پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
فوق‌العاده خاص، وعده‌ای که بعد از پایان کرونا به فراموشی سپرده شد
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، همزمان با همه‌گیری کرونا صف تقدیر و تشکرهای شفاهی از کادر سلامت هم شکل گرفت. اما هیچ‌گاه و به صورت عملی و عینی اتفاقی نیفتاد. بی‌توجهی به مطالبات پرستاران در حالی که مسئولان «درباغ سبز» به آن‌ها نشان داده بودند شاید یکی از مهم‌ترین دلایل افزایش مهاجرت در ماه‌های اخیر باشد

"فوق‌العاده خاص" یکی از مطالبات جدی کادر سلامت است که به بندهای ۱۵ و ۱۶ ماده ۵۴ آیین‌نامه اداری استخدامی اعضای غیرهیأت علمی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برمی‌گردد. همزمان با شروع همه‌گیری کرونا و آغاز دوره سخت کاری اعضای کادر سلامت، وعده برقراری این حق از سوی مسئولان دائم تکرار شد. موضوع حتی تا دفتر ریاست‌جمهوری هم پیش رفت و به مجلس هم کشیده شد اما بعد از گذشت چند سال هنوز محقق نشده است.

تقدیر از کادر سلامت باید عملیاتی باشد نه زبانی

محمدرضا سقائیان‌فرد نماینده جمعی از اعضای کادر سلامت با بیان اینکه بعد از سال‌ها پیگیری هنوز مطالبه برقراری فوق‌العاده خاص به نتیجه نرسیده گفت: همزمان با همه‌گیری کرونا، صف تقدیر و تشکرهای شفاهی از کادر سلامت هم شکل گرفت. در آن زمان یکی از مطالبات قانونی کادر سلامت که از سوی فعالان صنفی مطرح شد برقراری فوق‌العاده خاص بود. معتقد بودیم که این تشکر باید به صورت عملی و عینی باشد، در روز پرستار سال ۱۴۰۰ لزوم رسیدگی به مطالبات پرستاران از سوی رئیس‌جمهور مطرح شد.

وی افزود: همان سال مقام معظم رهبری هم به این مسئله توجه داشتند و بر این موضوع تأکید کردند. این تأکیدات سبب شد نامه‌نگاری‌هایی به صورت جدی انجام شود و موضوع وارد فاز عملیاتی شود. اولین نامه در دولت فعلی از سمت معاون توسعه وقت به وزیر بهداشت ارسال شد. بعد از آن بهرام عین اللهی وزیر بهداشت هم در نامه‌ای با رئیس‌دفتر رئیس‌جمهور مکاتبه کرد و این نامه به رئیس سازمان برنامه و بودجه منعکس شد، مکاتبه بین ‌هیأت دولت و سازمان برنامه و بودجه ادامه داشت.

 نماینده جمعی از اعضای کادر سلامت  ادامه داد: دبیر ‌هیأت دولت در ادامه مجددا نامه‌ای برای ‌هیأت دولت نوشت و در پی آن دبیر کمیسیون امورعمومی و سرمایه انسانی ‌هیأت دولت به سازمان‌های برنامه بودجه، اداری استخدامی و معاون حقوقی رئیس‌جمهور نامه‌ای ارسال کردند. در پی این درخواست‌ها سازمان برنامه و بودجه صریحا مخالفت خود را با برقراری فوق‌العاده خاص اعلام کرد. پیگیری‌ها اما ادامه پیدا کرد و جلسه مشترکی بین وزارت بهداشت و سازمان امور استخدامی و نظام پرستاری برگزار شد.

سقائیان‌فرد گفت: به دنبال این جلسه معاون توسعه وزارت بهداشت نامه‌ای را مجدد به سازمان برنامه و بودجه ارسال کرد و نهایتا قرار شد موضوع به عنوان طرح پیشنهادی در مجلس مطرح شود. در این طرح گفته شد برقراری فوق‌العاده خاص از طریق تامین منابع اختصاصی از سوی وزارت بهداشت صورت بگیرد اما متاسفانه نمایندگان به این هم پاسخ منفی دادند، از آن زمان تاکنون دیگر شاهد پیگیری از سوی مسئولان برای رسیدن به این حقوق نبودیم، نزدیک به ۴ ماه از سال می‌گذرد و ما دیگر هیچ مکاتبه‌ای در این خصوص از سوی وزارت بهداشت و ‌هیأت دولت و شخص رئیس‌جمهور نداشتیم، همزمان با شروع همه‌گیری کرونا و آغاز دوره‌ سخت کاری برای اعضای کادر سلامت، وعده‌ی برقراری فوق‌العاده خاص از سوی مسئولان دائم تکرار شد. موضوع حتی تا دفتر ریاست جمهوری هم پیش رفت و به مجلس هم کشیده شد اما بعد از گذشت چند سال هنوز محقق نشده است.

تعرفه پرستاری عملا تاثیری بر حقوق پرستاران نداشته است

وی افزود: مسئولان برای کادر سلامتی که از سال ۹۸ تا ۱۴۰۰ در سخت‌ترین و خطرناکترین شرایط کاری بودند، چه کردند؟ قرار بود تعرفه پرستاری را اجرا کنند اما بعد از حدود ۱۵ سال آیین‌نامه‌ای نوشتند که عملا تأثیری بر حقوق پرستاران نداشت و به شدت مورد اعتراض بود. همچنین وعده تبدیل وضعیت نیروهای طرحی غیرسهمیه‌‎ای را داده بودند که این هم به نتیجه نرسید. رهبری تأکید داشتند که با پرستاران مانند کارگر فصلی رفتار نشود اما نه طرح ساماندهی کارکنان دولت به نتیجه رسید و نه تبدیل وضعیت پرستاران به صورتی جداگانه پیگیری شد.

نماینده جمعی از اعضای کادر سلامت گفت: از رئیس‌جمهور می‌پرسیم به کدام‌یک از وعده‌های خود در قبال کادر سلامت عمل شده است؟ وضعیت امروز آنها و مشکلات معیشتی سبب شده بسیاری از این افراد به دنبال مهاجرت باشند که این مهاجرت در آینده سبب می‌شود کشور در آینده با بحران کمبود کادر سلامت مواجه شود، این همه نامه‌نگاری و بروکراسی در قبال یک حق طبیعی به نتیجه نرسید چون اراده‌ای برای انجام آن وجود نداشت. اگر باز هم جامعه در مقابل یک همه‌گیری دیگر قرار بگیرد یا اتفاقی از این دست بیفتد که مانند دوران کرونا نیاز به از خودگذشتگی کادر سلامت وجود داشته باشد آیا با این وضعیت و با موج گسترده مهاجرت‌ها می‌توان امیدی به عبور از بحران داشت؟

به گزارش ایلنا سقائیان‌فرد در پایان اضافه کرد: اگرچه مطالبه برقراری فوق‌العاده خاص کادر سلامت هنوز به نتیجه نرسیده اما چند ماه دیگر باز لایحه بودجه سال بعد تقدیم مجلس می‌شود. از دولت و مجلس می‌خواهیم که برای برقراری فوق‌العاده خاص در برنامه بودجه ترتیبی ببینند و اعتبارات لازم را پیش‌بینی کنند و بعد از سال‌ها وعده خود را عملیاتی کنند.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/hkzB