پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
سلامت در حاشیه برنامه‌ریزی‌ها قرار گرفته است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سید علیرضا مرندی به همراه هیأت رئیسه این نهاد علمی فرهنگی با قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، جمعی از اعضای کمیسیون بهداشت و رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس به بحث و گفت‌وگو پیرامون مهم‌ترین موضوعات سلامت کشور پرداختند.

در این دیدار که حسینعلی شهریاری مسعود پزشکیان، سیدمرتضی خاتمی از اعضای کمیسیون بهداشت و بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس هم حضور داشتند، علیرضا مرندی رئیس فرهنگستان علوم پزشکی با تاکید بر اهمیت سلامت در حفظ و بقای یک جامعه و بی‌توجهی به این مفهوم بنیادین اظهار تاسف کرده و گفت: اکنون شاهد هستیم سلامت در حاشیه برنامه‌ریزی‌ها قرار گرفته است و از سیاست‌های کلی سلامت نیز دربسیاری از حوزه‌ها غفلت می‌شود.

وی با اشاره به اینکه اجرای سیاست‌های کلی سلامت از اهم وظایف تمام نهادهای اجرایی کشور است افزود: مهم‌ترین محور این سیاست‌ها "عدالت در سلامت است" که معطوف به رفع مشکلات محرومین و مستضعفین است، اما شاهد هستیم که اهمیت این مفهوم و حوزه عملیاتی مرتبط با آن که توسعه شبکه بهداشتی درمانی است متاسفانه مغفول مانده است، و ادغام آموزش پزشکی در خدمات و مراقبت‌های سلامت با نگاه ارتقاء سلامت از جمله مباحثی است که توجه کافی به آن نشده است.

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی به موضوع مهاجرت کادر سلامت به علت مشکلات کنونی پدید آمده برای این قشر پرداخت و اظهار کرد: بی‌حرمتی به شأن خادمان سلامت و بی‌توجهی به جایگاه و خدمات حرفه‌مندان پزشکی از عوامل تشدید معضل مهاجرت است.

سید حسن امامی رضوی دبیر فرهنگستان علوم پزشکی نیز در این نشست با اشاره به نکاتی که در برنامه هفتم توسعه در حوزه سلامت نیازمند بازنگری است تاکید کرد: این اشکالات لازم است به نحو مناسب با راهکارهای قانونی از طریق شورای محترم نگهبان و یا با ساز و کار عودت به مجلس شورای اسلامی اصلاح شوند.

سید محمدرضا کلانتر معتمدی عضو پیوسته فرهنگستان علوم پزشکی نیز در اظهارات خود به اهمیت توجه به تعرفه عادلانه خدمات پزشکی پرداخته و آن را عاملی در جهت حفظ انگیزه خدمت رسانی کادر سلامت دانست و گفت: سختی شغل و طول مدت تحصیل از عوامل متمایز کننده حرفه‌های پزشکی از سایر مشاغل است که اگر به آنها بی‌توجهی شود می‌تواند در مهاجرت کادر سلامت موثر واقع شود.

محمدعلی محققی معاون علمی فرهنگستان علوم پزشکی در این جلسه گزارشی از فعالیت‌های انجام شده گروه‌های علمی ارائه داد و گوشه‌ای از مستندات حمایت طلبی تدوین شده گروه‌های مختلف را در موضوعات مهم سلامت معرفی کرد.

حسینعلی شهریاری، مسعود پزشکیان و سید مرتضی خاتمی به عنوان اعضای کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در این نشست بر اهمیت اجرای قوانین توسط دولت تاکید کرده و افزودند: مجلس نباید قوانینی را تصویب کند که اجرای آن مسئله آفرین باشد، از جمله در زمینه سقف حقوق پرداختی و پلکانی شدن مالیات در مباحث مربوط به پزشکان و اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها که مصوبات قبلی عامل بروز مشکلاتی شد.

اعضای کمیسیون بهداشت مجلس در ادامه بر لزوم ایجاد شرایط مطلوب برای حفظ نیروی انسانی متخصص در کشور تاکید کرده و گفتند: ایجاد این شرایط مانع از افزایش مهاجرت کادر سلامت خواهد شد.

بابک نگاهداری رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس در این نشست گفت: مطالعات اجتماعی نشان می‌دهد از نظر آماری پزشکان و اساتید دانشگاه از جمله بالاترین گروه‌های مورد اعتماد مردم در طبقه‌بندی گروه‌های مرجع محسوب می‌شوند. بر این اساس دشمنان نظام این دو گروه را هدف گرفته‌اند تا این اعتماد مردمی به عنوان سرمایه‌ای اجتماعی سست شود.

محمد قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در سخنان خود به عنوان جمع‌بندی مطالب مطرح شده در نشست مشترک اعضای هیئت رئیسه فرهنگستان علوم پزشکی و کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: تجربه همیشگی من در دوران دفاع مقدس حاکی از این بوده است که کادر سلامت در ارائه خدمات سلامت در همه خطوط جنگ از خط مقدم تا پست امدادها و بیمارستان‌های صحرایی فوق‌العاده خوب عمل می‌کردند و این زحمات در تمام طول جنگ تحمیلی فراموش نخواهد شد، همانگونه که خدمات ارزشمند کادر سلامت در دوران کنونی نیز کاملاً مورد توجه و قدردانی است.

وی تاکید کرد: در حوزه سلامت ملاک ما نظرات تخصصی و کارشناسی کمیسیون بهداشت است که در مباحث سلامت صاحب نظرند و بنده به عنوان رئیس مجلس همواره مدافع نظرات کارشناسی این کمیسیون بوده‌ام و هرگز نظر شخصی خود را مداخله ندادم، مهمترین مسئله کنونی کشور در حوزه‌های متفاوت از جمله سلامت مدیریت نامناسب است، کمبود پول و اعتبار نمی‌تواند بهانه‌ای برای توجیه شرایط نامطلوب تلقی شود، لذا اگر برنامه‌ریزی و اجرای امور با مدیریت مناسب صورت گیرد بسیاری از مشکلات رفع خواهد شد.

همچنین در این نشست به معضلات پدید آمده در زمینه تامین داروی مورد نیاز نظام سلامت اشاره و عنوان شد: این مسائل به واسطه عدم پرداخت به موقع بیمه‌ها و پرداخت نشدن به‌موقع پول به شرکت‌های پخش و داروخانه‌ها از سوی دولت پدید آمده است که به‌دنبال آن مشکلات عدیده‌ای برای تولیدکنندگان در صنعت دارویی کشور ایجاد کرده است. فارس

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/Cpaw