خطر بیماریهای منتقله از آب و غذا در تابستان
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از آغاز طرح تشدید نظارت های بهداشتی در فصل تابستان خبر داد و گفت: باتوجه به گرمای شدید در تابستان و خطر انتقال بیماریهای منتقله از آب و غذا و بیماریهای گوارشی ناشی از مسمومیت غذایی و استفاده از آب آلوده، ابلاغیه تشدید نظارتهای بهداشتی از سوی معاون بهداشت وزارت بهداشت به دانشگاههای علوم پزشکی ارسال شد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محسن فرهادی گفت: در طرح تشدید نظارت های بهداشتی، نیروهای بهداشت محیط دانشگاه های علوم پزشکی در حالت آماده باش قرار گرفته اند. از ابتدای تیرماه این آمادگی، ایجاد شده و همکاران ما علاوه بر انجام امور روزانه و دوره ای نظارت ها، تیم های سیار بازرسی را با هدف بررسی های میدانی تشکیل داده اند و این روند تا پایان فصل گرما، ادامه دارد.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، کنترل آب و غذاست ادامه داد: تمامی مراکز با اولویت، حساس و با تراکم بالای جمعیتی همانند مراکز خرید و مجتمع های تجاری که طبقاتی از آنها به عرضه مواد غذایی مشغول هستند، رستورانها، مجتمعهای بین راهی، قنادیها، اغذیه فروشی و تمامی اماکنی که عرضه مواد غذایی دارند، توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاهها، مورد بازرسی قرار میگیرند.
وی با اشاره به کنترل آب شرب در طرح تشدید نظارتهای بهداشتی افزود: در این طرح، آب شرب از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، روزانه کنترل و همچنین کدورت و وضعیت وجود کلر آزاد باقی مانده آب نیز بررسی می شود، یکی از مواردی که در محور بازرسی های همکاران ما در این طرح قرار دارد، بازدید از استخرها و مراکز تفریحی آبی است چراکه باتوجه به فصل گرما، گرایش به ورزش و تفریحات آبی بیشتر میشود؛ بنابراین همکاران ما به این مراکز، مراجعه کرده و بازرسی های لازم را انجام می دهند.
فرهادی ادامه داد: از دیگر اهداف طرح تشدید نظارت های بهداشتی، کنترل یخ مصرفی است. در فصل گرما، مصرف یخ افزایش می یابد که ضمن کنترل و بازرسی مراکز تولید و عرضه یخ، به مردم توصیه می کنیم که حتی المقدور از یخ های قالبی که عموما صنعتی محسوب می شوند، برای خنک کردن مستقیم نوشیدنی یا مواد غذایی استفاده نکنند همچنین بهتر است برای خنک کردن آب و سایر نوشیدنیها، از یخ سازهایی که به شبکه های آبرسانی متصل هستند، استفاده شود.
به گزارش ایسنا معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پایان تصریح کرد: پارکها و تفرجگاهها نیز در این طرح، کنترل میشوند. در فصل تابستان به علت تعطیلی مدارس، میزان سفرها افزایش می یابد و کنترل مسیرهای گردشگری و بین راهی در دستور کار همکاران ما قرار دارد، نیروهای بهداشت محیط به دستگاههای سنجش پرتابل مجهز هستند و در زمان بازدیدها، کنترل میکروبی غذا و سطوح را انجام و در صورت لزوم برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه ارجاع میدهند.
معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت با بیان اینکه هدف اصلی از اجرای طرح تشدید نظارتهای بهداشتی، کنترل آب و غذاست ادامه داد: تمامی مراکز با اولویت، حساس و با تراکم بالای جمعیتی همانند مراکز خرید و مجتمع های تجاری که طبقاتی از آنها به عرضه مواد غذایی مشغول هستند، رستورانها، مجتمعهای بین راهی، قنادیها، اغذیه فروشی و تمامی اماکنی که عرضه مواد غذایی دارند، توسط نیروهای بهداشت محیط دانشگاهها، مورد بازرسی قرار میگیرند.
وی با اشاره به کنترل آب شرب در طرح تشدید نظارتهای بهداشتی افزود: در این طرح، آب شرب از نظر میکروبی و پارامترهای فیزیکی و شیمیایی، روزانه کنترل و همچنین کدورت و وضعیت وجود کلر آزاد باقی مانده آب نیز بررسی می شود، یکی از مواردی که در محور بازرسی های همکاران ما در این طرح قرار دارد، بازدید از استخرها و مراکز تفریحی آبی است چراکه باتوجه به فصل گرما، گرایش به ورزش و تفریحات آبی بیشتر میشود؛ بنابراین همکاران ما به این مراکز، مراجعه کرده و بازرسی های لازم را انجام می دهند.
فرهادی ادامه داد: از دیگر اهداف طرح تشدید نظارت های بهداشتی، کنترل یخ مصرفی است. در فصل گرما، مصرف یخ افزایش می یابد که ضمن کنترل و بازرسی مراکز تولید و عرضه یخ، به مردم توصیه می کنیم که حتی المقدور از یخ های قالبی که عموما صنعتی محسوب می شوند، برای خنک کردن مستقیم نوشیدنی یا مواد غذایی استفاده نکنند همچنین بهتر است برای خنک کردن آب و سایر نوشیدنیها، از یخ سازهایی که به شبکه های آبرسانی متصل هستند، استفاده شود.
به گزارش ایسنا معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در پایان تصریح کرد: پارکها و تفرجگاهها نیز در این طرح، کنترل میشوند. در فصل تابستان به علت تعطیلی مدارس، میزان سفرها افزایش می یابد و کنترل مسیرهای گردشگری و بین راهی در دستور کار همکاران ما قرار دارد، نیروهای بهداشت محیط به دستگاههای سنجش پرتابل مجهز هستند و در زمان بازدیدها، کنترل میکروبی غذا و سطوح را انجام و در صورت لزوم برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه ارجاع میدهند.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/y0kE