به آموزش طب سنتی در رشته پزشکی عمومی توجه خاص داریم
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران نبود سیستمهای مدرن تحقیقاتی در گذشته را از چالشهای طب سنتی دانست و گفت: درصورت تامین شواهد کافی در زمینه اثربخشی طب سنتی و به کاربردن آن در عرصه سلامت ممکن است بتوانیم هزینههای پایانناپذیر نظام سلامت را کاهش دهیم، ما میدانیم که طب سنتی ایران بسیار موردتوجه جهانیان بوده و تا قرن هجدهم کتابهای ابوعلی سینا در دانشگاههای مهم اروپا تدریس میشده همچنین از ۸۰۰۰ گونه گیاهی موجود در کشور، ۲۰۰۰ گونه آن مربوط به گیاهان پزشکی است، به آموزش طب سنتی در رشته پزشکی عمومی توجه خاص داریم و امیدواریم که بتوانیم در آینده این مقوله را بهصورت علمی گسترش دهیم.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین قناعتی در نشست کنسرسیوم مراکز آموزش عالی پزشکی کشورهای عضو سازمان همکاریهای شانگهای "Medical Institution Consortium Shanghai Cooperation Organization" در سخنان خود در این نشست با بیان اینکه دانشگاه علوم پزشکی تهران بر اساس طراحی نظام سلامت فعالیت فراتر از آموزش و پژوهش دارد گفت: درمان بالغ بر ۴ میلیون نفر از مردمی که در جنوب شهر تهران زندگی میکنند به عهده این دانشگاه است.
وی با اشاره به قدمت ۱۷۲ساله دانشگاه علوم پزشکی تهران افزود: این دانشگاه بزرگترین، قدیمیترین و مدرنترین دانشگاه غرب خاورمیانه است و در آن اقدامات بسیار مهمی از جمله پیوند بیش از ۲۰ هزار ارگان، شامل مغز استخوان، کبد، قلب،کلیه و سایر پیوندها انجام می شود، این دانشگاه بیش از صد مرکز تحقیقاتی دارد که یکی از آنها مرکز تحقیقات طب ایرانی است. ما میدانیم که سلامت چهار جزء جسمی، روانی، اجتماعی و معنوی "spectral" دارد و هدف همه ما در نظام سلامت ایجاد حس خوببودن در مردم است؛ بنابراین نه فقط سلامت فیزیکی بلکه سایر جنبههای سلامت را باید برای آنان تامین کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: تأمین سلامت و حس خوببودن در مردم می تواند از راه طب سنتی یا طب مدرن به دست بیاید. طب سنتی مسئله مهمی است که سازمان بهداشت جهانی نیز اخیراً به آن توجه زیادی دارد، هزاران سال است که طب سنتی در چین، هند، ایران، استرالیا و سایر قاره ها از جمله آفریقا و آمریکای جنوبی رواج دارد گفت: بیش از ۷۰درصد مردم استرالیا و بیش از ۵۰ درصد مردم ایران به طب سنتی توجه خاص دارند و برای آنها جذاب است. این مقبولیت و توجه مردم به طب سنتی نشانگر آن است که این شاخه میتواند نقش مهمی در سلامت داشته باشد.
قناعتی نبود سیستمهای مدرن تحقیقاتی در گذشته را از چالشهای طب سنتی دانست و گفت: درصورت تامین شواهد کافی در زمینه اثربخشی طب سنتی و به کاربردن آن در عرصه سلامت ممکن است بتوانیم هزینههای پایانناپذیر نظام سلامت را کاهش دهیم، ما میدانیم که طب سنتی ایران بسیار موردتوجه جهانیان بوده و تا قرن هجدهم کتابهای ابوعلی سینا در دانشگاههای مهم اروپا تدریس میشده همچنین از ۸۰۰۰ گونه گیاهی موجود در کشور، ۲۰۰۰ گونه آن مربوط به گیاهان پزشکی است، به آموزش طب سنتی در رشته پزشکی عمومی توجه خاص داریم و امیدواریم که بتوانیم در آینده این مقوله را بهصورت علمی گسترش دهیم.
وی یکی از نکات کمککننده در گسترش طب سنتی را ترکیب طب سنتی نقاط مختلف جهان دانست و افزود: ما آمادگی داریم که در این زمینه با دانشگاههای دیگر تعامل برقرار کنیم، برای کنترل بیماریهای غیرواگیر "Non-communicable diseases" همچون چاقی و فشارخون که در طب سنتی برای آنها روشهایی وجود دارد حاضر به برنامهریزی تحقیقاتی و اجرایی هستیم. همچنین برای گسترش کلینیکهای طب سنتی، آموزش، تحقیق، نوآوری و گسترش فعالیتهای فرهنگی نیز لازم است برنامه ریزی کنیم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلام همکاری با دانشگاههای دنیا در زمینههای مختلف گفت: فعالیتهای آموزشی مشترک، تبادل دانشجو و استاد، برنامههای تحقیقاتی مشترک و استفاده از گرنت های تحقیقاتی متقابل، چاپ مقاله به صورت مشترک و انتشار در مجلههای یکدیگر، برگزاری کنفرانسهای علمی و راهنماییهای بالینی مشترک از جمله کارهایی است که میتوان انجام داد، دانشگاه علوم پزشکی تهران در ابعاد پزشکی و سلامت، تجربه بسیار بالایی دارد، امیدواریم نشست کنسرسیوم مراکز آموزش عالی سازمان همکاریهای شانگهای، بتواند مقدمهای برای همکاری سایر بخشهای پزشکی از جمله رشتههای داخلی جراحی، علوم پایه و دیگر ابعاد طب باشد.
به گزارش ایسنا قناعتی در پایان همکاریهای مشترک را کمککننده دانست تا در کنار طب مدرن که از غرب منشأ گرفته، کشورهای مستقل از غرب هم بتوانند منشأ اثر باشند و در تعامل با طب غربی بهصورت مستقل، کارهای مشترک خوبی را انجام دهند و افزود: اینگونه موانعی چون تحریمهای اقتصادی بر نظامهای سلامت کاهش یافته و عدالت در ارائه خدمات مدرن پزشکی برقرار شده و سرعت رشد پزشکی در جهان افزایش می یابد.
پایان پیام/