پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
ششمین فرد مبتلا به ایدز به شکل "استثنائی" درمان شد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محققان می‌گویند بدن یک بیمار مبتلا به ایدز که با یک روش نوین مورد معالجه قرار گرفته بود به کلی از ویروس اچ‌آی‌وی پاک شده است، یک مرد که اصطلاحا "بیمار ژنو" لقب گرفته است، تازه‌ترین مورد از بیمارانی است که پس از ابتلا به ویروس اچ‌آی‌وی درمان شده‌اند.

وی تا نوامبر ۲۰۲۱ از داروهای ضد رتروویروسی "سرکوبگر میزان ویروس در بدن" استفاده می کرد، اما از آن تاریخ و پس از دریافت پیوند مغز استخوان پزشکان به او توصیه کردند استفاده از آن دارو را متوقف کند.

محققان در مورد بیمار ژنو بر خلاف موارد قبلی از پیوند جهش نادر ژنی مسدودکننده ویروس موسوم به "CCR5" استفاده نکردند. این پیوند مانع از ورود ویروس به سلول‌های بدن فرد می‌شد و نبود آن بدین معنی است که ویروس همچنان می‌توان بدن فرد را مورد تهاجم قرار دهد.

محققان فرانسوی و سوئیسی در یک کنفرانس مطبوعاتی در شهر بریزبن استرالیا گفتند با گذشت ۲۰ ماه از قطع داروی خاص این بیماری که میزان ویروس را در خون کاهش می‌دهد پزشکان بیمارستان دانشگاه ژنو اثری از این ویروس را در بدن بیمار پیدا نکرده‌اند.

محققان می‌گویند هرچند نمی‌توانند بازگشت مجدد ویروس به بدن بیمار را رد کنند با این حال وضعیت او را در مسیر بهبودی کامل می‌دانند.

آزیه سائزسیریون محقق در انستیتو پاستور فرانسه که در این پژوهش شرکت داشت در ایت خصوص گفت: اگر پس از ۱۲ ماه هنوز هیچ نشانه ای از ویروس وجود نداشته باشد، احتمال ریشه‌کنی آن در آینده به طور قابل توجهی افزایش می‌یابد.

شارون لوین رئیس انجمن بین‌المللی ایدز نیز معالجه بیمار ژنو را امیدبخش خواند با این حال هشدار داد: ما از بیماران بوستون یاد گرفتیم که حتی یک ذره از ویروس می‌تواند منجر به بازگشت اچ‌آی‌وی شود. به همین خاطر این فرد خاص باید در ماه‌ها و سال‌های آینده به دقت تحت نظر باشد.

دو مورد قبلی که به عنوان بیماران بوستون شناخته می‌شوند، سلول‌های بنیادی طبیعی را در طول پیوند مغز استخوان دریافت کرده بودند. اما در هر دو مورد ویروس اچ‌آی‌وی تنها چند ماه پس از قطع مصرف داروها بازگشته بود.

اگرچه موارد بهبودی اخیر برای غلبه آتی متخصصان بر ویروس اچ‌آی‌وی امیدبخش بوده است، با این حال متخصصان می‌گویند که پیوند مغز استخوان همچنان یک عمل بسیار سنگین و پرخطر قلمداد شده و چنین پیوندی هنوز با بدن اغلب ناقلان ویروس سازگار نیست. پایگاه خبری تحلیلی انتخاب

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/RryW