پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
تاکید وزارت بهداشت بر گسترش "برنامه سلامت خانواده"
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، حسین فرشیدی در نخستین همایش بین‌المللی سلامت خانواده که از امروز با حضور حدود ۲۰ کشور و به مدت دو روز در حال برگزاری است در خصوص اهداف این همایش گفت: این کنگره ۵ محور اصلی دارد، "ادغام آموزش پزشکی با خدمات" که یک بحث بسیار مهم در جمهوری اسلامی ایران و زاییده انقلاب است، "تقویت شبکه" "مردمی سازی خدمات بهداشتی" "سلامت اجتماعی" و "استفاده از فناوری‌های نوین و هوش مصنوعی در خود مراقبتی" از جمله اهداف این کنگره است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: پوشش همگانی سلامت قطعا به همکاری و هگاهنگی‌های درون‌بخشی و برون‌بخشی و به‌کارگیری همه نیروهای موثر در حوزه سلامت نیاز دارد، اما آنچه که در تمام دنیا به آن تاکید داریم تعهد دولت‌ها است.

وی افزود: ما در ارتباط با حوزه سلامت و بحث تقدم پیشگیری بر درمان و اهمیت حوزه سلامت بزرگ‌ترین دستورات و بزرگترین پشتیبانی را از سوی مقام معظم رهبری داریم و برای اینکه بگوییم برنامه جدیدی در جهت ارتقای سلامت داریم حتما باید اعلام کنیم که پشتیبان برنامه‌های ما مقام معظم رهبری، رییس جمهوری و مقام عالی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.

فرشیدی گفت: قطعا با کمک سازمان بهداشت جهانی با آنچه که رسم‌العین ما است این پوشش افزایش پیدا می‌کند و در این زمینه باید تلاش شود. در همین راستا نیز قدم‌هایی برداشته شده است. ما بعد از انقلاب اسلامی اقدام خوبی در راستای ارتقای پوشش سلامت انجام دادیم. یکی از این اتفاقات بحث ادغام آموزش و پژوهش در نظام سلامت است، یعنی نیاز حوزه سلامت توسط حوزه پژوهش با این ادغام برطرف شود که تاثیرات مستقیمی نیز بر حوزه سلامت گذاشت، ادغام باعث شده است که معاونت‌های مختلف از جمله معاونت‌های آموزشی، پژوهش و توسعه، در جهت اهدافی که معاونت‌های بهداشت و درمان دارند حرکت می‌کنند.

معاون بهداشت وزارت بهداشت اظهار کرد: دومین بحثی که بعد از انقلاب اسلامی پیگیری شد، گسترش شبکه و نظام شبکه بهداشت و درمان در سطح کشور است این دستاورد باعث شد که شاخص‌های بهداشتی کشور را در این ۴۵ سال در سطح کشورهایی که نمره‌های بهداشتی بالایی دارند، قرار دهد و بر همین اساس می‌توان ادعا کرد که در زمینه نوزادان، مادران باردار، دسترسی به تخت‌های بیمارستانی و ... توسعه و پیشرفت خوبی داشته‌ایم.

وی افزود: از کل آنچه که در بحث بهداشت و سلامت کشور وجود دارد می‌توانیم به موارد بسیاری اشاره کنیم. خانه‌های بهداشت، مراکز جامع سلامت روستایی و مراکز جامع سلامت و بیمارستان‌ها و در سطح شهرها از جمله این موارد است و در مدل جدید نیز طرح سلامت خانواده را با افزایش نیروی انسانی آموزش دیده، ارتباط الکترونیکی سطوح مختلف در جهت افزایش پوشش به ویژه در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر در سطح کشور، با یک نظام خیلی خوب در شهرهای زیر ۲۰ هزار نفر و روستاها اجرا کردیم.

فرشیدی تصریح کرد: ما پویش ملی سلامت را اجرا کردیم که در این پویش هدف مهم ما این بود که بررسی کنیم کجا نقص یا ضعفی را در نظام ارائه خدمت داریم؟ ۴۶ میلیون نفر در این پویش مورد بررسی قرار گرفتند و از خدمات بهداشتی ما استفاده کردند. با بررسی آمارها متوجه ضعف در شهرهای بزرگ همچون تهران می‌شویم، بنابراین مدل جدید ما اهدافی همچون افزایش دسترسی، کاهش پرداخت از جیب مردم و کاهش جمعیت نسبت به جمعیت مراقب سلامت را دنبال می‌کنیم.
 
معاون بهداشت وزارت بهداشت ادامه داد: مراقب سلامتی که پس از دریافت آموزش دانشگاهی یک آموزش خوب شبکه‌ای را دریافت می‌کند. جمعیت مراقبان سلامت که عددی بالای ۲۵۰۰ نفر در دو استان فارس و مازندران بود از هر "۲۵۰۰ نفر - یک مراقب" به هر "۱۵۰۰ نفر - یک مراقب" تغییر یافت و تیم هم یک تیم دو نفره است که مراقبان در کنار هم باشند و به جای اینکه جمعیت مستقیما به پزشک اتصال یابد، جمعیت به مراقب سلامت اتصال می‌یابد و مراقب سلامت جمعیت تحت پوشش خود را می‌شناسد و مستقیم با این جمعیت ۲۵ تا ۳۰ سال کار می‌کند و از طرفی هم مراقب نیز با پزشک ارتباط پیدا می‌کند.

وی افزود: ما به دنبال این هستیم که مراقبین بهداشت در زمینه تمام خدمات سلامت همچون خدمات واکسیناسیون، خدماتی که به مادران و یا گروه‌های سنی مختلف ارائه می‌شود و خدمات اجتماعی و سلامت روان را بتوانند انجام دهند. برنامه سلامت خانواده پس از اعلام و از حدود ۹ ماه گذشته آغاز شد که ابتدا از ۵۴ شهر آغاز و سپس به ۹۲ و در نهایت به ۱۹۵ شهر بالای ۲۰هزار نفر رسید و در حال حاضر جمعیتی حدود ۲۷ میلیون نفر را پوشش می‌دهد. این ۲۷ میلیون نفر جمعیت در شهرهای بالای ۲۰ هزار نفر است.

فرشیدی گفت: نمایشگاهی که در اینجا ایجاد شده رونمایی خواهد شد. در این نمایشگاه اطلاعات و آمار دانشگاه‌ها تاثیر اجرای طرح سلامت در ۱۹۵ شهر طی ۹ ماه گذشته را نیز در این نمایشگاه رونمایی خواهیم کرد. هدف ما پوشش جهانی سلامت است. ما باید بر اساس تکنولوژی روز با این برنامه پیش رویم.

به گزارش ایسنا معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان تصریح کرد: امروزه تکنولوژی جدید ما با استفاده از برنامه‌های الکترونیک سازی، پرونده سلامت الکترونیک، خودمراقبتی و استفاده از هوش مصنوعی در اجرای برنامه‌های خودمراقبتی به دنبال این هستیم که با حداکثر پوشش جمعیتی و با کمترین پرداخت از جیب، دسترسی مناسب به خدمات سلامت را ارائه دهیم که طی این دو روز با اقدامات کارشناسی و سوال و جواب ریز برنامه‌ها در اختیار قرار خواهد گرفت.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/BE6H