فعالیت و گردش ویروس آنفلوآنزا در کشور بسیار بالاست
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موج آنفلوآنزا اواخر آذرماه فروکش میکند گفت: این بیماری از ۶ هفته گذشته شدت بیشتری پیدا کرده و دو سوم بستریهای ناشی از بیماریهای تنفسی در مراکز درمانی را شامل میشود.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، آنفلوآنزا ویروسی است که باعث بروز و گسترش بیماریهای عفونی در دستگاه تنفس "بینی، گلو و ریهها" میشود. برای بیشتر افراد آنفلوانزا خود به خود رفع میشود. اما آنفلوآنزا و عوارض آن میتواند خطرناک و کشنده باشد. این بیماری بیشتر در اوایل فصل پاییز شایع میشود و تا ابتدای فصل بهار ادامه پیدا میکند. این روزها با سرد شدن نسبی هوا شیوع بیماریهای تنفسی و رایج این فصل زیاد تر شده و هرروز عدهای روانه مراکز درمانی شده یا در منزل دوران بیماری سرماخوردگی، آنفلوآنزا یا کرونا را سپری میکنند.
علائم آنفلوآنزا
بیشتر علائم آنفلوآنزا مشابه با سرماخوردگی است که با آبریزش بینی، عطسه و گلودرد همراه است. علائم این بیماری ناگهانی بروز میکند اما علائم سرماخوردگی به تدریج بروز میکند.
برخی دیگر از نشانهها آنفلوآنزا عبارتند از:
سردرد : سردرد میتواند از اولین علائم آنفلوآنزا باشد. برخی از علائم آنفولانزا مانند حساسیت به صدا و نور نیز میتواند در این مرحله ایجاد شود.
دردهای عضلانی : بدن درد و دردهای عضلانی معمولاً در ناحیه پشت گردن، پشت، بازوها و پاها احساس میشود. این درد میتوان شدید بوده و شما را از انجام کارهای روزمره باز دارد.
سرفههای خشک و مداوم : سرفه خشک و مداوم جزو علائم آنفولانزا است. احتمال دارد شدت سرفهها با پیشرفت بیماری بدتر، ناخوشایندتر و دردناکتر شود. احتمال دارد در دوران بیماری تنگی نفس یا ناراحتی در قفسه سینه نیز داشته باشید. بسیاری از سرفههای مربوط به علائم آنفلوآنزا حدود ۲ هفته طول میکشند.تب و لرز، تنگی نفس، چشم درد و اسهال و استفراغ که در کودکان بیشتر از بزرگسالان دیده میشود از دیگر علائم این بیماری است.
موج آنفلوآنزا اواخر آذرماه فروکش میکند
شهنام عرشی رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه موج آنفلوآنزا اواخر آذرماه فروکش میکند گفت: این بیماری از ۶ هفته گذشته شدت بیشتری پیدا کرده و دو سوم بستریهای ناشی از بیماریهای تنفسی در مراکز درمانی را شامل میشود.
وی در خصوص آمار ابتلا به آنفلوآنزا افزود: بیماران بستری شده ناشی از آنفلوآنزا در مراکز درمانی عمدتا افراد بالای ۶۵ سال و افراد دارای نقص ایمنی بودند، هنوز هم برای تزریق واکسن آنفلوآنزا فرصت هست و افراد واجد شرایط به تزریق آن اقدام کنند، عامل کمتر از یک سوم بیماران بستری ناشی از بیماری تنفسی در مراکز درمانی، کرونا است و این بیماری به خوبی در کشور کنترل شده است. نوع ایرانی واکسن کرونا در داروخانهها موجود است و افراد بر اساس نیاز و ضرورت می توانند برای تهیه و تزریق اقدام کنند.
در اماکن عمومی ماسک استفاده کنید
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ۲۰ درصد سرماخوردگیها، آنفلوآنزا تشخیص داده میشود تاکید کرد: نمونههای ثابتی از موارد بیماریهای تنفسی جمع آوری و در سایت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر ثبت میشود. افراد برای حفظ سلامت خود بهتر است در اماکن عمومی ماسک استفاده کنند؛ همچنین موارد بهداشتی را رعایت کنند، در تابستان امسال نیز افزایش موارد سرماخوردگی "۳۰ درصد" مربوط به کرونا بود و اکنون این میزان به پنج درصد رسیده است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه ۲۰ درصد سرماخوردگیها، آنفلوآنزا تشخیص داده میشود تاکید کرد: نمونههای ثابتی از موارد بیماریهای تنفسی جمع آوری و در سایت مرکز مدیریت بیماریهای واگیر ثبت میشود. افراد برای حفظ سلامت خود بهتر است در اماکن عمومی ماسک استفاده کنند؛ همچنین موارد بهداشتی را رعایت کنند، در تابستان امسال نیز افزایش موارد سرماخوردگی "۳۰ درصد" مربوط به کرونا بود و اکنون این میزان به پنج درصد رسیده است.
عرشی در خصوص شیوع آنفلوآنزای پرندگان "h۵n۱" در کشور گفت: برخی از مرغداریهای سنتی در کشور گرفتار این بیماری شدند که اکنون سازمان دامپزشکی کنترل روی این موارد را دارد و مورد ابتلای انسانی نداشتیم.
وی با اشاره به شیوع موردی آنفلوآنزای کودکان در چین افزود: مورد جدیدی از افزایش این موارد از سوی سازمان بهداشت جهانی به ما اعلام نشده، البته شیوع آنفلوآنزای کودکان در شبکههای اجتماعی پررنگ شده است و اطلاعات زیادی در دسترس نیست.
ایرج خسرونیا رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران نیز با اشاره به شیوع آنفلوآنزا گفت: متاسفانه این روزها مردم درگیر آنفلوآنزا هستند و با توجه به اینکه کرونا کم شده بسیاری از مردم نسبت به بهداشت فردی و زدن ماسک کم اهمیت تر شدند؛ضمن اینکه سالهای قبل که کرونا بیشتر بود ابتلا به آنفلوآنزا کمتر بود.
وی با اشاره به علائم آنفلوآنزا افزود: درد تمام استخوان های بدن، تب، سرفه، اسهال و استفراغ از جمله نشانههای این بیماری است و مبتلایان باید به پزشک مراجعه کرده و استراحت داشته باشند، خوردن آنتی بیوتیک در درمان آنفلوآنزا اثری ندارد؛ چراکه این بیماری ویروسی است؛ در نتیجه مصرف آنتی بیوتیک فقط ضعف عمومی بدن را بیشتر میکند، افرادی که استخوان درد ، بی اشتهایی ، تب و...دارند ۹۰ درصد به آنفلوآنزا مبتلا شدهاند و باید استراحت کرده و به پزشک مراجعه کنند.
علیرضا ناجی استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی نیز در خصوص روند افزایشی و غیرمتعارف بیماریهای تنفسی که به تازگی در کشور چین شیوع پیدا کرده مواردی را مطرح کرد و گفت: اوایل مهرماه "اوخر اکتبر" سازمان بهداشت جهانی با صدور بیانیهای ضمن ابراز نگرانی نسبت به شیوع یک نوع بیماری جدید تنفسی در بین کودکان، از دولت چین خواست تا اطلاعات دقیقی در مورد افزایش بیماریهای تنفسی و شیوع خوشههای ذات الریه در بین کودکان در شمال چین به این سازمان ارایه کند.
وی با اشاره به اینکه در یک کنفرانس مطبوعاتی که 13 نوامبر 2023 برگزار شد، مقامات کمیسیون بهداشت ملی چین گزارش دادند که شیوع بیماریهای تنفسی در مناطق شمالی چین افزایش یافته اضافه کرد: مقامات چینی گردش پاتوژنهای شناخته شده مانند آنفلوآنزا، مایکوپلاسما پنومونیه "عفونت باکتریایی رایج که معمولا کودکان خردسال را مبتلا میکند" ویروس تنفسی "RSV" و SARS-CoV-2 و کرونا را از دلایل شیوع بیماریهای تنفسی اعلام کردهاند.
استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه طبق اعلام مسئولان بهداشتی کشور چین، کاهش محدودیتهای کرونایی مثل برداشتن ماسک وکاهش رعایت پروتکلهای بهداشتی عامل اصلی شیوع بیماریهای تنفسی در کودکان است گفت: با توجه به اینکه کشور چین برای مدتهای طولانی سیاست کووید صفر را دنبال کرد، پیشبینی این موضوع که بعد از کاهش رعایت پروتکلها شیوع بیماریهای تنفسی و ویروسی روند افزایشی داشته باشد دور از ذهن نبود.
در فصل سرما آمار ابتلا به بیماریهای تنفسی به مراتب بیشتر است
ناجی گفت: به طور معمول در فصل سرما آمار ابتلا به بیماریهای تنفسی به مراتب بیشتر است، عوامل عفونی مثل مایکوپلاسما پنومونیه، ویروس تنفسیRSV و کرونا از جمله مواردی هستند که در چین شیوع بیشتری داشته است، غالبا ویروس تنفسی "RSV" و مایکوپلاسما پنومونیه بیشتر کودکان را هدف قرار داده است، طی چند روز گذشته سازمان بهداشت جهانی گزارشی مبنی بر شناسایی خوشههای بیماریهای تنفسی بین کودکان ارایه داده است، تا این لحظه هیچگونه تغییری در تظاهرات بیماریهای تنفسی دیده نشده و هیچگونه عامل عفونی غیر معمول و یا پاتوژن جدیدی با علامتهای بالینی جدید نیز گزارش داده نشده است.
ویروس جدیدی نیامده است
وی با بیان اینکه به نظر میرسد صرفا کاهش محدودیتهای کرونایی خصوصا در چین عامل اصلی گردش ویروس است افزود: به نظر نمیرسد ویروس جدیدی با تظاهرات بالینی غیر معمول در گردش باشد، در ایران فعالیت ویروسیهایی مثل آنفلوآنزا در سال جاری بسیار زیاد بوده و موارد زیادی از ابتلا به آن از اوایل شهریورماه گزارش شده که در مقایسه با سالهای گذشته افزایش داشته است.
فعالیت و گردش ویروس آنفلوآنزا در کشور بسیار بالاست
استاد ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در پایان گفت: همچنان فعالیت و گردش ویروس آنفلوآنزا در کشور بسیار بالاست، با سردتر شدن دمای هوا احتمال گردش ویروس و افزایش موارد ابتلا به مراتب بیشتر خواهد شد، دیدهوری مناسب از سوی مسئولان، رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسک خصوصا در اماکن شلوغ و پرتردد و تزریق واکسن آنفلوآنزا خصوصا برای گروههای در معرض خطر راهکار مناسبی برای کاهش موارد ابتلاست، افرادی که دارای علامتهای مشابه سرماخوردگی هستند نیز به محض اینکه احساس کردید سرماخوردهاید در منزل بمانید و استراحت کنید و در حضور در اماکن شلوغ بپرهیزید. فارس
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/zqA4