پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
نقش آزمایشگاه در جلوگیری از بستری های بی دلیل بیماران
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امیرحسین تکیان در بیست و یکمین کنگره کشوری و پانزدهمین کنگره بین المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران که در روزهای ۱۱ الی ۱۴ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مرکز همایش‌های برج میلاد برگزار می‌شود گفت: در این پنل که با حضور صاحب نظران مجرب به نقش آزمایشگاه‌های پزشکی در سیاست گذاری سلامت با محوریت خدمات مبتنی بر ارزش خواهیم پرداخت، نقش بنیادین آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی یا آزمایشگاه‌های سلامت در تشخیص دقیق، پیشگیری از بیماری‌ها و فرایند پایش بیماری‌ها را با شواهد جهانی و الگوی بومی مبتنی بر شواهد بحث خواهیم کرد که به نظر می‌رسد در راستای دانش افزایی و افزایش آگاهی شرکت کنندگان و متخصصین علوم آزمایشگاهی، در بهبود تصمیم گیری های بالینی و تحقق روند مطلوب پیشگیری، تشخیص و درمان مناسب، با محوریت ارائه خدمات عادلانه و پایدار، مؤثر باشد و به افزایش کیفیت و کاهش قیمت خدمات درمانی و تشخیصی و هم چنین بهبود رضایت شهروندان، بیانجامد.

وی افزود: وقتی بخواهیم به سمت زنجیره خدمات سلامت مبتنی بر ارزش حرکت کنیم و مراقبت‌ها بر اساس ارزش گذاری ها انجام شود مهم است بتوانیم خدمات با کیفیت را مبتنی بر هزینه انجام دهیم. بنابراین آزمایشگاه‌های تشخیص پزشکی با توجه به تشخیص دقیق خود می‌توانند مؤثر باشند. با کمک این آزمایشگاه‌ها می‌توان در بیماری‌های مزمن و غیرواگیر حتی سرطان‌ها، از بستری شدن بی دلیل در بیمارستان جلوگیری کرد و به تجربه بهتر بیمار کمک کرد.

استاد سیاستگذاری سلامت و مسئول پنل نقش آزمایشگاه‌های پزشکی در سیاست گذاری سلامت گفت: برای ارائه عادلانه و پایدار خدمات آزمایشگاهی، به دنبال این هستیم که استاندارد، عدالت، دسترسی مقرون به صرفه، خدمات مبتنی بر نیاز دریافت کنندگان در خدمات سلامت فراهم شود. همچنین باید همه بیماران بتوانند در هر سطح از جامعه از خدمات استفاده کنند، با افزایش کیفیت و کاهش هزینه‌ها کمک می‌شود تا تعداد بیشتری از شهروندان را مورد درمان قرار دهیم و پایداری نظام سلامت تأمین شود.

تکیان گفت: نظام بیمه‌ای کارآمد بر مبنای نظام آزمایشگاهی پزشکی متمرکز است، برای خروجی محور شدن خدمات به استفاده بهتر از منابع منجر می‌شود و با تحلیل داده‌های موجود می‌توانیم خدمات هزینه اثربخش تر را ارائه دهیم، لذا آزمایشگاه‌ها باید اجازه دهند سازمان‌های بیمه گر به سمتی بروند که خدمات تشخیصی و پیشگیرانه با قیمت مناسبی انجام شود، بیمه‌ها در این صورت سرانه کمتری دریافت می‌کنند و می‌توانند پوشش بیشتری داشته باشند لذا تصمیمات مبتنی بر داده که با کیفیت است کمک می‌کند آزمایشگاه‌ها در زنجیره پوشش سلامت به عنوان هدف غایی نقش مؤثری داشته باشند که به نظام حکمرانی سلامت کشور نیز کمک می‌کند.

وی افزود: شواهدی داریم که اگر بتوانیم خدمات آزمایشگاهی و مبتنی بر ارزش را پیش ببریم نتایج بهتری خواهیم گرفت و کیفیت خدمات استانداردتر شود، یکی از روش‌های خوب در این موضوع ارزیابی فناوری اطلاعات است که می‌تواند به سیاست گذاری آگاه از شواهد کمک کند. دسترسی به این مهم نیازمند اصلاحاتی در نظام سلامت ایران شامل نظام مالی و بیمه‌ای، سرمایه گذاری مناسب در نظام فناوری سلامت، و آموزش و مشارکت شهروندان است.

استاد سیاستگذاری سلامت و مسئول پنل نقش آزمایشگاه‌های پزشکی در سیاست گذاری سلامت گفت: برای دسترسی به خدمات آزمایشگاهی باید به توزیع عادلانه منابع و برنامه‌های بیمه‌ای فکر کنیم لذا ظرفیت آزمایشگاه‌های دولتی و خصوصی از نظر ظرفیت ساختاری خوب است اما در ایجاد تقاضای القایی و تعارض منافع نظام ارجاع باید مؤثرتر عمل کنیم، ضمن اینکه وجود شواهد و دستورالعمل‌های بالینی مهم است.

به گزارش مهر تکیان در پایان اضافه کرد که در این پنل، ضمن پرداختن به تعریف Value-based Healthcare ، به نقش آزمایشگاه‌های پزشکی و سلامت در تحقق آن تجربه‌های زیسته بین المللی و بومی، چالش‌ها و فرصت‌ها در کشور، نقش سازمان بیمه گر به همراه راهکارهای سیاستی شواهد محور برای تحقق آن خواهیم پرداخت. تعامل با جامعه آزمایشگاهی کشور در این نشست فرصت مغتنمی است که امیدواریم بتوانیم از آن برای نیل به نظام سلامت پایدار و عادلانه با بستر آزمایشگاه‌های مؤثر و مبتنی بر ارزش با محوریت آزمایشگاهیان ایران، بهره ببریم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/n6Mr