پایگاه خبری پزشکان و قانون | پالنا
آزمایشگاهها مهمترین پایه سلامت در کشور هستند
به گزارش پایگاه خبری پزشکان و قانون (پالنا)، امیرحسن زرنانی در افتتاحیه پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران با اشاره به نقش آزمایشگاهها در نظام سلامت گفت: آزمایشگاهها مهمترین پایه سلامت در کشور هستند و به عنوان عوامل کمک‌کننده در تشخیص بیماری‌های بالینی به شمار می‌آیند.

وی تصریح کرد: پزشک با توجه به علایم بالینی بیمار ممکن است دچار تردید شود که آزمایشگاهها می‌توانند این موارد را برطرف کنند. آزمایشگاهها در نظام سلامت نقش پایه و محوری دارند در همه سطوح پزشکی مانند تشخیص بیماری‌های عفونی، انگلی، سرطان، خودایمنی و متابولیک، آزمایشگاه‌ها کمک کننده هستند، بالین خوب یعنی تشخیص خوب و تشخیص خوب یعنی استفاده از تجهیزات یک آزمایشگاه خوب بنابراین آزمایشگاهها پایگاه اصلی نظام سلامت هستند.

دبیر علمی پانزدهمین کنگره بین‌المللی ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در خصوص نقش شرکت‌های دانش بنیان حاضر در این کنگره در افزایش سطح علمی مخاطبان و شرکت‌های مخاطب کنگره گفت: این شرکت‌ها با آوردن فناوری های جدید و وابسته به هوش مصنوعی، تشخیص‌ها را در آزمایشگاه به روز، دقیق و سریع‌تر می‌کنند زیرا هرچه دستگاهها دقیق‌تر عمل کنند، می‌توانند در تشخیص بهتر موثر باشند.

در ادامه شهروز همتی رئیس انجمن دکتری علوم آزمایشگاهی و تشخیص طبی ایران نیز با اشاره به برگزاری 45 کارگاه آموزشی در حاشیه کنگره امسال گفت: کنگره امسال تا ۱۴ اردیبهشت در سالن همایش‌های برج میلاد برپاست و شرکت کنندگان در ۲۵ محور علمی به ارائه مقاله می پردازند، بیش از ۲۰۰ شرکت تولید کننده و دانش بنیان در این کنگره و بخش نمایشگاهی آن حضور دارند، رویکرد اصلی کنگره امسال نقش آزمایشگاه ها در نظام سلامت است.

وی با اشاره به ثبت نام 3500 نفر در بخش علمی کنگره افزود: هشت هزار نفر از کنگره و نمایشگاه امسال بازدید کنند.

فعالیت ۴۰ هزار نفر در ۶ هزار آزمایشگاه کشور

همچنین غلامرضا حمزه‌لو دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران نیز در حاشیه این کنگره گفت: امسال سعی کردیم با توجه به مشکلات و مسایل روز آزمایشگاهی و پیشرفت‌های تکنولوژی صورت گرفته نیازهای روز همکاران خدمت‌رسان در درمان را برآورده و با تکنولوژی و مسایل جدید آزمایشگاهها آشنا کنیم.

وی افزود: در کارگاه‌های این کنگره نقش وجایگاه آزمایشگاه در نظام سلامت تبیین می شود زیرا بسیاری از برنامه های اجرایی در سطح ملی با کمک آزمایشگاه های علمی انجام می‌شود و همکاران با داده‌های این آزمایشگاه‌ها در مراکز درمانی تیم مراقبت را هدایت می‌کنند، در سطح کشور 6 هزار آزمایشگاه داریم که ۴۰ هزار نفر در آنان فعالیت دارند، یکی از موضوعات روز در بحث آزمایشگاهی استفاده از فناوری‌های روز دنیاست به همین دلیل مواردی چون آزمایشگاه روی یک تراشه، پرداختن به موضوعات ژنتیکی و ترکیب موارد با هوش مصنوعی در کارگاههای تخصصی مورد بحث قرار می گیرد.

به گزارش ایرنا دبیر اجرایی پانزدهمین کنگره بین‌المللی و بیست و یکمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیص پزشکی ایران در پایان بر اهمیت نقش آزمایشگاه‌ها در نظام سلامت تاکید کرد و گفت: استفاده از هوش مصنوعی در تشخیص زودهنگام یک بیماری و پیشگویی از برخی بیماری‌ها دستاورد خوبی است که امیدواریم بتوانیم در کشورمان در این زمینه پیشرو باشیم.

پایان پیام/

لینک کوتاه:

https://www.pezeshkanoghanoon.ir/p/BlzB