قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی همچنان ادامه دارد
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با بیان اینکه همچنان قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد گفت: مشکل پرداخت مطالبات مراکز درمانی و شرکتهای پخش به میزان نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان به قوت خود باقی مانده است.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسینعلی شهریاری در جلسه علنی امروز "دوشنبه" مجلس شورای اسلامی و در جریان بررسی سومین گزارش کمیسیون بهداشت و درمان در مورد بررسی عملکرد دستگاههای اجرایی در دو حوزه واردات و ترخیص تجهیزات پزشکی و مدیریت بازار دارویی کشور گفت: همچنان قصه پرغصه دارو و تجهیزات پزشکی ادامه دارد و متاسفانه نگرانیها برای مجلس و نمایندگان و مردم زیاد شده است.
رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس با قدردانی از پیگیری های رئیس مجلس در خصوص بحث دارو و تجهیزات پزشکی گفت: باید تامین و تخصیص به موقع منابع لازم برای تامین دارو و تجهیزات پزشکی وجود داشته باشد در سال جاری از یک میلیارد و ۶۱ میلیون دلار ارز تخصیصی فقط ۶۰ میلیون دلار آن منجر به صدور حواله شده که به معنای تخصیص کمتر از ۱۰ درصد است. باید رئیس سازمان غذا و دارو از طریق رئیس بانک مرکزی پیگیر باشد که چطور می شود تخصیص های دیگر صورت گیرد.
وی افزود: همچنان مشکل پرداخت مطالبات مراکز درمانی و شرکت های پخش به میزان نزدیک به ۴۰ هزار میلیارد تومان به قوت خود باقی مانده است، تامین به موقع منابع مالی طرح دارویار توسط سازمان برنامه و بودجه ضروری است. از ۷۳ همت مصوب سال گذشته فقط ۱۳.۴ همت پرداخت شده است. در سال جاری از ۶۹ همت مصوب مبلغی حدود ۵ همت پرداخت شده که که باید نزدیک به ۱۷ همت بود، تامین نقدینگی موردنیاز شرکت ها ضروری است، قرار بود بانکها نزدیک به ۳۰ همت تسهیلات پرداخت کنند بانک مرکزی می گوید ابلاغ کردیم ولی هنوز شرکت های دارویی از این موضوع بهره مند نشدند.
به گزارش ایسنا شهریاری در پایان گفت: متاسفانه علی رغم تمام تلاش ها مالیات بر ارزش افزوده دارو و تجهیزات پزشکی از ۹ درصد به یک درصد رسید حال اینکه باید صفر باشد، مردم به شدت نگران هستند و شاهد مرگ و میر هستیم و بیماران پیوندی و هموفیلی و انواع داروهای سرطانی با مشکل تامین می شود و علی رغم تمام تلاش ها و پیگیری ها هنوز مشکل وجود دارد و حل نشده است، از رئیس مجلس برای پیگیری این موضوع و همچنین پیگیری موضوع حقابه سیستان قدردانی می کنم، امیدواریم مشکل تامین دارو حل شود چون ممکن است برخی بیماران به دلیل این مسائل چند ماه در نوبت عمل بمانند. همچنین سهم یک درصد مالیات بر ارزش افزوده برای حوزه سلامت به طور کامل پرداخت نشده است.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/AUmi