اهمیت تقویت و توسعه نظام مراقبتهای اولیه سلامت
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اهمیت تقویت و توسعه نظام مراقبتهای اولیه سلامت گفت: کشورهای جهانی در یک تعهد جهانی، ابقا و تعمیق نظام سلامت اولیه را در دستور کار خود قرار دادهاند.
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، علیرضا زالی در حاشیه سومین روز از بیستوچهارمین دوره نمایشگاه رسانههای ایران در خصوص همایش بینالمللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک گفت: شان برگزاری "همایش بینالمللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک" بر ۳ محور استوار است. محور اول، معرفی مدل برجسته نظام مترقی مراقبتهای اولیه ایران است.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی گفت: ستون فقرات ارائه مراقبتهای بهداشتی سالهای اخیر بر یک نظام مترقی استوار شده است، این نظام، نظام مراقبتهای بهداشتی اولیه است. تمام مجامع بینالمللی حوزه سلامت طی سالهای اخیر تلاش خود در حوزه سلامت را معطوف به استقرار، تقویت و توسعه نظام مراقبتهای اولیه سلامت دارند، کشورهای جهانی در یک تعهد جهانی ابقا و تعمیق نظام سلامت اولیه را در دستور کار خود قرار دادهاند.
وی با بیان اینکه نظام سلامت کشور از نظام مراقبتهای اولیه برخوردار است تصریح کرد: بخش عمده همایش بینالمللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الکترونیک مربوط به معرفی دستاوردهای نظام مراقبتهای اولیه کشور میشود. ارائه خدمات سلامت کشور به نحوی است که حتی در دور افتادهترین نقاط این سرزمین همکاران نظام سلامت مشغول به ارائه خدمات هستند و این موضوع یک دستاورد بزرگ به حساب میآید.
زالی در خصوص برنامههای سلامت و مراقبت خانواده گفت: بررسیها بیانگر این است که حداقل ۵۷ مدل برنامه سلامت و مراقبت خانواده در کشورهای مختلف اجرا میشود. تعداد برنامههای مربوط به مراقبت خانواده بسیار زیاد است و شاید باعث تعجب جهانیان شود. جهان با توجه به ویژگیهای فرهنگی، اقلیمی، توانمندیها و زیرساختهای موجود در کشور خود نسبت به ارائه خدمات مراقبت سلامت خانواده اقدام میکنند. توجه به اینکه کشورهای دنیا با در نظر گرفتن ویژگیهای خود نسبت به ارائه خدمات مراقبت سلامت خانواده اقدام میکنند باید گفت یک نسخه واحد برای ارائه این خدمات در سطح جهان وجود ندارد.
رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی ادامه داد: خدمات مراقبتهای اولیه سلامت با پوشش خانوادهها دارای چالشهایی است. اگر بخواهیم این برنامه را به طور کامل و جامع در تمامی ابعاد جاری و ساری کنیم استفاده از ظرفیت بهورزان اهمیت دارد. ما با استفاده از ظرفیت بهورزان توانستهایم طی سالهای اخیر به موفقیتهایی در حوزه نظام سلامت نائل شویم، معادل بهورزان در حوزه شهری را باید مراقبان سلامت در نظر گرفت. طی سالهای اخیر مراقبان سلامت بسیار افتخارآفرینی کردند و این موضوع در دوره کرونا به شدت احساس میشود.
وی اظهار کرد: ۲۴ کشور در همایش بینالمللی سلامت خانواده شرکت میکنند. کشورهای شرکت کننده در این اجلاس بر اساس معیار منطقهای، کشورهایی که مقام عالی وزارت و رییسجمهور به آن سفر کردهاند و کشورهایی که دارای یک الگوی موفق در حوزه سلامت خانواده هستند به این همایش دعوت شدهاند.
زالی در خصوص ابتلای کودکان به بیماریهای تنفسی گفت: ویروس تنفسی در میان کودکان از تنوع بالایی برخوردار است و ویروس "ار سی وی" منجر به اختلالات فوقانی میشود. اگر عفونت سرماخوردگی یا مدت زمان آنفولانزا در کودکان بیش از ۷ روز به طول انجامد باید خانوادهها به متخصص مراجعه کنند تا از ابتلای فرزند خود به سندروم کاوازاکی جلوگیری کنند. این سندروم در پایان فصل زمستان و اوایل بهار افزایش مییابد.
به گزارش ایسنا رئیس دانشگاه علومپزشکی شهید بهشتی در پایان در خصوص واکسن پنوموکوک نیز گفت: از سال ۲۰۱۰ دنیا نسبت به تزریق واکسن پنوموکوک اقدام کرده و آن را در برنامه واکسیناسیون خود قرار دادهاند. تمام افراد میتوانند واکسن را تزریق کنند و محدودیتی برای تزریق این واکسن وجود ندارد.
پایان پیام/
https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/XE14