پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
خطر بازگشت موج کرونا در آستانه پاییز
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، در آستانه شروع فصل پاییز و سرد شدن هوا و همچنین بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها، این نگرانی وجود دارد که ویروس کرونا با شکل و شمایل جدید، خودنمایی کند و دوباره موضوع رعایت پروتکل‌های بهداشتی در جامعه جدی شود.

طبق گزارش هفتگی وزارت بهداشت از آمار کرونا در کشور، در روزهای ۱۹ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۲، موارد جدید ابتلاء به ۱۰۹۳ نفر رسیده که ۵۲۱ نفر آنها بستری شده‌اند، بر همین اساس روزانه بیش از ۱۵۶ نفر به کووید ۱۹ مبتلا شده‌اند که آمار قابل توجهی است که بعد از پایان پروتکل‌ها در کشور شاهد هستیم.

سوم مرداد ۱۴۰۲ بود که مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، پایان دوران اضطراری کرونا را در کشور اعلام کرد.

بر همین اساس به جای توصیه عمومی به کل جامعه برای استفاده از ماسک، تأکید می‌شود صرفاً افرادی که دارای سن بالا، بیماری زمینه‌ای، نقص ایمنی، بیماری‌های کلیوی، قلبی، ریوی و کبدی هستند و نیز کسانی که در تماس مستقیم با فردی بوده اند که مشکوک یا قطعاً مبتلا به کرونا بوده است، باید از ماسک استفاده کنند.

حالا با گذشت ۵۳ روز از اعلام پایان وضعیت اضطراری کرونا در کشور دوباره شاهد اوج گیری بیماری در آمار هفتگی وزارت بهداشت هستیم که می‌تواند زنگ خطری برای بازگشت موج کرونا باشد، با توجه به اینکه در آستانه شروع فصل پاییز و بازگشایی مدارس و دانشگاه‌ها قرار داریم، می‌توان پیش بینی کرد موارد ابتلاء نیز بیشتر شود.

پیام طبرسی استاد بیماری‌های عفونی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در این خصوص گفت: هر چه به فصل سرما و روزهای سرد سال نزدیک می‌شویم عفونت‌های تنفسی رو به افزایش می‌گذارد و بیشتر می‌شود، عفونت‌های تنفسی از یک سرماخوردگی ساده شروع می‌شود ولی می‌تواند به ذات الریه و عفونت شدید دستگاه تنفسی تبدیل شود این در شرایطی است که بسیاری از این عفونت‌ها قابل پیشگیری خواهند بود، اگرچه بیماری ذات الریه یا پنوموکوک واکسن دارد و برای افراد در معرض خطر کمک کننده است ولی هر سال مواردی از شیوع بالا و حتی مرگ و میر ناشی از بیماری آنفلوانزا را نیز شاهد هستیم.

ویدر واکنش به شیوع موج جدیدی از ابتلاء در فصل سرما افزود: اگر چه این ویروس مانند گذشته کشنده و آزار دهنده نیست ولی درصدی از افراد را گرفتار می‌کند به همین خاطر برای آنان که تا کنون موفق به انجام واکسیناسیون نشده و یا دوز لازم را تکرار نکرده اند، توصیه می‌شود واکسیناسیون را تکمیل کنند.

با نگاهی به آمار هفتگی وزارت بهداشت، موارد ابتلاء در هفته دوم نسبت به هفته اول، یعنی از ۱۱ تا ۱۸ شهریور ۱۴۰۲، که ۷۸۲ بیمار جدید شناسایی شدند و ۲۱۰ نفر آنها بستری گردیدند؛ افزایش بیشتری داشته است؛ به طوری که از ۱۹ تا ۲۵ شهریور ۱۴۰۲، ۱۰۹۳ نفر مبتلا شده و ۵۲۱ نفر آنها بستری گردیده اند. مهر

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/8vXS