پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
مشکل اصلی حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی نبود پول و نقدینگی است
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، سیدحیدر محمدی در پنل رفع مشکلات تولید تجهیزات پزشکی در دومین نمایشگاه سلامت بنیان مشکل نقدینگی را عامل فلج شدن فعالیت مراکز درمانی و شرکت های دارویی و تجهیزات پزشکی دانست گفت: شرکت‌های مشمول اصلاح سیاست‌های ارزی باید تسهیلات ریالی بگیرند و قطعاً ما این تسهیلات را خواهیم داشت. همانگونه که سال گذشته در حوزه دارو ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات مازاد اختصاص پیدا کرد و امسال به حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان رسید، قطعاً در حوزه تجهیزات پزشکی نیز باید این تسهیلات داده شود.

رئیس سازمان غذا و دارو در خصوص موضوع نقدینگی گفت: اگر بیمه‌ها اعتبار نداشته باشند، مطالبات مراکز درمانی و دانشگاه‌ها را نمی‌توانند پرداخت کنند، مراکز هم نمی‌توانند مطالبات شرکت‌ها را پرداخت کنند و این زنجیره به صورت کامل فلج می‌شود. ما پیگیر این مطالبات هستیم. بیمه سلامت پرداخت‌های بهتری دارد، سازمان تأمین اجتماعی کمی پرداخت‌هایش با تأخیر همراه است، این درخواست را از مدیران و معاونان تأمین اجتماعی داشته‌ایم که آنها هم مطالبات خود را به روز کنند، موضوع انتشار اوراق قرضه و تهاتر را مطرح کرده‌ایم از این طریق بتوان مطالبات را تسویه کرد. 

در ادامه مجید حمیدی سرپرست اداره تولید و ثبت دستگاه‌های پزشکی اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو گفت: تعداد ایندکس تولیدی تجهیزات پزشکی در ۹ ماهه امسال به ۱۶۸۰ عدد رسید، در مجموع حدود ۵۵۰۰ ایندکس داریم که بسیاری از آنها فعال نیستند.

وی با اشاره به فعالیت بیش از ۲۲۰۰ شرکت تولید تجهیزات و ملزومات پزشکی در کشور افزود: تعداد IRC محصولات نهایی تجهیزات پزشکی تولید داخل در ۱۴۰۲ تاکنون به ۶۷ هزار و ۹۸۱ عدد رسیده است، تعداد IRC مواد اولیه و قطعات ساخت حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی هم به بیش از ۱۵ هزار عدد رسیده است، داشبورد فهرست اولویت‌های تولید در اوایل امسال برای عموم منتشر شد.

از مشکلات طرح دارویاری عبرت بگیریم

جلیل سعیدلو رئیس انجمن صنفی تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی با عنوان این مطلب که دوره تأمین کالا در صنعت تجهیزات پزشکی به ۸ ماه رسیده است گفت: سازمان غذا و دارو زیر بار قیمت‌گذاری تجهیزات پزشکی نرود. البته چابکی لازم را هم برای قیمت‌گذاری ندارد. قیمت‌گذاری می‌تواند منجر به کاهش و توقف تولید شود، طرح دارویاری یک ضرورت بود اما در اجرا دچار مشکل و بحران نقدینگی شد، باید از این طرح عبرت بگیریم و اجازه ندهیم این مشکل در حوزه تجهیزات پزشکی تکرار شود.

وی افزود: باید به تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی تسهیلات داده شود تا در صورت تغییر نرخ ارز بحران نقدینگی ایجاد نشود، در صورت حذف نرخ ارز ترجیحی باید قیمت‌گذاری هم به درستی انجام شود، اعتقادی به ارز ترجیحی نداریم اما باید ابتدا وضعیت مطالبات تعیین تکلیف شود، به طوری که قبل از حذف ارز ترجیحی باید وضعیت پرداخت مطالبات و اعطای تسهیلات به تولیدکنندگان مشخص شود، حجم مطالبات تولیدکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی ۷ تا ۸ همت است.

مشکل نقدینگی شرکت‌های تجهیزات پزشکی

محمدرضا کمپانی نایب رئیس اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات پزشکی ایران با عنوان این مطلب که تحقیق و توسعه در بسیاری از شرکت‌های تجهیزات پزشکی متوقف شده است گفت: با این روند در حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی به سمت واردات و SKD خواهیم رفت، مشکل اصلی حوزه تجهیزات و ملزومات پزشکی نبود پول و نقدینگی است. بیش از ۶۰ درصد از انرژی و زمان شرکت‌ها صرف تأمین نقدینگی می‌شود.

وی با انتقاد از اینکه بعضاً از یک تولیدنما در مقابل یک تولیدکننده واقعی حمایت می‌شود افزود: تولیدکنندگان مواد اولیه پتروشیمی را با دلار بالای ۷۵ هزار تومانی تأمین می‌کنند، تولیدکنندگان برای پرداخت حقوق کارکنان و تأمین نقدینگی مجبور به فروش آپارتمان‌ها و ساختمان‌های خود شده‌اند.

مواضع اداره کل تجهیزات پزشکی

سعیدرضا شاهمرادی مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو نیز با عنوان این مطلب که برون‌سپاری و استفاده از ظرفیت دانشگاه‌های علوم پزشکی در دستورکار اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی قرار دارد گفت: با این دو اقدام، دوره ثبت کالا و گرفتن IRC کاهش می‌یابد، حدود دو هفته است که کیت آزمایشگاهی و پروتز دچار کمبود شده‌ چون بالغ بر ۸۰ میلیون یورو کالا در گمرک آمده و ترخیص نمی‌شود. عدم ترخیص این کالاها در اختیار سازمان غذا و دارو نیست اما متأسفانه به پای ما می‌نویسند.

وی افزود: مطالبات تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی از مراکز درمانی به بیش از ۹ همت رسیده است، در حوزه پروتز دچار مشکل شدیم و لیست انتظار بیماران افزایش یافته چون شرکت‌ها دیگر قادر به فروش نسیه‌ای نیستند.

مدیرکل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو  تاکید کرد: اجرای طرح "تجهیزیار" نیازمند تأسیس یک صندوق برای جبران مابه‌التفاوت تغییر نرخ ارز است در غیر این صورت هزینه‌های مردم سر به فلک خواهد کشید.

شاهمرادی با انتقاد از اتهام‌زنی فعالان حوزه تجهیزات پزشکی به یکدیگر گفت: اتهام‌زنی فعالان حوزه تجهیزات پزشکی به یکدیگر درباره مسائل ارزی درست نیست و کل این حوزه خراب می‌شود.

به گزارش مهر وی در پایان اضافه کرد: دوقطبی شدیدی درباره حذف یا عدم حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی به وجود آمده است. ما موافق حذف ارز ترجیحی تجهیزات پزشکی هستیم، اما نباید پرداخت از جیب مردم افزایش یابد. 

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/ktHU