پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
افزایش ۳۰ برابری نرخ آزادسازی مدرک تحصیلی شوکه کننده است!
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، هامون سبطی در واکنش به افزایش هزینه آزادسازی مدارک تحصیلی گفت: موضوع آزادسازی مدارک با اعتراض وسیع دانشجویان و دانش آموختگان همراه بود، از دانشجویان فوق تخصص و متخصص علوم پزشکی گرفته تا دانشجویان وزارت علوم در مقطع لیسانس که همگی از این تصمیم شوکه شدند. این موضوع نشان دهنده بی‌تدبیری مسئولان در اجرای این تصمیم است. در برخی از رشته‌ها مانند رشته‌های علوم پزشکی روند خزنده‌ افزایش هزینه آزادسازی مدارک آغاز شد و اکنون طبق آخرین گزارش هایی که  ما می‌رسد، شاهد افزایش بیش از ۳۰ برابری هزینه آزادسازی مدارک هستیم. در گذشته این رقم ۸۰۰ هزار تومان به ازای هر ترم بود اما اکنون به رقم ۳۰میلیون تومان یا بیشتر رسیده است.

دبیر کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت گفت: این موضوع از قبل اطلاع رسانی نشد و اگر بایست هزینه‌ها ۳۰ تا ۵۰ برابر افزایش می یافت مجریان قبلی نیز باید پاسخگو باشند که چرا تاکنون این اتفاق نیفتاده و به بیت المال آسیب رسیده است؟ و اگر این میزان افزایش غیر معقول است چرا باعث ایجاد نارضایتی در جامعه شده‌اند؟ با وجود این اتفاق حداقل انتظار فارغ التحصیلان که بسیاری از آنها نخبگان مت هستند این است که قانون عطف به ماسَبَق نشود.

وی افزود: در همه کشورها رابطه بین دولت و ملت رابطه سخاوت‌مندی دولت نسبت به ملت است اما با افزایش شدید هزینه‌ها به دانشجویان فشار زیادی وارد می‌شود و انتظار حداقلی این است که قانون عطف ما سبق نشود و افرادی که در گذشته تحصیل کرده‌اند شامل این قانون نشوند. شعبه های دیوان عدالت اداری بر این موضوع صحه گذاشته اند که وزارت بهداشت و وزارت علوم حق ندارند که این موضوع را عطف به ماسبق کنند.

سبطی تصریح کرد: برخی اعلام می‌کنند که این قانون منجر به کاهش فرار مغزها و خروج نخبگان از کشور می‌شود. این تصور یادآور آن است که برخی می گفتند با افزایش قیمت بنزین معضل ترافیک کلان شهرها حل می شود، اما متاسفانه دیدیم که با گران شدن بنزین معضل ترافیک حل نشد، مهاجرت نخبگان یک پدیدهٔ مکانیکی نیست که راه حلی مکانیکی داشته باشد و باید منطقی و علمی با آن برخورد کرد. مسایل  مکانیک کوانتوم را با فرمول های مکانیک نیوتونی حل نمی‌کنند.

دبیر کمیسیون آموزش دیده بان شفافیت و عدالت گفت: وقتی تعرفه دستمزد معاینه یک پزشک در کشور ما ۴ دلار است اما در کشورهای همسایه از شمال دریای خزر گرفته تا کشورهای حاشیه خلیج فارس، دستمزد همان پزشک بین ۱۰۰ تا ۳۰۰ دلار است این در نگاه علمی نوعی حرکت شبیه حرکت اسمزی از ایران به خارج را شکل می دهد که با موانع مکانیکی قابل توقف نیست.

به گزارش فارس وی در پایان اضافه کرد: کشورهای حاشیه خلیج فارس برای پزشکان ایرانی در کنار شغل پردرآمد امکانات زندگی مرفه نیز فراهم می‌کنند اما ما در ایران نمی توانیم از شان اجتماعی و امنیت جانی کادر درمان و بهداشت به درستی حمایت کنیم، یعنی در داخل دافعه می آفرینیم  در حالیکه در خارج جاذبه وجوددارد.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/MxAi