار را انجام دهیم، خودمان به شکل انتخابی به استقبال این دگردیسی و پوستاندازی برویم.»
«دکتر محمد رئیسزاده» با اشاره به اینکه شفافسازی دو مولفه دارد، توضیح داد: «شفافسازی اولا باید در چهارچوب روالها، قوانین و مصوبات باشد و دوم اینکه حرمت افراد و اشخاص در آن حفظ شود. درواقع در عین حال که به سمت شفافسازی در چهارچوب قانون حرکت میکنیم و این روند را ادامه میدهیم، میبایست حواسمان به این باشد که به بهانه شفافسازی به کسی ظلم نشده و حرمت کسی شکسته نشود.»
وی با تاکیدبر اینکه سازمان نظام پزشکی بعد از ۳۰ سال نیاز به یک پوستاندازی دارد، تصریح کرد: «لازم است که هم در حوزه سازمان کل و هم در حوزه صندوق مجامع نظام پزشکی شهرستانها، یک شفافسازی مبتنیبر چهارچوبهای مدون و مشخص انجام شود. ما این حق اعضای جامعه پزشکی را دنبال میکنیم. از نظر بنده جریان کنونی شفافسازی در جهت صحیح است و این مسیر که راهبرد جدی ماست، یکی از قولهایی است که بنده در زمان انتخابات به اعضا دادم. هدف ما قطعا و قطعا کمک به ارتقای ساختار سازمان نظام پزشکی و ایجاد اعتماد بین سازمان و اعضای جامعه پزشکی است که این هم جزء شعارهای انتخاباتی من بود.»
رئیس کل سازمان نظام پزشکی خاطرنشان کرد: «نکته بعدی که باید مدنظر قرار گیرد، وجود نوعی تعادل بین میزان گسترش تشکیلات و لجستیک سازمان نظام پزشکی و رشد و ارتقاء قوه عاقله و مغز متفکر سازمان است. از نظر بنده در چندین سال گذشته، ما به تناسب نیاز و به لحاظ تشکیلات اداری و هیات مدیرهها و نظام پزشکیها رشد کردیم، اما آن مغز متفکر و قوه عاقله سازمان نظام پزشکی تناسبی با وضعیت نخبگانی جامعه پزشکی ندارد. کمااینکه جامعه پزشکی یک جامعه کاملا نخبه و جزء اقشار مرجع کشور بوده و اعضای آن بسیار هوشمند و فرهیخته و با ضرایب هوشی بالا هستند، اما سازمان نظام پزشکی به همان نسبت در این حوزه رشد نکرده است.»
وی ادامه داد: «ما ناجار هستیم که تا حدودی گسترش تشکیلاتی، لجستیکی و اداری خود را تعدیل کنیم و به ازای آن قوه عاقله و مغز متفکر سازمان نظام پزشکی را متناسب با ضریب هوشی و نیازهای جامعه پزشکی افزایش دهیم. برای دستیابی به این هدف نیز چارهای نداریم جز اینکه از خود اعضا استفاده کنیم. به این معنا که راه ورود نخبگان، افراد هوشمند و دارای مسئولیت اجتماعی را به سازمان باز کنیم. به هر حال شرایط با گذشته خیلی متفاوت شده است و در حال حاضر تعداد زیادی از همکاران را داریم که حقوق خوانده و اشراف حقوقی دارند و قانون را بلدند. تعداد زیادی نیروی جوان و با انگیزه داریم که دیگر نمیتوان مثل قبل و به راحتی آنها را اقناع کرد. شاهد ورود قلم به دستان بسیار قوی و پزشکانی بودیم که مطالب خیلی خوبی مینویسند. بنابراین این وضعیت نسبت به گذشته رشد کرده است و باید از این ظرفیت استفاده کنیم.»
دکتر رئيس زاده با یادآوری اینکه پیش از این یک وضعیت سنتی بر سازمان نظام پزشکی حاکم بوده است، تاکید کرد: «به هر میزان که شفافسازی انجام شود و اعضای صنف جامعه پزشکی از قضایای درون نظام صنفی خود خبردار باشند، شرایط بهتر است.»
پایان پیام/
محسن طاهرمیرزایی