برترین دانشگاههای جهان در رشتههای مختلف کدامند؟
نظام رتبهبندی تایمز هایر اجوکیشن، دانشگاههای جهان در سال ۲۰۲۴ میلادی در موضوعات مختلف را رتبهبندی کرد.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، رتبه بندی امسال تایمز شامل موضوعات متنوعی میشود و نمایندگان بیشتری در خارج از ایالات متحده و بریتانیا دارد اما بررسی نتایج این رتبهبندی نشان میدهد که نخبگان قدیمی همچنان جایگاههای برتر را در اختیار دارند.
بر اساس آخرین دادههای رتبهبندی تایمز، طیف متنوعتری از دانشگاهها و کشورها در سراسر دنیا در میان رشتههای برتر هستند، اما همچنان رقابت با نخبگان در انگلیس و آمریکا دشوارتر از همیشه است.
با پیوستن استرالیا، چین و سنگاپور به کانادا، سوئیس، هنگ کنگ، بریتانیا و ایالات متحده در آخرین جداول، تعداد کشورهایی که در ۱۰ رتبه برتر از ۱۱ موضوع رتبه بندی شدهاند، از ۵ به ۸ کشور در پنج سال گذشته افزایش یافته است.
امسال چین و 6 کشور جدید به ۱۰۰ کشور برتر پیوستند که این کشورهای جدید شامل اتریش، برزیل، روسیه، آفریقای جنوبی، اسپانیا و ترکیه میشود.
دانشگاه هنگ کنگ بالاترین رتبه در بین دانشگاههای خارج آمریکا و انگلیس را در اختیار دارد و پس از آن دانشگاه شینهوا در چین در رتبه هفتم و دانشگاه کانادا در تورنتو در رتبه نهم قرار دارند.
رتبه بندی رشتههای کسب و کار و اقتصاد نیز در پنج سال گذشته متنوع شده است و نشان از کاهش قدرت آمریکا و انگلیس در این رشتهها دارد. چین تنها کشور خارج از ایالات متحده و بریتانیا است که در بین ۱۰ جایگاه برتر قرار دارد و مقامی را به خود اختصاص داده است. بر این اساس دانشگاه شینهوا رتبه هشتم و دانشگاه پکن رتبه دهم هستند. سنگاپور، سوئیس، آلمان، هلند و ژاپن نیز از دیگر کشورهایی هستند که مؤسسات آنها در میان ۵۰ دانشگاه برتر قرار دارند.
دکتر بلانکو یک استاد دانشگاه در تحلیل این رتبهبندی گفت: به طور کلی، کشورهایی که دانشگاههای آنها در رتبه بندی برتر شدهاند، اقتصادهای توسعه یافته ای هستند که از تحرک و پیشرفت دانشگاهی در مقیاس بزرگ برخوردار بوده اند.
اما، علیرغم افزایش تنوع در جداول آموزش و تجارت و اقتصاد، ۱۰ مورد برتر برای رشتههای و علوم انسانی، علوم اجتماعی و علوم زیستی همچنان منحصراً شامل موسسات آموزش عالی از آمریکا و انگلیس است.
اگرچه رقابت جهانی رو به افزایشی در حال جریان است، اما تنها ۱۳ دانشگاه مختلف در پنج رتبه برتر از ۱۱ موضوع امسال قرار دارند که این میزان نسبت به ۱۵ مورد در سال ۲۰۲۰ میلادی کاهش یافته است. دانشگاه استنفورد هنوز تنها موسسه ای است که در تمام ۱۱ موضوع در میان برترینها حضور دارد.
بر این اساس ۱۰ دانشگاه برتر جهان در موضوعات مختلف به شرح ذیل هستند:
هنر و علوم انسانی: دانشگاه استنفورد
تجارت و اقتصاد: موسسه فناوری ماساچوست
علوم بالینی و سلامت : دانشگاه آکسفورد
علوم کامپیوتر: دانشگاه آکسفورد
روانشناسی: دانشگاه استنفورد
آموزش: دانشگاه کالیفرنیا
مهندسی: دانشگاه هاروارد
حقوق: دانشگاه هاروارد
علوم زیستی: دانشگاه هاروارد
علوم فیزیکی: موسسه فناوری کالیفرنیا
علوم اجتماعی: موسسه فناوری ماساچوست و دانشگاه استنفورد. ایسنا
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/F8AN