ماسک زدن در اماکن عمومی الزامی شد
شیوع رو به افزایش بیماریهای تنفسی به خصوص آنفلوانزا در ماه پایانی پاییز وزارت بهداشت را مجاب ساخت تا استفاده از ماسک در اماکن عمومی را الزامی کند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، روند افزایشی بیماریهای تنفسی مثل سرماخوردگی، آنفلوانزا و البته سویههای جدید کرونا باعث شده تا وزارت بهداشت از مردم بخواهد در اماکن عمومی و محیطهای شلوغ و پر رفت و آمد هموطنان از ماسک استفاده کنند.
شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ۲۰ درصد سرماخوردگیها، آنفلوانزا تشخیص داده میشود گفت: افراد برای حفظ سلامت خود بهتر است در اماکن عمومی از ماسک استفاده کنند، در تابستان امسال نیز ۳۰ درصد از موارد سرماخوردگی مربوط به کرونا بود و اکنون این میزان به ۵ درصد رسیده است.
وی با بیان اینکه موج آنفلوانزا اواخر آذر فروکش میکند افزود: آنفلوانزا از ۶ هفته گذشته شدت بیشتری پیدا کرده و دو سوم بستریهای ناشی از بیماریهای تنفسی در مراکز درمانی، مربوط به افرادی است که درگیر آنفلوانزا شدهاند. البته باید بگویم که بیماران بستری، عمدتاً افراد بالای ۶۵ سال و کسانی هستند که نقص ایمنی دارند.
تغییرات جوی، سرد شدن هوا و شروع بارشها، به یکباره باعث افزایش موارد سرماخوردگی شده که همین موضوع میتواند شرایط را برای تشدید موج بیماریهای تنفسی فراهم کند.
لذا توصیه پزشکان به کسانی که علائم سرماخوردگی دارند این است که تا کاهش علائم و گذر از دوره ناقل بودن، در منزل بمانند و استراحت کنند تا سایرین را هم در معرض خطر قرار ندهند. در صورتی که اجبار به خروج از منزل دارند حتماً از ماسک استفاده کنند تا موجب ابتلای دیگران به بیماری نشوند. همچنین شستوشو و ضدعفونی کردن دستها در جلوگیری از بیماریهای فصلی از جمله آنفلوانزا، سرماخوردگی و کرونا نقش مؤثری دارد.
شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این خصوص گفت: طی سه هفته اخیر پیک بالایی از موارد بیماری را در کشور داشتیم.
در همین حال همچنان شاهد بروز سویههای جدید کرونا هستیم که البته به شدت آنفلوانزا و سرماخوردگی نیست.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این خصوص گفت: حدود ۱۵ تا ۲۰ مورد زیرسویه مختلف کرونا در کشور در گردش است و به شکل مداوم هم در حال رصد هستیم تا در صورت شیوع سویه جدید ویروس به سرعت آگاه شویم، عموماً مشکلات تنفسی سبب بستری شدن مبتلایان آنفلوانزا در بیمارستانها میشود.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت در این خصوص گفت: حدود ۱۵ تا ۲۰ مورد زیرسویه مختلف کرونا در کشور در گردش است و به شکل مداوم هم در حال رصد هستیم تا در صورت شیوع سویه جدید ویروس به سرعت آگاه شویم، عموماً مشکلات تنفسی سبب بستری شدن مبتلایان آنفلوانزا در بیمارستانها میشود.
مینو محرز متخصص بیماریهای عفونی نیز در این خصوص گفت: در حال حاضر و با توجه به اینکه واکسنهای کرونا در مقابل سویههای جدید خیلی اثربخش نیستند سازمان بهداشت جهانی سه توصیه دارد که با رعایت آنها مانع از انتقال ویروس میشویم، استفاده از ماسک، شستن مرتب دستها و فاصله گذاری فیزیکی، سه توصیه سازمان بهداشت جهانی است، همچنین استفاده از تهویه هوا برای جلوگیری از انتقال ویروسهای تنفسی خیلی اهمیت دارد.
این در حالی است که در ماه آذر شاهد افزایش آلایندههای هوا هستیم و همین موضوع نیز میتواند به گردش ویروسها و انتقال بیماریهای تنفسی کمک کند. بنابراین بهترین راهکار ساده اما مهم زدن ماسک و شستن دستها و همچنین فاصله گرفتن از افراد بیمار است. مهر
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/dGny