پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
سن آرتروز زانو در جامعه به ۳۰ سال کاهش یافته است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، محسن اخیانی گفت: درصد ابتلای مردان ایرانی به پوکی استخوان میزان کمی نیست و مصرف نوشابه‌های گازدار استخوان‌ها را ضعیف‌تر کرده و منجر به ناتوانی فرد می‌شود، افرادی که کورتون دز بالای پنج میلی گرم تزریق می‌کنند، بیمارانی که داروهای ضد تشنج مصرف می‌کنند همچنین مبتلایان به سرطان که شیمی درمانی می‌شوند، صد در صد به پوکی استخوان مبتلا می‌شوند و پیشگیری از این بیماری باید از دوران جنینی شروع شود و بستگی به تغذیه مناسب مادر دارد.

وی تصریح کرد: حدود ۱۴ درصد مردان بالای ۴۰ سال کشور پوکی استخوان دارند، بانوان بالای ۶۵ سال و مردان بالای ۷۰ سال کشور باید سنجش تراکم استخوان را انجام دهند و افراد در گروه سنی زیر ۶۰ سال نیز اگر تغدیه ناسالم داشته باشند نیز برای انجام این سنجش اقدام کنند، با توجه به ضرورت مصرف لبنیات از جمله شیر در پیشگیری از پوکی استخوان، ۲۰ درصد افراد مبتلا به شکستگی لگن فوت می‌کنند و ۳۰ درصد دچار ناتوانی در حرکت شده و به زندگی عادی برنمی‌گردند.

ابتلای ۱۷ درصد مردم به آرتروز زانو


دبیر انجمن روماتولوژی ایران آرتروز زانو را در جامعه ایرانی شایع دانست و ادامه داد: سن آرتروز زانو در جامعه به ۳۰ سال کاهش یافته است، حدود ۱۷ درصد مردم به آرتروز زانو مبتلا می‌شوند و پایین آمدن از پله‌ها بسیار برای زانو ضرر دارد و منجر به بیماری می‌شود، به عنوان مثال کوهنوردان قلب و ریه سالم دارند ولی زانوی سالم ندارند.

پایین بودن سرانه مصرف لبنیات


در ادامه رئیس انجمن روماتولوژی ایران نیز در این نشست با بیان اینکه پوکی استخوان از شایعترین بیماری‌های استخوانی است گفت: از هر پنج مرد یک نفر و از هر سه زن یک نفر در دنیا به این بیماری دچار می‌شوند. با توجه به بررسی‌ها، سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است و ورزش نامناسب نیز باعث شیوع این بیماری شده است، بیماری‌های روماتولوژی در کشور شایع است، تنها روش استاندارد تشخیص این بیماری سنجش تراکم استخوان است و کنترل بیماری نوعی درمان است و بیماری‌های روماتولوژی مثل سرطان منجر به مرگ نمی شوند ولی فرد مبتلا را تا آخر عمر دچار ناتوانی می‌کند، آرتروز زانو نیز جزو بیماری‌های روماتولوژی و در میان ایرانیان شایع تر است. ورزش روزانه مردم بسیار کم است و در میان جوانان و سالمندان، انجام برخی از حرکات ورزش صحیح نیست که باید ورزش عمومی به شکل صحیح انجام دهند.

نشستن زیاد باعث آرتروز می‌شود

همچنین سید رضا نجفی‌زاده دبیر علمی همایش روماتولوژی نیز در این زمینه گفت: سن، وزن، نوع کار در بروز آرتروز موثر و در زانوهای پرانتزی و ضربدری خطر ابتلا بیشتر است. نشستن زیاد کارمندان در پشت میز کار باعث تشدید این بیماری می‌شود و بروز این بیماری در میان آنها شایع تر است.

وی با اشاره به شیوع گردن درد در دانش آموزان گفت: با توجه به استفاده زیاد از رایانه، وسایل ارتباطی و تحرک ناکافی، بسیاری از دانش‌آموزان دچار مشکلات گردن درد می‌شوند و غضروف مفصل شروع به ساییدن می‌کند ولی ابتلا به آرتروز نیست و تنها راه درمان آن ورزش صحیح است، افراد بالای ۵۰ سال درصدی از علائم آرتروز را دارند و البته ژنتیک و چاقی نیز در این زمینه تاثیرگذار است. توصیه می‌شود افراد در هر گروه سنی حرکات ورزشی را به طور صحیح انجام دهند تا دردهای مفاصل در آنها کمتر ایجاد شود.

دبیر علمی همایش روماتولوژی در پایان با اشاره به برگزاری هفدهمین همایش سالیانه انجمن روماتولوژی ایران، در روزهای ۲۴ تا ۲۶ آبان ۱۴۰۲ در هتل المپیک تهران گفت: موضوعاتی مانند کاربرد هوش مصنوعی در روماتولوژی، بیماری‌های التهابی، انواع آرتروز و پوکی استخوان در این همایش توسط پزشکان بحث و تبادل و نظر می‌شود. ايرنا

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/quWE